Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Válečný
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Polda a bandita 2 (1980) 

Oproti prvnímu dílu šla kvalita strmě dolů. To co bylo nejlepší na jedničce (to jak se všichni řidiči znají, navzájem si pomáhají a vznikají při tom vtipné situace), to zde už nehledejte. Celý film je takový infantilní, pro jednoduššího diváka (ve třech letech to byl můj nejoblíbenější film, obávám se, že v té době jsem byl cílovou skupinou). Na celém filmu je asi nejlepší scéna v poušti, ovšem ta celý film bohužel neutáhne. Je to tak na jednu hvězdu, druhou dávám z nostalgie.

plakát

San Andreas (2015) 

Jedno velké filmové americké klišé, plné očekávaných zvratů. Celé to zachraňuje pouze The Rock a Alexandra Dadario, na kterou se dá když už nic jinýho alespoň koukat. Jinak je to celkem podprůměrný katastrofáč.

plakát

Zlá krev (1986) (seriál) 

Sňatky z rozumu byly naprosto bravurním seriálem, který skvěle vystihoval dobu Národního obrození a české vlastenectví. Seriál, který obdivuji i tím, že si vyhrál s jazykem českým, aby odpovídal době. Herci naprosto perfektní. Bohužel, Zlá krev už tu vysoko postavenou laťku nedostihla. Soudruzi si z pokračování výborného seriálu udělali politickou agitku a prakticky až na epizodu s mladým Míšou zcela zazdili linii rodiny Bornů. Rodina Bornova je již na vedlejší koleji. Rodina Nedobylova zústala v pomyslném popředí jen aby ukazovala na podnikateli Nedobylovi vykořisťovatele dělnické třídy. Nyní už nejde o český národ, ale o socialismus. Bohužel tento seriál byl pro mě velkým zklamáním

plakát

Staříci (2019) 

Film inspirovaný příběhem plukovníka Pravomíra Raichla. Bohužel jenom inspirovaný. Tvůrci filmu dostali silný skutečný příběh, který má co nabídnout, bohužel ho nedokázali plně využít. Páni herci Mrkvička a Schmitzer byli perfekní, ovšem když stojí scénář a režie za nic, tak ani dva perfektní herci s tím nic nezmůžou.

plakát

Zlatá labuť - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Očekával jsem od tohoto seriálu příliš. Doufal jsem, že se Nova probrala a konečně natočila něco nového a hlavně kvalitního. Bohužel jsem zklamán. Mluva ani zdaleko neodpovídá době, oblečení, ačkoliv se jedná o seriál, který je zasazený do obchodu s módou, příliš dobové módě neodpovídá. Snad úplně nejhorší byl Roman Vojtek co to mělo být? A když to vezmu na děj jako takový, to nikomu nepřišlo sakra divný, že prostá prodavačka se objeví vymóděná na snobským večírku?

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Normálně se nikdy do recenzí nepouštím, ale tady jsem musel. Na tento film jsem se po předchozí sáze dobrých marvelovek těšil. Bohužel byl pro mě jedním velkým zklamáním. Děj je hrozně přímočarý, nudný a s minimem hlášek. Přišlo mi, že z této série tímto dílem přešli na filmy pro děti, ale jen zdánlivě. Neboť ze všech vedlejších postav museli udělat LGBT vyrovnaný jedince. Nyní už to není jen o akci a zábavě. Nyní udělali z Valkýry lesbu a z kamennýho týpka buzeranta. Proč? Proč by tím kazili ten film. Takhle to není ani pro dospělé a kvůli těmto móresům ani pro děti. Bohužel. Dávám **. Tu první za cameo Strážců galaxie a tu druhou za skvěle zvolenou hudbu od Guns n' Roses.