Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Odcházení (2011) 

Pár let zpět bych byl asi mnohem přísnější a pět hvězd bych nedal ani náhodou. Ale v aktuální atmosféře je tahle teatrální absurdita vlastně docela příjemnou intelektuální pohádkou.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Znám původní Life on Mars, který funguje mnohem lépe. Výpravně to není špatné, ale je to do určité míry prázdně nostalgické a promyšlenost jednotlivých zápletek je chabá. Úvodní indicie ze současnosti, čím se asi hlavní postava bude zabývat v 82 je tam vyloženě na sílu. Paradoxně to začíná být rozdílově lepší "návratem do normalizace". Navíc herecké výkony nejsou až na Trojana nic moc. S hlavní postavou se špatně sžívá, protože nepůsobí uvěřitelně a slečna doktorka je sice velice krásná, nicméně její projev je asi ze všech nejslabší. Ale uvidíme dál. Jsme na začátku, třeba to bude mít rostoucí tendenci.

plakát

Princezna Ano (2009) (TV film) odpad!

Tahle pseudopohádka likviduje vše, co si pod pojmem pohádka dokážete představit. Škoda materiálu, škoda peněz, či snahy herců a především ztráta času!

plakát

Pohřešovaný (2012) (seriál) 

Vezmu to hopem... No celé to na mě působí, jako ordinace v růžové zahradě s pistolema. Tak asi tak.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Hořící keř má úplně prosté poselství - nehledě na režimy, jsou to pořád a zase jen lidi, kteří si navzájem ubližují. Extrém je smazáván extrémem a po cestě začínají mizet důvody proč. A tak divák, přestože historickou událost zná, zase znova žasne nad lidskou krutostí, blbostí, ale i nad touhou a energií něco změnit... Bohužel všechno toto sledujeme a budeme sledovat zas a znova pořád. Jelikož režimy padají a zase vznikají, ale lidi jsou pořád stejní a pokud se nezmění lidi, pak bude vždycky tak nějak jedno, v jakém systému žijeme (lehká nadsázka a subjektivní zamyšlení).

plakát

Ill Manors (2012) 

Zajímavý audiovizuální projekt. Žádná idiotská americká gangsterka hollywoodsky zabarvená a epicky provázející diváka až k vrcholu, či konci hlavní postavy. Je to spíš patetická reakce na stupidní sociální - asociální evropskou politiku současnosti. Film je jedno velké klišé, ale funguje to. Rapový doprovod doplňuje příběhy jednotlivých postav je přímočarý, jako celé filmové vyprávění, není tam nic o jachtách a nesmyslech, jako z americké produkce, takže proč ne. Film není obhajoba postav, které představuje, ani absolutní kritikou systému jako takového, spíš společnosti, jako celku. Každá společnost, ve které vyrůstáme, nás nějak utváří. Například verbal-ní diskutér pravděpodobně vyrostl na bazalech s šálou přes oči a rozbitým "kriglem" přes hlavu, proto se vyjadřuje, tak jak se vyjadřuje. Přesto mu nikdo neupírá právo se vyjádřit. Je to smutný úkaz jedince, který se po dokončení základní školy bojí, že když bude pokračovat se studováním, tak se stane homosexuálem. Film je reflexí stavu a doby ve které se více, či méně Anglie s přistěhovaleckými problémy, nachází. Tak trochu v duchu: "shit happens"

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Nemám slov. Vtipné vystřelení si z americké akční produkce i s odkazy na konkrétní díla... A tak propracovanou zápletkou, že mě závěr filmu totálně zničil :D Akční kamera, střih, gradace pomocí hudby, či komentáře... geniální :D

plakát

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) odpad!

Tento film, je krásnou učebnicí toho, jak by se film dělat neměl. Příběh si neví rady pro kterou generaci je vlastně určen. Postavičky jsou nemastné a neslané, obraz celkově působí, že neprošel finální postprodukcí. Děj skáče... No zkrátím to. Jediné pozitivum na celém projektu je, že se v českých podmínkách panu Tománkovi povedlo udělat vlastní projekt, 3D animaci a ke všemu v celovečerní metráži, ale ten výsledek.....