Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báru hledá policie. Schová se do obchodního domu Zlatá labuť. Tím spustí řetězec událostí, které ovlivní osudy mnoha dalších lidí. Je březen roku 1939. Majitelé obchodního domu Kučerovi řeší zásnuby syna, zatímco pianistka Marta zažije jeden z nejhorších večerů svého života... (TV Nova)

Recenze (46)

callix odpad!

všechny recenze uživatele

Postavy deklamují jako roboti, všechno neosobní, moderní mluva, atmosféra první republiky ani náhodou. Ulice naroubovaná do kulis první republiky. A ten moderní song co tam zpíval Vojtek bylo jako co? Asi bylo těžký tam dát něco dobovýho, něco třeba jako Havelka a jeho  Melody Makers. To by ale nováci nepobrali. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Něco je fajn, ale hrozně se mi do hlavní role nehodí Marta Dancingerová, které tu provorepublikovou postavu ani na minutu nevěřím. A ot není o tom, že by mi vadila obecně, třeba v Kukačkách se mi líbí. Jen tohle je nějak mimo mísu. Zato se mi líbí Kristýna Ryška, pochopitelně paní Kolářová a pan Kostka. A Roman Vojtek... proč? Resp. proč ty aranže jsou tak pitomé? To tam nemohli dát někoho jako Ondřej Havelka? Jsem tak podivně rozpolcená, nevím, jestli se mi to líbí nebo ne. Tak dám další díl a uvidíme. ()

Reklama

Johny44 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím neúspěšná snaha Novy dorovnat úspěch První republiky. Vše horší. Herci, scénář i hudba. Můžeme jen doufat, že tvůrci nepochopili, že na začátku je to potřeba napálit tak, aby si to divák pustil znovu. A že se to ještě rozjede a nebude z toho jen seriál, který předchází prvním dílům Ulice a že postavy jsou vlastně předkové- dědečkové, babičky, otcové a matky Vilmy Niklové, Bédy, Jordánů a Farských. Ostatně  zpívající předek Vojtka, je toho důkazem. Svému potomkovi z Ulice je fakt podobný :)). Ostatně možná to byl přímo záměr. Pustím si další díl, budu tipovat kdo, ke komu patří, čí je předek a v co se přemění Zlatá labuť. Jestli v krámek, v  Coolnu, nebo snad  v bistro U babičky? :)) ()

kameny 

všechny recenze uživatele

dialogy jsou při nejlepším tragické. televize nova si vychovává novou, vlastní hereckou generaci, u které se rozhodně o závratné kvalitě mluvit nedá. česká kinematografie sází na fakt, že umístit příběh do historických kulis, zachrání jakoukoliv slátaninu podprůměrného kamery, směšné režie a ohraného děje. pro průměrného diváka jsou povědomé tváře příjemné, děj jednoduše stravitelný. vztahové linky které už jsou stokrát omleté můžou pro konzumenty nekonečných seriálů můžou působit v kontextu 40. let překvapivě fresh. své diváky, na které je velmi očividně cílen, si určitě najde. o kvalitním seriálu se mluvit nedá, ale to ani nikdo nečekal ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kostymni drama urcite s potencialem. Osobne nevyzaduji, aby v historickch filmech ci serialech lide hovorili dobovymi jazyky, to bychom napr u Jana Zizky nerozumneli ani slovo. Taktez se mi, narozdil od nekterych mych predkritiku libi Marta D v hlavni roli, cely casting vypada zajimave, slabsi chvilky meli snad pouze Miklus s Dolanskym, naopak cameo Reginy Razlove prozatim vypada paradne. Ale neco tomu preci jenom fakt chybi. Mozna nevyrazna hudba nedokaze vykreslit atmosferu. Mozna rezie nevyzdimala latku dostatecne. Mozna jenom uvod potrebuje vice casu k vykresleni vztahu a konfliktu. Mozna se to zitra rozjede. Uvidime dale. Startujeme na trech hvezdach, 6/10. Technicka - nejedna se o prvorepublikovou dobu, ale o den smrti druhe republiky a zacatek okupace. Takze kdyz se kritizuji dobove realije, je fajn si pri tom neplest vlastni dobu, ve ktere se pribeh odehrava. Jasne stredovek jak novovek, prvni republika jak druha republika. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama