Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Devadesátky - Kleopatra (2022) (epizoda) 

Seriál mě bavil, byl ze života, nejen kriminálního ale i kriminalistického.  Jen nerozumím tomu, proč u tohoto dílu v 1.12 minutě selhali ti, co měli na starosti scénu - nadpis "odbor analitiky" vypadá dost legračně.

plakát

Policie Modrava (2011) (seriál) 

Úvodní znělka celkem hezká, záběry přírody nejsou špatné. Ale navrhla bych změnu názvu z Policie Modrava na Porušování trestního řádu na Šumavě. Když pominu to, že příslušné k vyšetřování vražd by nebylo malé obvodní oddělení, tak další nezákonné postupy během "vyšetřování" navozují v divákovi pocit, že si policie může dovolit úplně všechno, nepotřebuje soudní příkaz k domovní prohlídce ani odběru vzorků, a pachatel neunikne. Pokud by se ukazovalo, jak kauzy pokračují dál, tak by to zřejmě bylo o tom, že státní zástupce případy vrátil k došetření nebo soud podanou žalobu smetl ze stolu. Chápu že tento žánr nemusí jít do podrobností, ale tady to už vážně přehnali. Figuruje tam vůbec nějaký odborný poradce?

plakát

Zátopek (2021) 

Hezký film a Václav Neužil byl velmi dobrý, libila se mi i Martha Issová. Co mi na filmu vadilo byly titulky překládající cizojazyčné mluvčí. Nebyly vidět, byly malé, takže část dialogů pro neznalé cizích jazyků šla do háje. Jediný slušně viditelný nápis byl červený vyzývající k placení televizních poplatků.

plakát

The Egg and I (1947) 

Mám knihu Vejce a já moc ráda a když jsem zjistila, že existuje film, doufala jsem že na něj někdy narazím. Stalo se a moc se mi nelíbil, chybí tomu humor, vtipné postřehy a styl vyprávění které mám z knížky ráda. Nicméně jako pohled na dobu ve které se příběh odehrával je to zajímavé, například knižní Sporák byl zřejmě hodně podobný tomu filmovému, a tak to trochu knížku dokresluje. Film samotný charakterizovaný jako komedie a romatický mi přišel dost křečovitý, hlavní hrdinka věkem neodpovídá a pokud to srovnám s českými komediemi ze stejného období, tak není moc kvalitní.

plakát

Antonia (1995) 

Hluboce lidský film, který bere život takový jaký je a se vším co přichází se dokáže vyrovnat.

plakát

Očím skryté (2016) (TV film) 

Očím skryté je nádherný film nejen co se týče postav a děje, ale také pokud jde o výtvarné pojetí. Jednotlivé scény vypadaly barevným pojetím jako by vypadly z obrazů malířů té doby.

plakát

Když v ráji pršelo (1987) odpad!

Měla jsem ráda knížku která je předlohou tohoto "filmu". Když jsem se dozvěděla, že byla zfilmovaná, tak jsem se těšila. Ovšem tu hrůzu, co jsem viděla nejde komentovat jinak než jako odpad. Celkem sympatická hlavní hrdinka v knize se tady proměnila v bláznivé nesympatické stvoření. Děj filmu je prázdný a nudný, a ani okrajově nevystihuje  poetiku knihy. Přiznám se, že jsem neměla sílu dokoukat, takže jsem neviděla závěr, který je tu zmiňovaný jako opačný oproti knize. Spáchal filmový štáb na konci harakiri ?

plakát

Trhák (1980) 

Tenhle film je při každém dalším shlédnutí stále lepší a lepší, zraje s časem.

plakát

Božena - Epizoda 3 (2021) (epizoda) 

Tak nevím, jestli to bylo pravdivé životopisné vypravování, tak mi vzal iluze o Boženě Němcové jako ženě, která prožila těžký život ale snášela ho s grácii. Ta kterou zobrazilo filmové zpracování byla sobecká nezodpovědná a bezohledná důra, zřejmě i psychopat. Ne, nelíbilo se mi to.

plakát

Legenda o Vánocích (2007) 

Krásný příběh o tom jak vznikly vánoce. Amerického Santu nesnáším, ale i když je Nikolas vzhledově Santovi podobný, obsahově je jiný. Pobavilo mě vysvětlení proč má červený kabát a čepici :-)