Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (5)

plakát

Zone Blanche (2017) (seriál) 

Druhá série dala celkem pěkný odrazový můstek pro tu třetí, otázkou ale je, zda je třetí série vůbec potřeba. Myslím, že pokud mě u kriminálně-mysteriozního seriálu více než vraždy a děj, zajímal soukromý život Nounourse, asi bude něco špatně...

plakát

Monstrum (2008) 

Pokud jste někdy přemýšleli, co se děje se všemi těmi nepodstatnými lidmi tam dole, na ulici, zatímco nahoře ničí město Godzilla, Kaiju, nebo Avengers, tohle je přesně film pro vás. Stačí přežít prvních cca 5 minut, než vás film chytí a do poslední minuty nepustí. Jasně, zažijete pár wtf momentů, hlavně kvůli chování některých postav, ale, pokud o sobě nemáte zkreslenou představu a nemyslíte si, že jste Kapitán America, musíte slyšet ten tichý hlásek uvnitř hlavy, jak vám šeptá "No, moc ze sebe nerob, chci tě vidět, jak se budeš chovat, až nás napadne příšera, nebo nastane zombie apokalypsa". Pak si sice uvědomíte, že bydlíte v malém zaprděném zapadákově a ne na Manhattanu, ale i tak. Co kdyby... Za mě plný počet a to jsem to viděla v televizi, s dabingem a se spoustou reklam. Přes to všechno, to ale stálo za to! ;)

plakát

Personal Shopper (2016) 

Spoiler. Film jsem si pustila, aniž bych věděla, o co tady vlastně jde. Teda, věděla jsem, že tam hraje Kristen a že tam ukáže prsa (takže hned 3 důvody, proč se na film podívat), ale ve finále musím říct, že film nabízel více, než jen pěkné jedničky. Kristen to tam celé vedla, to je jasné. A byla v tom opravdu dobrá. Tyhle role - trochu psycho, trochu tomboy, trochu zraněné ženy - ji prostě sedí. Ale film prostě uměl nabudit atmosféru. Od začátku jsem koukala, co se bude dít dál. A když začaly chodit sms začalo to být opravdu napínavé. Do toho se ukázal nějaký ten duch a pak začalo odpočítávání - už při zprávě "I am in front of your building," jsem se málem podělala. Ale tím to vlastně celé skončilo. Atmosféra, která se do té doby dala téměř krájet, se najednou rozpustila a od chvíle, co někdo otevřel hotelový pokoj, ve kterém Maureen stála s kradenými šperky, už to bylo jen wtf... A velkým wtf to taky skončilo. Žádné zodpovězené otázky - Kdo byl ten duch ženy? Co se stalo v pokoji číslo 329? Jak to, že to Maureen krádež šperků prošla? Kdo psal Maureen smsky? Kdo byl duch, který jel dolů výtahem a otevřely se před ním dveře? Co scéna na konci sakra znamenala?. Doufám že jednou na tyhle otázky dostanu odpověď, ale když vidím, jak moc mě odpovědi na tyhle otázky zajímají, asi je dobře, že na konci nebyly zodpovězeny. Takhle totiž na ten film jen tak nezapomenu. Ty čtyři hvězdičky si to prostě zaslouží, tohle budu mít v hlavě ještě dlouho a určitě si to minimálně ještě jednou pustím.

plakát

Pod vodou (2020) 

Na tenhle film jsem se těšila více, než malé děcka na Vánoce. A možná proto mě film nakonec zklamal. Jasně, pořád měl to, proč jsem se na něj těšila nejvíce - spoře oděnou, sexy Stewartku, ale to bylo asi vše. Nic nového, nic šokujícího a bohužel ani nic vysvětlujícího - když už se nechtěli věnovat více příšerkám, mohli alespoň více zabřednout do mezilidských vztahů, které tam byly zobrazeny, částečně vysvětleny, ale pořád v sobě měly něco tajuplného, co bylo zbytečně pohřbeno spolu s celou posádkou. Prostě film by se dal shrnout jedním velkým NIC. Nechci říct, že to byl úplný odpad, film je fajn na jedno podívání, úplná pohroma to není, triky jsou dobré (i když musím přiznat, že úplně v nejlepší kvalitě jsem jej neviděla), ale chybělo mu něco, kvůli čeho na něj budete na druhý den vzpomínat. Přesněji, už při závěrečných titulcích vlastně nevíte, na co jste koukali a to je velká škoda, protože se z toho dalo vytěžit mnohem víc. Takže za mě 3*, ale jedna hvězda je jen kvůli Kristen, která je tady super sexy

plakát

Rohy (2013) 

Ig je obžalovaný z vraždy své životní lásky. Všichni obyvatelé města jsou přesvědčení o jeho vině a ani fakt, že je nevinný na tom nic nemění. Naštěstí má ale milující rodinu a věrného přítele, který stojí po jeho boku. Tedy až do chvíle, než mu na hlavě vyrostou rohy a lidé mu začnou říkat svá nejhorší tajemství. Některá jsou spíše smutná, některá lidská, některá úplně zbytečná (jako například chlápek, který má nutkání pořád ukazovat svůj penis a MUSÍ ho prostě ukázat i divákovi) a některá velmi nebezpečná. Ig se rychle naučí používat rohy pro své vlastní pátrání po vrahovi jeho milé... Ono nebýt těch rohů, máme tady klasickou kriminálku se spoustou romantických flashbacků, které mají objasnit vrahovo chování. Ale nebýt těch rohů, nebylo by to prostě ono. Sice by se z filmu dalo vytěžit víc (přiznání mohla být klidně více temná a šokující, Ig mohl být více děsivější a pomsta sladší), ale i přesto si to ty 4* za originalitu zaslouží.