Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (47)

plakát

Iveta (2022) (seriál) 

Nízkorozpočtová minisérie plná nepřesností!

plakát

Jack Strong (2014) 

Nad očekávání skvělý film s výborným scénářem. Těch několik nedostatků, jde na vrub nižšímu rozpočtu.

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Jméno autora předlohy(a protagonisty jedné z epizodních rolí) Johna le Carré dává tušit, že tady nepůjde v žádném případě o nějakou "bondovku" a tudíž se připravte, že se většina děje odehrává v zakouřených kancelářích, či zaprášených archívech. O to víc překvapí obsazení bouřliváka G.Oldmana, který se dokonale proměnil v suchopárného anglického úředníka(jinak se to nazvat nedá). Filmu v podstatě není co vytknout. Mnozí jsou jistě zklamáni jistou "syrovostí" a náročností děje, ale osobně jsem tohle ocenil nejvíc.

plakát

John Lennon Live in New York City (1986) (koncert) 

Ačkoliv tu zazní jen jedna píseň z repertoáru The Beatles, má koncert neskutečný náboj. Dva roky po rozpadu Beatles vydal John dvě sólové desky které se dodnes řadí mezi sto nejlepších rockových desek historie a tomu Paul McCartney nikdy konkurovat nemohl.

plakát

Kajínek (2010) 

Takže tu máme jeden fušersky a nezkušenou rukou namíchaný koktejl české "porevoluční" akční krimi. Ingredience jsou v tomto případě předem dané a osvědčené. Jistá konspirace, trocha akce i sexu. Chybět pochopitelně nesmějí ani "poldové". Nižší šarže patřičně primitivní, vyšší zkorumpované. Tohle všechno navíc korunují "prostoduché dialogy". Ačkoliv se režisér "chopil" atraktivního tématu a dispozici měl velmi kvalitní herce, podívaná je to smutná( několikrát se mi vybavil film "Nahota na prodej"). Největší slabinou filmu je myslím scénář -30%

plakát

Lemmy Forever (2010) 

Musím napsat, že mě to ohromilo a dojalo. Lemmyho jsem poprvé viděl ještě za komunistů v německém Bravu a když jsem ho ještě slyšel zpívat, začal jsem ho považovat za jakéhosi kanibala. Časem se můj názor samozřejmě otupil, ale tohle jsem nečekal. Vyrovnaný, skromný a velkorysý člověk který poslouchá stejnou hudbu jako já(The Beatles) a zajímá se tak jako já o válečnou historii. Žijící legenda a každým coulem originál, kterého ale z důvodů poškození zdraví raději napodobovat nezkoušejte.

plakát

Marťan (2015) 

Řemeslně zvládnuté skvěle, ovšem děj je snadno předvídatelný a bez nápadu. Ideální rodinný, odpolední film.

plakát

Max Schmeling (2010) 

Bývalý německý a světový šampion v boxu Henry Maske v roli boxerské legendy Maxe Schmelinga. Pro milovníky boxu lahůdka!