Reklama

Reklama

Caveat

Trailer
Velká Británie, 2020, 88 min

Obsahy(1)

Osamelý tulák Isaac (Jonathan French), ktorý trpí výpadkami pamäti, prijme prácu od svojho bývalého domáceho Barretta (Ben Caplan), aby sa mu postaral o neter Olgu (Leila Sykes). Olga je psychicky utrápená žena, ktorá žije v opustenom dome na izolovanom ostrove. Keď Barrett presvedčí Isaaca, aby tu prácu zobral, upozorní ho, že svoj pohyb má obmedziť len na dom. Tam sa však začne hra na mačku a myš a Isaacovi sa začínajú vybavovať veci z minulosti... (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já se teda taky jako malej bál chodit pro okurky do sklepa, ale zase takový trauma mi to nezpůsobilo. Upřímně řečeno moc jsem nechápal, o co tady jde. Ze začátku to vypadalo celkem jasně. Maník má hlídat na opuštěném ostrově zmagořenou holku. Nicméně jakmile si chůvák nasadil postroj s řetězem, totálně jsem se v tom ztratil. A bylo mi to jedno. Z herců bych cctěl vyzdvihout plyšového králíka s bubínkem a psa, který v minimálním prostoru předvedl hned několik dramatických rovin. 10% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další nadhodnocená levná podivnost.Při sledování Caveat jsem si říkal, že by mohl mít o půl hodiny méně, protože ty 2 hodiny jsou zkrátka moc a po skončení jsem zjistil, že má jen 80 minut. Jo to je špatná vizitka.Caveat je takové slow burn lehce snaživé atmosférické drama o muži, který příjme práci na pár dní, aby se postaral na izolovaném ostrově v izolovaném domě o psychicky labilní ženu. Né vše jde podle plánu a brzy chce z toho všeho vycouvat, leč je pozdě.Je to hodně minimalistické, odehrávající se v jednom baráku, který je sám o sobě celkem ošklivý, došlo tu na nějaký zvrat, ale nic zásadního. Gore žádné, strašení málo, lekačka tuším jedna, pár atmosférických sekvencí zde sice je ( průchod barákem ve tmě s baterkou), ale vše zazdí naprosto divný nesmyslný konec, který ten film pohřbívá o level níže.Plus za plyšového králíka, který je celkem creepy, ale mohl tam být déle než 5 minut. Většinu času je to takové podivné procházení se po domě, kde se nic výrazného a zajímavého neděje a to já prostě moc nemusím. Své fanoušky si film možná najde. 4/10. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný minimalistický horor s výbornou strašidelnou atmosférou. Pokud jsem se u nejnovějšího kousku V zajetí démonů nebál ani trochu, tak u tohohle snímku jsem měl po většinu doby nepříjemný pocit. Ne strach, ale takové to plíživé mravenčení. Issaca přesvědčí jeho kamarád Barret, o němž ale Issac není přesvědčen, že je jeho skutečným kamarádem, aby za peníze pohlídal jeho psychicky labilní neteř Olgu. „200 na den za hlídání? V tom musí být něco víc..." A taky že ano. Nejen že si Issac musí vzít obojek s řetězem, ale navíc v domě na opuštěném ostrově, kde žije jen Olga, liščí rodina a pes, který je symbolicky rovněž přivázaný, začne odhalovat děsivá tajemství a zločin, do něhož je zapleten. A aby toho nebylo málo, tak ve sklepení cosi číhá a zajíc bubnuje, když se temné síly zvednou. Vzpomínky se jako střípky skládají pomalu dohromady a divák s Issacem začínají chápat, o jakou hru se jedná. Vše je završeno skvělým koncem. Velkým plus je temná hudba. Pro okrajové publikum, mainstreamový divák tenhle kousek nejspíš nepobere. „ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Komornosť je skvelá, atmosféra nadpriemerná, ale čakal som buď ešte viac psycha, ale možno aj viac strašenia, potenciál tu bol a veľký. V podstate vyšla len jedna ľakačka, aj to polovičatá. V tomto nerozumiem režisérovi, prečo to tmavé tajomné prostredie nevyužil viac. Mohol z toho byť v celku slušný horor za malé peniaze. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Damian McCarthy opustil krátkometrážnu formu s čiernobielym obrazom a natočil svoj 1. celovečerný horor, pri ktorom musím konštatovať že aj napriek tomu že mierne smrdí artom ktorý z duše nenávidím, tak nie je zlý. Minimálne napätie funguje( plyšová hračka zajaca s bubnami akoby vypadla z nejakého Wanovho Insidiousu) a je škoda, že ho McCarthy neokorenil aj nejakou tou infarktovou ľakačkou ako napr. pri Nakonec zemře (amatérský film) (2010)  alebo Never Ever Open It (2011) . Herci sú v pohode, scenár dosť jednoduchý a zaslúžil by si trocha dopilovať. Caveat má svoje muchy (občas je až príliš komorný,pomalý, cítiť na ňom nízky rozpočet a tiež fakt, že ide o režisérovu prvotinu),no v globále dokáže ľahko postrašiť a výraznejšie ma neurazil. Slabší priemer. 50% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama