Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Debutový film britského rapera Plan B zachycuje britský underground v nejsyrovější podobě. Krádež, prostituce, drogy a vraždy jsou na denním pořádku. Režisér - vypravěč, vás provede londýnským podsvětím a přesvědčí vás o tom, jak je britská vláda pasivní k jakémukoliv řešení. Nedílnou součástí filmu je hudba, kterou zajistil právě režisér a jeden z největších talentů současné britské hudební scény. (sedlina88)

(více)

Recenze (79)

klida 

všechny recenze uživatele

Mrazivá záležitost. Výbornej, špinavej (nebo možná výborně špinavej) film, který, myslím, reálně zachycuje nejen současný Londýn a nejen současnou Anglii. Akorát tomu ubližujou ty rodinný pouta v poslední tři čtvrtě hodině. Možná by tomu tady vedle Drama / Thriller slušela i nálepka Muzikál nebo alespoň hudební..... :) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V Ill Manors rozhodně nikdo nechce být za poseru, na jejich značně zmenšeném životním prostoru je to to nejdůležitější pravidlo, umožňující přežití, ovšem jeho délka bývá v návodu popsána tím nejdrobnějším písmem, které nikdo nečte a jen u zlomku místní populace se ve vyhrocené situaci probudí náznaky skutečné odvahy - žít doopravdický život... a aby to prošlo, nestačí jen chtít, je nutno uspokojit základní potřebu - vědět, že jsem byl milován... Až po venkovsku propojený kousek velkoměsta úděly svých obyvatel, pro mnohé dopředu určený labyrint, který má dva východy - cesta k prvnímu vede přes drogy, sex, prachy, mrtvoly a pochybnou moc, jenže pozor, je to zkratka a život není cíl, ale sama cesta... Drsný kousek s raperským vypravěčem, co se snaží upozornit na důležitost věcí, o kterých si myslíme, že teď nejsou důležité, ale budou, postupem času... - líp bych to neřekla ;-) ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi originální koncept rapového muzikálu je jedním z nejzajímavějších debutů poslední doby. Raper a režisér Ben Drew spojil obě své záliby do jednoho filmu. Po filmové stránce by se sice dalo snímku mnohé co vytknout, někteří herci nestačí na své party a u mnohých scén mi chyběl pocit autenticity, hodně je také znát nedostatek financí a nízkorozpočtový charakter snímku trochu ruší, mnohé však přebije originální scénář s postmoderními prvky popisování jedné události z úhlů různých postav a hlavně dobrá hudba. Rap osobně normálně neposlouchám, ale tady mi přišel jako velmi adekvátní zvolenému charakteru vyprávění. Navíc nápad pojmout celý příběh coby muzikál a rapovým intermezzům dát i charakter nositelů děje a posunovat děj právě jimi, je nápad velmi progresivní a minimálně zaznamenání hodný. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Nemusí se vám to líbit, nemusíte s tím souhlasit, ale to je asi tak všechno co s tím můžete udělat. Drsná, ale pravdivá realita současného Londýnského podsvětí, do které by nikdo z naší relativně klidné středoevropské pohodičky nechtěl spadnout. Dobře napsáno i natočeno, až na ten trochu přibarvený konec, ale to se dá odpustit. Určitě nedoporučuji na pohodové nedělní odpoledne a pro příznivce dechovky. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nejsu žádnej hip-hoper, ale tady se soundtrack povedl. Hodí se to k té dealerské komunitě plné děvek, vrahů, zlodějů, feťáků a úchylů, ale zároveň bylo zajímavé, že rapem se vysvětloval děj (až jsem nestíhal číst titulky). Holt Ben Drew aka Plan B má v hudbě pro mě plus. A taky Keef Coggins, kterej se do role dealera Kirbyho skvěle hodil a zahrál ho dokonale. Celkově to ale mohlo být v něčem lepší. Neřikám, že bych se na to někdy nepodíval znovu, ale teď na to prostě nemám chuť. Ale OST si asi seženu... Jindy bych možná dal jen 3 hvězdy, ale má to v sobě něco, co mi v tom brání... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Pri požiari v bare Earl of Essex pred koncom filmu môžeme vidieť pristavené požiarne auto, ale sirény je počuť v diaľke, akoby len práve prichádzali. V ďalšej scéne sú už všetky bezpečnostné zložky v pohotovosti. (vander19)
  • Ben Drew (Plan B) si střihl malé cameo, když se objevil jako řidič taxi v poslední scéně před titulky. (KeeperX)
  • Na začiatku filmu, keď je zatknutý Ed (Ed Skrein), ho do cely privádza strážnik v uniforme anglickej väzenskej stráže, keď ho po 24 hodinách prepúšťajú, má na sebe žalárnik uniformu britskej polície. (vander19)

Reklama

Reklama