Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie

Oblíbené filmy (7)

Díra

Díra (2019)

Dlouho jsem neviděl tak geniální film jako je Díra. Postavy jsou perfektně vykresleny, metafory skvěle podány. Rozhodně stojí za zhlédnutí, ačkoliv popcorn ani jiné jídlo si k tomu neberte. Některé scény jsou dost nechutné... stejně jako chování části naší společnosti.

K zemi hleď!

K zemi hleď! (2021)

Geniální film, který naprosto trefným způsobem upozorňuje na způsob, jakým se lidstvo (ne)řeší blížící se problémy. Úplně nejlepší ale je, že kromě klimatické krize se dá děj napasovat i na krizi koronavirovou, ačkoliv scénář vznikl ještě před pandemií.

Vzpoura údolí

Vzpoura údolí (2014)

Parádně zpracovaný dokument, ze kterého přímo sálá atmosféra té doby a nádherné Yosemitské přírody.

Princezna zakletá v čase

Princezna zakletá v čase (2020)

Co si budem, zápletka, ač zajímavá, příliš originální není. Velmi podobný problém se vyskytl například ve filmu Na hraně zítřka. Zpracování do pohádkové podoby a zasazení do českého prostředí však originální rozhodně je. Za vyzdvižení stojí rozhodně i hudba a kvalitní efekty. Za mě super film dotažený do nejmenšího detailu. Jsem zvědav na dvojku.

Jiná země

Jiná země (2011)

Příběh a sci-fi prostředí jsou trochu upozaděné (což možná vede ostatní k nízkému hodnocení, škoda), nicméně atmosféra a psychologie hlavních protagonistů je neskutečná, nemluvě o špičkových hereckých výkonech. Asi jsem nikdy neviděl film s natolik uvěřitelnými postavami.