Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (3 574)

plakát

Abandoned (2022) 

Nepřímé spoilery! Zbytečně podhodnocený film, který se sice tváří navenek jako duchařský horor, ale ve skutečnosti je spíše velice obstojným psychologickým dramatem, kde pointa onoho strašení je úplně někde jinde, než v samotném strašení. Kdo by z toho dnem i nocí bez ustání vřeštícího malýho parchanta taky neměl psychotický deprese, že?

plakát

About Cherry (2012) 

Angie nebaví práce v prádelně, její rodina není zrovna funkční, spíše naopak a tak holka zdrhne do města a začne točit porno, díky čemuž se některé vztahy hroutí a některé nové vznikají. Tak jako tak jde ale o vcelku nudně napsaný film bez zvratů či alespoň jakési výraznější pointy. Za zmínku stojí pouze herecké výkony, prostředí San Francisca a příjemný soundtrack. Sexuální scény mi přišly zbytečně explicitní, ale asi měl film potřebu (americkou část publika) šokovat, což mu neberu.

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Čekal jsem vyloženě kravinu, ale o to více mě Abraham Lincoln překvapil. Přeci jen udělat z Lincolna lovce upírů už je hodně praštěnej nápad, ale ono to funguje. A funguje to bezvadně. Akce je přesně taková, jaká má být: krvavá, stylizovaná, přehnaná a hlavně neskutečně zábavná a cool. Film se občas otře i o nějaké ty historické reálie na které následně roubuje upírskou tématiku. O veledílo se nejedná, ale jako akční oddechovka na uvolnění mysli po náročném dni to funguje skvěle a podprůměrné hodnocení si to ROZHODNĚ nezaslouží.

plakát

Absolventka (2009) 

Na jednu stranu strašně milá a pohodová komedie, na tu druhou je to příšerně schématické a už od začátku je jasný, jak se bude příběh vyvíjet a jak to dopadne. Velké plus za Alexis Bledel, další plus za vtipného Michaela Keatona!

plakát

Abstinent (2019) 

Na jednu stranu je fajn, že film přehnaně netlačí na pilu, prostě jen ukazuje situaci takovou, jaká je a zkoumá pocity mladého kluka, který propadl chlastu a snaží se z toho dostat. Na stranu druhou je to ale celé dějově až příliš banální a filmařsky jednoduché, nepříliš dobře zahrané, s nevýraznou kamerou a odměřenou režií téměř až televizního rázu. Což není nutně úplně špatně, alespoň forma nepřebíjí obsah a sdělení, které by teoreticky mohlo někomu ve správné chvíli i pomoct. Žádný velký dojem to zároveň taky nezanechá.

plakát

Absurdistán (2006) 

Zajímavý nápad, který je místy docela vtipný, ale totálně nevyužitý. Film na jedno zkouknutí a zapomenutí.

plakát

Abu Omar (2020) 

Citlivý film o otci, kterému v izraelské nemocnici zemře po operaci malý synek. Nemocnice odmítá zaplatit převoz těla a tak se zoufalý otec rozhodne, že ho přenese domů do Palestiny sám. Otec se ovšem nachází v prekérní situaci: Izrael sužuje vlna veder a jediné co má, je sportovní taška a trocha ledu. Domov se nalézá na druhé straně hranice, která je z bezpečnostních důvodů dočasně uzavřena. Naštěstí ale nebude na všechno sám... V neokoukaném prostředí Izraele, v místě kde se střetávají dvě odlišné kultury, na mě i tento vesměs obyčejný civilní příběh o nezištné pomoci působil dost zajímavě, stejně jako Kais Nashif, který je v roli zlomeného otce skvělý a nelze mu nefandit.

plakát

Adam (2009) 

Komedie? Ale kdeže. Adam je minimalistické romantické drama se 100% padnoucími hereckými výkony, indie hudbou a jednoduchým, avšak poutavým dějem. Příjemné atmosféry se drží film od začátku až do konce.

plakát

Ad Astra (2019) 

Chytře se tvářící film, který ale chytrý není. Film obsahující dost nesmyslů a čistě blockbusterově fungujících scén, ale není to blockbuster. Film artově nasnímaný, ale není to art. A i ta jedna akční scéna jako kdyby tam byla navíc. Ad Astra hrozně pěkně vypadá, obrazem i zvukem tvůrci kouzlí lahůdkovou atmosféru vesmírných dálav, ale chybí ji nosnější scénář. Po celou dobu sledování jsem měl navíc pocit, že film neví, čím chce být. Ve finále tak plně neuspokojí ani popcornové geeky, ani milovníky uměleckých dramat.

plakát

Adult Beginners (2014) 

Klasická indie vztahovka, která neurazí, ale nijak výrazně nenadchne. Plyne odnikud nikam, vesměs v dobré náladě. Nechybí ani úsměvné momenty, ani nějaké rodinné peripetie. Komedie to ovšem není, spíše taková nezávislá oddychovka, kterých je v současné době hodně. Název je navíc hodně zavádějící. Evokuje totiž tématiku dospívání a čekal jsem příběh lidí, kteří se konečně snaží "dospět", najít si práci atp. Film je ale především o vztahu dvou sourozenců, kteří se dlouho dobu neviděli. Pointa "rodina nadevše" je taková klasicky americká.