Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (58)

plakát

Nikdo tě nezachrání (2023) 

Pozoruhodné, že má film tak nízké hodnocení. No One Will Save You má v žánru "hororů" poetickou atmosféru. Hlavní postava čelí spíše sama sobě a mimozemšťané působí jako někdo, kdo se snaží pochopit, co je "s tou holkou špatně". Skvělá je hudba a kamera film od běžných "béčkových" hororů No One Will Save You jasně odlišuje. A snad se to nebude počítat za spoiler, když pochválím i rozhodnutí režiséra natočit celý film bez monologů a dialogů (mimozemšťani si sice občas něco štěbetají, ale nikdo - předpokládám, že ani režisér - jim nerozumí). O to více vyniká skvělý herecký výkon hlavní představitelky. Jediné, z čeho nejsem moc nadšený, je závěr samotný (posledních 15 sekund). Působí lacině. A nadšený nejsem ještě z jedné věci -  jednání samotných mimozemšťanů nedává smysl. Nicméně už dva tisíce let omlouváme boha s argumentem, že jeho záměr je nad naše chápání. Stejnou argumentaci můžeme použít i zde.

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Po tomhle seriálu se vám vše ostatní ze světa Disney Star Wars bude zdát jako parodie.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

"Somehow, Palpatine returned" Citát z filmu, který vystihuje 9. díl ságy nejlépe. Mizérie, kde s herci soucítíte a obdivujete jejich schopnost odříkávat zcela nesmyslné dialogy.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Film je tupý až běda, leč se na to hezky dívá. Navíc mé očekávání před puštěním byly tak nízké, že jsem byl vlastně mile překvapen.

plakát

Gravitace (2013) 

Film je bezpochyby úžasný. Skvěle natočený, skvěle zahraný a se skvělou atmosférou. Zvolené téma uchopil režisér nejlépe jak mohl a předvedl, že je bezpochyby jedním z nejtalentovanějších režisérů současnosti. Přesto jsem se nemohl ubránit mírného zklamání ze zvolené látky. Nenabízí takový potenciál jako tomu bylo u Potomků Lidí. Pozorovat svět v rozvratu je, minimálně pro mě, zajímavější a atmosferičtější, než minimalistické drama odehrávající se převážně na několika málo metrech krychlových. Situace je podobná, byť ne tak extrémní, jako když Danny Boyle plýtval svou energií na 127 hodin. Doufám tedy, že další film režiséra bude co do výběru tématu lepší.

plakát

MovieZone Live! (2010) (pořad) 

Objektivně vzato je mé hodnocení asi neobhajitelné. Nicméně jedná se o nejlepší pořad o filmech v ČR - rozhodně lepší než Odvážné palce. Navíc jsem cílovka, takže se plně ztotožňuji se způsobem humoru, výběrem filmů, kterým je věnována pozornost, a vlastně i pohledem na svět filmu ze strany redakce. Proto se o objektivní hodnocení ani nebudu snažit.

plakát

Hon na somálské piráty (2011) (TV film) 

46 minutové utrpení, které se pirátstvím zdržuje jen minimálně. Namísto toho jsem byl seznamován s pozadím výcviku speciální americké jednotky - což mě ovšem vůbec, ale vůbec nezajímalo. Chtít se o ni něco dozvědět, sáhl bych po dokumentu, který se primárně zabývá právě ji. Ve výsledku jsem se tak o boji se somálskými piráty, fenoménem pirátství či čemkoliv relevantním vzhledem k názvu, nedozvěděl nic.

plakát

Černá labuť (2010) 

Krásné, pohlcující, úžasné, leč už to nikdy, ale opravdu nikdy, nechci vidět znovu.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Není to špatné, nicméně filmy bez konce to mají složité. V tomto případě to nenahrazuje ani uměle vykonstruovaný závěr, kde se příliš tlačí na pilu ve snaze vymáčknout slzičku z nebohého diváka. Uvidíme, jak se film porve se skutečným koncem druhé části, který do značné míry určí i to, jak se bude vzpomínat na část prvou.