Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (23)

plakát

Smrt na Nilu (2022) odpad!

Tak takhle mi žlučí už dlouho nic nehnulo, naposledy asi Šibenice. Nucené umisťování černého etnika, které do tohoto díla patří asi stejně jako do Anny Boleynové, divně rozmístění herci ve vysvětlovacích scénách, trapné neodůvodněné "triky", iritující herecký "výkon" hlavního představitele podtrhnutý debilně trapnou kamerou a střihem... Fuj!!!

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Kdo četl (a stále znova čte) knížky, není nadšen. Není to úplně špatné, ale bylo jsem zklamáno.

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Reálně tři hvězdy, ale za posledních 15 let konečně druhá autentická pohádka (po Andělu Páně 2), proto ta hvězda navíc. Krásné exteriéry, hezcí hlavní představitelé (hlavně Julie, ty její oči...) a nádherná titulková píseň (Húsky). Velké plus je absence (českopohádkového) pitvoření, přiblblýho irelevantního humoru a (českopohádkových) těžce amatérských triků. Příběh slabej, to jo, ale dokoukalo jsem to, a to se u všech těch divnejch novejch českejch pohádek nestává.

plakát

Šibenice (2017) 

V tomhle se samozřejmě verbal těžce plete (omlouvám se!) a charizma Al Pacina už jde nekompromisně do ... (záporných hodnot). Jeho rádobyalfasamectví 80letýho dědka je trapné, ještě víc než jeho detektivní chytrolínství (které mu samozřejmě vložil do otvoru scénarista). Trapárna.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Tak teď nevím, kdo se pos...l víc, jestli Scorsese nebo místní hodnotitelé... Neskutečně natáhlá, votravná, rádobyumělecká sr...a. Zatímco na začátku je vše roztrhané, nejasné, tak ke konci naopak vysvětlované natřikrát, aby to fakt každej debil pochopil. A když už se člověk těší, že teď už musí být konečně konec, tak se celá věc zase probírá znova. Rekordně dlouhé záběry na nic, no fuj, to bylo poprvé, co jsem málem odešlo z kina předčasně. Nesmím opomenout také přiblblej název filmu, kterej je (naštěstí) schválně vymyšlenej tak, aby film upadnul do zapomnění, protože takovouhle směsici nekonzistentních slov si rozumný člověk nezapamatuje. Jediná hvězda za De Nira, protože je to jedinej geront (na rozdíl od Al Pacina, Forda, del Tora), který má stále charisma a drive.

plakát

Barbie (2023) 

První hvězda za Goslinga (ale i Margot), druhá za Barbieland, ale třetí už jen z milosti za originalitu. Prostě bylo to na mě příliš složitý...

plakát

610 metrů nad zemí (2022) 

Tak z tohoto jsem bylo nadšené. Občas jsem i ublinkávalo...

plakát

Seveřan (2022) 

Těžké zklamání. Primitivní příběh, přehnaný důraz na kdovíjestliopravdové zvyky a rituály Vikingů. Plusy jsou exteriéry, realistická špinavost. Celkově bych dalo tři až čtyři hvězdy, ale dvě sráží dolů ochrnutý horní pysk Kidmanový, kterej mě neskutečně vysíral v každým záběru, ve kterým se ukázala. Jak jen tuhle zrůdičku může v Huliúdu ještě někdo angažovat? Mimika není pro herce důležitá?

plakát

Anything for Jackson (2020) 

Tak tohle bylo skutečně, ale skutečně parádně votravný. Pořád jsem čekalo, že z toho něco vyleze. A taky že jo, závěr byl ještě prazdnější a nesmyslnejší, než zbytek filmu. Že já raději nešlo spát... Jo, dvě hvězdy ano, za babičku, která si poctivě čistí chrup, a za pána, který neváhá zkontrolovat hodně zblízka, zda sněžná fréza fachá.

plakát

Fauda (2015) (seriál) 

Sqělý výběr reálných herců, jak na straně Izraele, tak Palestiny. Gradace napětí, výborný Doron, Gábina. Jednoznačných pět hvězd, nejlepší seriál roku (a to jsem přednádevnem shlédlo Perníkovýho tátu). Snad budou další série!