Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Western

Recenze (96)

plakát

Samaritán (2022) 

Předem se přiznám, že Sly Stallone je už dlouhá léta můj oblíbenec, takže moje hodnocení může vyznít trochu neobjektivně. Obdivuju tohohle člověka, který by už mohl dávno jen polehávat někde na pláži a kašlat na všechno. Ale on pořád točí. Evidentně ho to hraní dost baví. Ale k filmu samotnému. Očekával jsem od něj malinko více, ale přesto jsem nebyl zklamán. Sly podal svůj standardní výkon a ostatní herci spíše sekundovali. Ten kluk byl "opravdovej vopruz", ale tak to asi mělo být. Konec mne trochu překvapil, ale jak už jsem poznamenal, zklamaný jsem nebyl.

plakát

Chaos (2021) 

Originální námět, nadprůměrní herci, ale na druhou stranu velmi málo akce a některé podivnosti( v závěru obrovská loď a na ní ani jeden člověk, kromě ústřední dvojice). Ale koukat se na to dalo.

plakát

2067 (2020) 

Asi mi nepřísluší hodnotit filmy určené pro bystré a intelektuálně založené diváky, ale přece jen jsem se rozhodl pár řádek napsat. Po shlédnutí traileru jsem se na snímek docela těšil, ale už po půlhodině jsem si říkal "Kdy už se proboha začne něco dít?" Bohužel, nezačalo. Velká nuda a poměrně nesympatičtí herci.  Přesně jak to popsal Eliott

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Předem mého skromného komentáře,bych chtěl poděkovat Verbalovi za jeho komentář,při jehož čtení mi unikla jakási tekutina a já si konečně vyměnil domácí tepláky,které už byly prošoupané sezením na zadku při příležitosti uzavření restaurací. Sly mne opět dostal. Očekával jsem velkolepé "rozloučení" s Johnem Rambem,ale závěrečná jatka na farmě předčila všechna má očekávání. A nejen ta. Uříznout hlavu oběti a naaranžovat ji do postele všem na očích by snad nedokázal ani sériový vrah Richard Cottingham. Trikaři se rozhodně vyřádili a já myslím,že jsem si od filmu ani neodskočil na cigáro. Můj názor je,že se Stallonovi asi poslední Rambo dost povedl a zaujal místo hned za "První krví". Howgh

plakát

Alfa (2018) 

Ačkoli jsem měl stále pocit,že jsem to už někdy viděl,přesto mne příběh docela vtáhl a já prožíval tu dlouhou cestu s hlavním hrdinou a jeho zvířecím přítelem. Nemůžu říci,že bych litoval času,který jsem u něj strávil.

plakát

Heavy Trip (2018) 

Věřím,že lidem kteří nikdy neměli kapelu a neposlouchají Metal trochu drsnějšího rázu,tenhle film nic neřekne. Měl jsem z něho také trochu obavy,ale po prvních deseti minutách jsem se přenesl do svého mládí, kdy naší kapelu brali lidi taky jako bandu pošahanejch mániček,který vyluzujou na divný nástroje ještě divnější zvuky a ještě k tomu hodně nahlas. Pro mne tenhle snímek znamenal odlehčení a příjemnou zábavu,skoro jako bych byl někde na festu. Pasi mě fakt dostával. Díky Verbalovi a Asia_Power za skvělej komentář. PS : Ač mám úctu k českému dabingu,asi bych si tenhle film s dabingem nestáhl. Právě finština,někdy drsná,někdy roztomilá a někdy srandovní mi podbarvovala celej snímek.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Když filmu odpustím všechny nelogičnosti,kterých jsem byl svědkem,musím říci,že jsem se docela bavil. Půl hvězdičky bych přidal Páně Emmerichovi za prozíravost s kterou v závěru přestěhoval další díl série na jinou planetu. Kdo by probůh zvládl za dvacet let vystavět půlku zdevastovaného světa. Už se těším na ten "Den závislosti 3", jak zmasakrujeme třeba Mars,nebo Venuši.

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Protože se tak trochu zajímám o problematiku sériových a masových vrahů,dost jsem se na tenhle film těšil. Viděl jsem filmy o Tedu Bundym,Jeffrey Dahmerovi,Johnu Gacym,Henry Lee Lucasovi a dalších,ale ten mrazivý pocit jsem měl snad jen u dvou. U Olgy Hepnarové a u filmu "Evilenko". V obou případech za to mohou představitelé hlavních postav - Michalina Olszanska a Malcolm McDowell. Myslím,že v obou případech udělali režiséři naprosto perfektní volbu, Tenhle příběh je podle toho,co jsem četl o případu Olgy Hepnarové poměrně věrný od jejího odcizení se rodině až po samotnou popravu. Jediné,co jsem postrádal bylo zjištění jakou duševní poruchou vlastně trpěla. Ačkoli to v závěru trochu hrála na schizofrenii,po celou dobu předtím se tak nechovala. Ale to je jen detail. Každopádně ve mně zanechal film hluboký dojem.

plakát

Pátá vlna (2016) 

Jelikož jsem tenhle film viděl až po přečtení zdejších recenzí,očekával jsem nepříliš zajímavý apokalyptický thriller,kterých bylo v poslední době natočeno mnoho. Ale tenhle film měl poměrně zajímavý námět,který by se ovšem jen těžko dal nacpat do 111 minut. A tak režisér musel proběhnuvší čtyři vlny emzácké invaze trochu oškubat,aby se do stopáže s hlavním příběhem vešel. Pátá a finální vlna měla také poměrně zajímavý námět i když se divák vlastně moc nedozvěděl,proč by nástrojem vyhlazení lidstva měly být zrovna děti. Přesto mne ani tahle část filmu nenudila. Navíc si myslím,že Chlöe odvedla velmi dobrý výkon,když celý film odtáhla v podstatě sama. Spíš bych dal asi 3 a půl.

plakát

Planetární masakr (2016) 

Ke shlédnutí tohoto filmu jsem dospěl až po přečtení zdejších komentářů. Očekával jsem to nejhorší,ale kupodivu se mi celkem bez větších problémů podařilo film dokoukat do konce. Není to zrovna pastva pro oči diváka,zmlsaného díly typu San Andreas,2012 apod. Ani herecké výkony nejsou z nejlepších,ale dát filmu odpad se mi zdálo až příliš kruté. Zvlášť poté,co jsem hned po něm přetrpěl "Královnu bojovnici". To byla opravdová tragédie. Trochu mne šokovalo,že tento sice podprůměrný,ale vcelku koukatelný TV film má jen 15% a zmíněná "Královna bojovnice" přes 30%.