Reklama

Reklama

Dva nepravděpodobní společníci se vydají na nebezpečné dobrodružství přes neprozkoumanou planetu a snaží se utéct z nebezpečné a dezorientující reality, kde všechny myšlenky je vidět a slyšet... Na planetě, kde žije Todd Hewitt (Tom Holland) všechny ženy zmizely. Muži jsou zase postiženi “hlukem”, sílou, která zveřejňuje všechny jejich myšlenky. V tomto nebezpečném světě nouzově přistane se svou vesmírnou lodí Viola (Daisy Ridley). Todd ji objeví podle zvláštního ticha a přísahá, že ji ochrání. Bude však na to muset najít vlastní vnitřní sílu a probojovat se tajemstvími planety. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

Han22 

všechny recenze uživatele

Nezdálo se mě to tak špatné jak tu někteří píší. Jestli Chaos Walking stálo 100 milionů, tak je to samozřejmě průšvih, protože výprava a efekty vypadají jako z televizního seriálu a celé to působí jako jedno z těch sci-fi, které je určeno na DVD/Netflix a omylem se dostane do kin. Tom Holland (nový Spiderman) se jakžtakž snaží, ale Daisy Ridley (nové Star Wars) je absolutně nezajímavá a oba prostě velký film neutáhnou. Nicméně už jen to, že se film odehrává na mimozemské kolonii, která se za pár desítek let propadla do totálního tmářství a středověku je fajn, Mads Mikkelsen je výborný záporák a hlavní nápad Hluku, který zobrazuje myšlenky všech mužů je přímo vynikající a skvěle udělaný. Třeba ty pasáže, kdy hrdina bezděčně zobrazuje co by s dívčinou chtěl dělat a ona je zděšená :) Putování planetou je fajn, mohlo by to být akčnější, ale nenudil jsem se a 3* si to zaslouží. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli to postihlo chlapy, a ne ženské, tak se divím, že to nebylo naopak a spíš ony nezabily je. Ostatně statisticky častěji zabije manželka manžela, než obráceně. Ale k filmu. Tak zajímavý nápad, ale tvůrci si nedali moc práce se nad ním víc zamyslet a nějak jej propracovat, takže z toho vylezla jalová historka, jakých známe milion (hodná ústřední dvojka prchá před zlým šerifem / marshallem / ředitelem...). Navíc ta kosmonautka / osadnice mi přišla nějak moc nabušená a akční a docela jsem se divil, že nešla a nezmlátila ty chlapy všechny naráz a nesvázala do kozlíku. Btw, ten Toddův táta přežil, nebo ne? Jak to dopadlo se starostovým synem? Bude se mstít? Třeba ve druhém dílu? A co Sádrouni, nebo jak se jmenovali, měli nějaký větší význam? A ten kněz, tak zajímavě rozehraný, tak on toužil vlastně po spasení ohněm? Tak proč je pronásledoval a dělal to, co dělal? No ale to jsou nejpodružnější věci, protože hlavní je Chaos, a tam už mi to vůbec hlava nebrala, co vše se s myšlenkami dá dělat - dokonce je zhmotnit! A fakt každý člověk přemýšlí nad takovými banalitami, jako že se mu chce čůrat a že třeba právě zakopl? V určité chvíli ten stereotyp byl prostě otravný, neskutečně. Ještě že má film skvělou výpravu - jak loď, tak příroda - a trochu, vzdáleně připomíná Průsmyk Kira Bulyčeva, ale jinak na něm nějaké větší klady nevidím, ani ta obarvená bloncka s velkou prdelí mne nebrala. A klidně to mohlo být o půlku kratší. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Todd je podobnej nátury ako Hollandov Peter Parker, čo sa na cute-and-a-little-awkward chlapca s verejnými myšlienkami perfektne hodí. Zbytok je divná zliepanina a v podstate len o tom, ako hŕstka divomužov lesami-poliami-riekami-dedinami naháňa dvoch utečencov, nijak záživne a nijak logické. Proste nápad Hluku super, čo s ním ďalej aby sme dostali dej už ale nič moc. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Dokonale marný festival špatných (nebo vystřižených) rozhodnutí, který by působil nedomrle, utrápeně, bezradně a zastarale i před sedmi lety, kdy zažívaly tyhle young adult věci peak. Možná to fakt měli raději vůbec neuvádět, a místo toho udělat film o filmu, který by začal tím, jak Charlie Kaufman odevzdává první verzi scénáře. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Adept na zlatou malinu za nejvíce frustrující film a nejhorší "dražší" film roku. Tom Holland po skvělém Cherry a Mads Mikkelsen po vynikajícím Riders of Justice tentokrát šlápli do velkého H *vna a lehce jim film kazí reputaci. Doug Liman je záhadně bez Cruise totální břídil a při sledování jsem měl pocit, že film režíruje žena, protože natočit Sci-Fi Postapo Blockbuster bez jediné akční scény je jak naservírovat guláš bez hovězího a knedlíku v restauraci oceněné 3 michelínskými hvězdami. Při sledování jsem měl pocity jako při filmu the Host z roku 2013. Extrémně nudné, pomalé, nezáživné s fakt hroznými a levnými CGI triky ( ten digitální mrak kolem postav je fakt obludný). Má to sice originální myšlenku, kde lidé dokáží číst myšlenky, což mohlo znít dobře v knižním vydání, ale ve filmu je to podáno vyloženě otrávným stylem a věřím, že bez toho prvku by z toho nakonec byl i lépe strávitelný film. Doufal jsem, že film zachrání alespoň finále a když jsem viděl celou vesnici na koních, což se schylovalo k zajímavé bitvě, tak to ve výsledku končí duelem 1 v 1 a v ten moment Liman zasunul hřebík do rakve. Nevím jestli je horší samotný film anebo lidé, kteří film ohodnotí stejně či nedej bože lépe než Konga s Godzillou. Vidět film v kině, tak to rozdýchávám ještě týden. Teen Sračka non plus ultra. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Poslední natáčecí den upadl Tom Holland do bezvědomí přímo během natáčení, když se natáčely scény pod vodou, kdy měl zadržet dech. (Azurose)
  • Film bol komerčným prepadákom, keď zarobil len 27 miliónov oproti rozpočtu 100 miliónov dolárov. (Arsenal83)
  • Tom Holland byl požádán, aby si nechal narůst co nejdelší vousy. Během pěti týdnů mu narostlo téměř neviditelné strniště. (Azurose)

Související novinky

Kdo převzal roli Grindelwalda?

Kdo převzal roli Grindelwalda?

26.11.2020

Před dvěma týdny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. intenzivně jedná s hercem Madsem Mikkelsenem o jeho možném nahrazení Johnnyho Deppa v roli čaroděje Gellerta Grindelwalda ve třetích… (více)

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

02.10.2020

Ještě než se Doug Liman vydá spolu s Tomem Cruisem do vesmíru, chystá se režisér natočit pandemicky heist thriller Lockdown. A jeho nízkorozpočtová novinka už dokonce má i obsazení. V hlavní roli si… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Reklama

Reklama