Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Western

Recenze (96)

plakát

Admirál (2015) 

Až do tohohle filmu jsem si myslel,že největším holandským námořním hrdinou byl bukanýr Piet Heyen. Asi to bude tím,že o holandské historii toho vím velmi málo. Také proto jsem zřejmě přehlédl časový posuv udáostí a bitev. Ani mi nevadilo,že hlavní hrdina tu byl vykreslen jako neotesanec s vizáží venkovského starosty. Film mne už od začátku vtáhl a nepustil do samého konce. Režisérovi mám trochu za zlé,že nechal admirála Maartena Trompa(Rutger Hauer) odstřelit hned na začátku filmu,ale asi k tomu měl jeden,nebo druhý své důvody. Po celou dobu sledování filmu na mne dýchal takový pocit národní hrdosti Holanďanů,podobně jako ve filmu "Černá kniha". Každopádně se na něj rád podívám znovu.

plakát

Alfa (2018) 

Ačkoli jsem měl stále pocit,že jsem to už někdy viděl,přesto mne příběh docela vtáhl a já prožíval tu dlouhou cestu s hlavním hrdinou a jeho zvířecím přítelem. Nemůžu říci,že bych litoval času,který jsem u něj strávil.

plakát

A zase ti Špindírovi (1995) 

Se třetím dílem jsem očekával průšvih, ale zase takový malér to nebyl a dalo se na to bez problémů koukat. Mrzí mne, že Špindírovi nevyšli na DVD. Myslím si, že pro lidi, kteří se rádi smějou nemůže být shlédnutí této trilogie nijak urážející (netýká se humoristů-intelektuálů). Navíc na Kees Flodderovou(Tatiana Simic) se docela příjemně kouká.

plakát

Bestie z hlubin (1990) 

Co k tomuto dílku říci? I takhle se dá znehodnotit kulatý kus plastu říkající si DVD. Celý film mi připadal, jako by ho natočili za celých 50.000 českých. Žádné efekty, žádná atmosféra, žádné napětí. Hvězdičku dávám za závěrečnou fázi přípravy náloží ve vraku. To nevymyslíš !

plakát

Bonin: Dálniční vrah (2010) 

Film o Williamu Boninovi mi trochu přišel jako dokument. Jediné,co se režisérovi docela povedlo bylo zachycení narůstajícího Boninova šílenství. Tři hvězdy za snahu.

plakát

Boogeyman 3 (2008) 

Ke třetímu dílu série Boogeyman jsem přistupoval s velkou nedůvěrou a bohužel mé obavy se naplnily. Ačkoli úvodní scéna ve vaně a posléze v posteli má velký potenciál,nedokázali z něj tvůrci pro diváka vytěžit takřka vůbec nic. A tak je to prakticky celý film. Hvězdička za snahu a druhá za blondýnku na konci.

plakát

Carrie (1976) 

Možná budu za rouhače, ale když jsem poprvé viděl Carrie, o které se už tehdy mluvilo v superlativech, byl jsem neskutečně zklamán a kdybych film hodnotil tenkrát, nedal bych mu ani dvě hvězdy. Bylo to možná tím, že mi byl prezentován jako horor a jako k takovému jsem k němu přistupoval. Po letech jsem ho viděl znovu a trochu mne přinutil přehodnotit názor. Dobrý příběh, životní výkon Sissy Spacek(tři hvězdy). Ale co dál ? I na psychothriller(nebo co) příliš poklidný průběh gradující až závěrečnou scénou, která mi přišla všechno možné jen ne děsivá a nervydrásající. Tenhle druh filmů mě nějak nebere.

plakát

Černé roucho (1991) 

I když podle názvu jsem nečekal žádnou taškařici,po shlédnutí snímku musím říct,že to byla docela soda. Bruce Beresford je pro mne neznámé jméno,ale všechna čest! Tenhle film si myslím zaslouží,aby neupadl v zapomění. Samozřejmě příznivci akční zábavy si na své asi moc nepříjdou,ale jinak kdo neviděl,vřele doporučuji.

plakát

Černočerná tma (2000) 

Plně souhlasím s monologovým komentářem. Očekával jsem sci-fi horror se zlounem Dieselem, ale ten se jaksi nekonal. Filmu chybělo napětí i akce. Za mě nejslabší z Riddicků.

plakát

Dcera čarodějky (2015) 

Do více jak poloviny filmu jsem se dobře bavil,ale pak se pomalu začalo vytrácet tempo i atmosféra a závěr mi přišel trochu jalovej. Ale jinak se na to dalo v pohodě koukat.