Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 150)

plakát

A Plastic Ocean (2016) 

Kvalitní dokument, který musí přinést každému zamyšlení nad onou problematikou. Krásné záběry střídají ty ošklivé a nechutné. Hlavně pitvy ptáků a ryb byly nechutně reálné. Je zapotřebí se o naši zemi více starat! Dávám lepší čtyři hvězdy - 85%.

plakát

Kde je moje tělo? (2019) 

Určitě silný animák, který překvapí svou originalitou. Ze začátku mě film tolik nebavil, ale postupně přidával na emocích a závěr byl velmi dobrý. Hodnotím za 60%, tři hvězdy.

plakát

TY (2018) (seriál) 

První série, která se točila kolem Beck byla skvělá! Stále nové nápady hlavní postavy Joea, který ukazuje svoje detektivní, šmírovací i sofistikované dovednosti. Nedopadlo to úplně dobře, ale k seriálu se to hodilo. První sérii dávám 80%. Druhá série se často vracela do minulosti a přibyla postava Aime. Ta dokázala příběh hodně rozjet a také "zaútočit" na Joea. Postava Love byla celkem příjemná, ale konec mě překvapil. Druhé sérii dávám 70%. Celkově mě seriál baví, díly mi utíkají, ale občas bych vytknul nižší realitu (např. při důslednosti vyšetřování, vražd bez svědků - např. v parku atd.) a také jistou spojitost s Dexterem. Dávám celkově čtyři hvězdy - 75%. Třetí série se točila kolem Love a ukázala, jaká skutečně je. První tři díly byly velmi podařené, střední část mi přišla trochu zbytečná, ale poslední dva díly toho nabídly zas hodně. Jak to tak bývá, třetí série nedosahuje kvalit prvních dvou, ale i tak nelituji její zhlédnutí. Dávám ji 65%.

plakát

Upgrade (2018) 

No sci-fi ukázka jak to snad nebude v budoucnu vypadat, a že moderní technologie nemusí vždy populace posunout vpřed tím dobrým směrem. Jinak mě Upgrade bavil a děj docela utíkal. Chválím především hlavního protagonistu Logana Marshalla-Greena, který svoji roli zahrál skvěle. Hodnotím za 65%.

plakát

Střípky (2021) 

Zajímavé drama, kde jsem čekal jiný konec. Denzel Washington a Rami Malek jsou zárukou kvality - k těm jen chválu. Naopak mě překvapil frontman kapely 30 seconds to Mars - Jared Leto. Působil tak zvláštně, jak asi jeho role měla, zacož si zaslouží chválu. Ostatní herci také nezklamali a i přes mírně nereálný děj mě film udržel celou dobu v pozornosti. Dávám 70%, tři hvězdy.

plakát

Přirozený talent (1984) 

Další z řady sportovních filmů, kde vládne zlo, mafiánství a podobná stinná stránka sportu. Radši bych viděl ty pozitivnější filmy, kde se bude vyzdvihovat krása sportu, ale upřímně vím, že by nebyly tak atraktivní a koukatelné. Robert Redfort ztvárnil skvěle roli baseballového hráče a fandil jsem mu od začátku do konce. Děj je přizpůsoben filmové atraktivitě a spousta scén se dobře předpovídala. Filmu dávám ale zasloužených 80%, čtyří hvězdy.

plakát

Durch die Wand (2017) 

Ačkoliv nejsem zapáleným fanouškem lezení, dokumenty o lezení mě baví. Vždy se zamyslím nad výrobou onoho snímku a co vše museli hlavní protagonisté prožít. Tomym Caldwell toto zažil opravdu hodně a jeho příběh je jeden z nejsilnějších. Vytrvalost a odhodlání Jorgensona je také na klobouk dolů. Oběma hlavním hrdinům i tvůrcům dávám pět hvězd - 90%.

plakát

Bratři Lumiérové (2017) 

Nemůžu tvrdit, že mě dokument úplně bavil, ale oceňuji jeho kvalitu. Je úžasné vidět záběry více než 100 let staré a jak vznikaly první krátké filmy. Bratři Lumiérové byli velcí mistři v oboru a tyto zrestaurované snímky si určitě zasloužili. Dokumentu dávám 80%, čtyři hvězdy.

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

Všechno to začíná jako již kultovní sága Prci prci prcičky, avšak postupem času se z toho vyrojí i daleko hlubší a vážnější témata, která seriálu trochu uberou na důvtipu. To se mi ale líbilo a místy se nejednalo jen o klasickou puberťáckou komedie. Často také nešlo všechno podle představ hlavních postav a děj se take realisticky dramatizoval. První dvě série mi utekli rychle a hodnotím je za lepší tři hvězdy - 70%. Třetí série mě zklamala. Pořádně nevěděla o co se opřít a co divákům nabídnout. Byla z toho taková nemastná neslaná směs - dávám ji 40%. Poslední čtvrtá série se mi moc nelíbila, nejvíce byla zaměřená na různé druhy pohlaví, které mě moc nebaví a jejich příběhy. Celkově dávám seriálu 60%.

plakát

Tony Parker - Poslední pokus (2021) 

Hezky udělaný dokument o úžasné kariéře skvělého basketbalisty. Líbily se mi výpovědi jeho spoluhráčů, protihráčů či Thiery Henryho. Tony Parker si tento film zasloužil a i když byl vydán krátce po Last Dance, s čímž se nemůže upřímně rovnat, jeho sledování mi uteklo a bavilo mě. Dávám čtyři hvězdy.