Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (333)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fall oficiálne vyhlasujem za najextrémnejší filmový zážitok v živote. Kdeže ľakačky v najtrápnejších hororoch, na toto sa proste nedalo pozerať s neustále otvorenými očami a s pokojom v duši. Ako človek, ktorý by vo výške dvadsať metrov po stúpaní po vnútornom rebríku skolaboval, si myslím, že to presne sedí. Rozumiem, že to nemá s realitou absolútne nič spoločné a Huntove výkony oproti týmto babám pôsobia ako lozenie po lane v telocvični. Ale ak je zážitok tak intenzívny, tak odpustím aj scenáristické klišé, občas ťažko počúvateľné dialógy a absenciu explicitného zobrazenia záchrannej akcie. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tohle se tváří jako levné béčko, komorního rázu, odehrávající se skoro celé na jedné prosté zrezivělé tisíc milion kilometrů dlouhé věži. Nicméně rozmotá se to do slušné psychologické studie dvou charakterů - hlavních hrdinek, které si tam vzájemně sdílely skoro nevědomky zesnulého manžela / milence. Ten plottwist na konci je absolutně úžasný a poměrně nečekaný. Trpím strachem z výšek, takže pro mě to bylo okořeněné všechno dvojnásob. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Scott Mann /Turnaj zabijaku, Linka c 657/ natocil svoj dalsi film, v poradi uz stvrty. U tretieho filmu  sa rozhoduje, ci  bude z rezisera nieco, tu na  to vyzeralo dost biedne. Su tu uzivatelia, ktorym sa film pacil, to jo, no vseobecne pochybujem ze ide o dalsieho talentovaneho rezisera. Nie je totiz dobre zacinat  hned prvym kvalitnym filmom ako povedzme Matt Reeves, lebo potom su ocakavania zbytocne vysoke a reziser casto sklame. Potom sa zla reputacia len tazko da napravit. ja osobne mam akrofobiu, no dokazem s nou uz pracovat. Tie dve herecky  - hm, tu som si isty, ze   ani jedna z nich nebude novodoba Rita Hayworth pripadne moja oblubena Gloria Swanson. Dost casto prehravali a dialogy  tvorili len vatovo plane plky. Za tu neprijemnu drsnu uzkost dam slusne tri spunty  68 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komorní survival o dvou kámoškách, které zůstanou uvězněné na rádiové věži a nemají se jak dostat dolů. Prostředí je fajn a pro někoho kdo má strach z výšek to bude hodně nepříjemný zážitek. Tvůrcům se celkem daří přicházet s náznaky atmosféry a celkem se ctí ustávají minimum herců i prostoru.I ten zvrat ke konci je ok, jakkoliv není úplně originální. Trochu škoda,přetažené stopáže, protože na podobný druh filmu je 107 minut docela dost. Být to trochu nahuštěnější a mít kolem osmdesáti minut, klidně bych šel v hodnocení ještě trochu výš...65% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fall" podľa mňa tento rok dosiahol jeden skutočný vrchol. A to v tom, že mi priniesol film, ktorý sa mi skutočne dostal pod kožu a ešte po dopozeraní som potreboval nejaký čas na to, aby som to spracoval. A môže za to niekoľko dôvodov. V prvom rade prostredie tej rádiovej veže je skutočne dobre spracované a dáva tomu všetkému ten silný pocit beznádeje. Rovnako fakt, že všetky vaše veci sú len niekoľko metrov pod vami, ale nemôžete sa k ním nijako dostať. V druhom rade sú to naše hrdinky. Grace Caroline Currey a Virginia Gardner odviedli skutočne skvelú prácu a predali asi všetky scénky. Veril som im to v každom ohľade. A to finále vďaka tomu pôsobí ako skutočné zadosťučinenie. Pochváliť ale musím aj ich dialógy. A to čo odhalíme z ich minulosti. Nebolo to nutné, no dalo mi to v niektorých scénkach viac pochopenia. Nedá sa povedať, že by to niekto mal ľahšie alebo ťažšie. Všetci prežívame určité skutočnosti inak. A vnímame to inak. Plus je v tomto filme asi najlepší človek vs. sup moment v histórii filmu. Keď to uvidíte... pochopíte. A rovnako čo ma prekvapilo bol finálny zvrat. Nebudem prezrádzať o čo ide, no dalo to celému filmu ešte niečo navyše. Film zlyháva dokopy pre mňa iba v dvoch aspektoch. Prvým je úvod, ktorý je čisté klišé. Videli sme to, vieme čo sa stane a nijako nás to neprekvapí. Druhá vec je to, že občas sú vo filme momentky, ktoré sú tu vložené, aby nejakým spôsobom ovplyvnili dianie neskôr. Či pozitívne alebo negatívne. A kým niektoré sú fajn... iné na mňa pôsobia v štýle: "Bolo toto naozaj nutné?" Inak ale nemám moc čo vytknúť. Film ma skutočne dostal do stavu, že som nad filmom premýšľal. Najmä nad Hunter a tým, čo sa o nej dozvieme. Tie momentky úprimnosti boli skutočne skvelé. Hodnotenie: A- ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve 37. minutě filmu ve chvíli, kdy se žebřík s Becky (Grace Caroline Currey) odděluje od věže, je na okamžik vidět záběr na plošinu, na které by měla stát Hunter (Virginia Gardner), ovšem ta je prázdná. (Emperor1)
  • Ve 23. minutě zůstane Becky (Grace Caroline Currey) v ruce tyč ze žebříku. Ta ji strachy pustí a tyč spadne dolů, avšak v dalším záběru žádná tyč nechybí. (cerdax2)
  • Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama