Reklama

Reklama

VOD (1)

Další příběh neúnavného Bandity. Tentokrát uzavřel sázku, že převeze do tří dnů velkou bednu neznámého obsahu z Floridy až do Texasu. Netuší však, že půjde o těhotnou slonici, která během převozu porodí malé slůně. Z toho plynou poněkud nečekané problémy pro Banditu i jeho přátele Carrie a Cleduse, obávaný strážce zákona Buford T. Justice je jim všem přitom opět v patách! (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Druhý film už nemá takové grády jako jednička. I proto, že jen máloco se vlastně změnilo. Sešla se celá parta a vše začíná nanovo. Zase honičky, šerifův pitomý syn a velký a malý... Těhotná slonice je přeci jen originální zboží, ale přeci jen už nenabízí takové možnosti pro manévrování během filmu. I jednotlivé honičky mi přišly trochu jednotvárnější. Na druhou stranu nemůžu říct, že bych se nudil. Na scénáři se nově podílel Brock Yates, který následně s Halem Needhamem spolupracoval ještě dvakrát. Všichni tím ale banditovský dvojboj vzdali a na trojce již nedělali. Závěrem dodám, že fajnšmekři hledající chyby mohou jednu najít, když všichni zastaví z důvodu, že slonice bude nejspíš rodit. Na kapotě auta Bandity je vidět docela dlouho odraz mikrofonu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A mě se druhý díl líbil stejně jako první. Bandita tentokrát převáží těhotnou slonici, polda se za ním vydává víceméně ze sportu a oba nevynechají jedinou příležitost setřít toho druhého. S nimi se vrací i ostatní - syn je ještě dementnější než v prvním díle a táta ho opravdu nešetří, objevují se dva bratři, samozřejmě nechybí Cletus, Enosové a Žabka. A všichni hláškujou, stírají se a občas něco zdemolují (horská dráha :D). Do party přibývá Dom DeLuise jako chlastající skorodoktor, hrdina prochází krizí sebedůvěry a sobectví a s Žabkou obnovují vztah a na všech hercích je vidět, jak si to ohromně užívají. Jediná výtka je že je to opravdu hlavně komedie a skoro vůbec závodní film, ale to bohatě vynahradí parádní destruction derby ve finále poldové vs. kamioňáci. Tak si trošku nadhodnotím, protože jsem se bavil od začátku do konce a 54% si to nezaslouží. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bombardování hnojem pokračuje. Nevím, co si všichni stěžují, mně to přišlo stejně pitomé a infantilní jako jednička. Akorát se navíc týrá slonice, dementní šerif Justice má rychleschnoucí vozidlo a jeden z největších lidovejch hrdinů Ameriky má opravdu seriózní problém. Jeden by řekl, že s chlastem, ale stačí se podívat na nápisy na fešné červené bundě a je jasné, že se jedná o přebujelé ego. Naštěstí jsou tu ale slzy 4,5 tunové dámy, které jej ve finále vyléčí. Předpokládám, že tak na deset minut.. Záběr chobotu mezi nohama Burta Reynoldse z hlavy jen tak nedostanu.. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Ač se to nestává zase tak často, druhý díl oproti prvnímu vylepšil, co jen mohl: Je vtipnější, má víc hlášek, je nápaditější, občas přehnanější, ale navíc přibyly nové emoce: Dramatičnost, vážnost a Bandita už není vyobrazován tak černobíle. SPOILERY: Našel už se i někdo, kdo ho neměl rád, přichází na téma banditova arogance a ukazuje nám, že vše není tak přímočaré, jak se zdá. Ačkoliv tady má nižší hodnocení, tak právě Polda a bandita 2 zvedá laťku o dobrý stupeň výš. Právě zde je podle mě na místě dát plných 5*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicka dvojka je opat dokazom toho, ze dvojky su regulerne podradne filmy. Burt Reynolds /Deliverance, Smokey and the Bandit 1/ bol na urovni, a zjavil sa tu aj David Huddlestone /Rio Lobo, Dva Vytecnici/ ale europsky divak proste casto tomu US humoru nerozumie, nezasmial som sa ani raz, kaskaderske kusky s autami to potom uz nezachranili : 40 % ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Pontiac Trans-Am v prvom filme mal motor V8 s objemom 6,6 litera. Trans-Am v tomto filme mal motor V8 4,9 litra a bol prepĺňaný turbodúchadlom. (m.a.t.o.)
  • Veľká časť filmu sa natáčala na ranči Burta Reynoldsa v Jupiteri na Floride a v severnej časti okresu Palm Beach na Floride. (m.a.t.o.)
  • Kaskadér Gary Davis předvedl v tomto filmu nejdelší automobilový (filmový) skok. V rychlosti 128 km/h se za volantem plymouthu vznesl z rampy a doletěl do dálky 49,6 m. Přistál v pořádku. (JohnO.O)

Reklama

Reklama