Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (141)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Humor tohoto filmu je těžko definovatelný - je to zřejmě humor Dánský - a nutno dodat velmi krutý - ale přesto se musíte smát. Nezapomenutelné hlášky a scény (starý kocour, nemocný synek) - naprosto dokonalý Mads Mikkelsen v hlavní roli. Film od Anderse T. Jensena na který jen tak nezapomenete - a mimochodem jeden z mých nejoblíbenějších. ,,To je tvůj otec? - Ne, to je Hitler"

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Ještě nikdy jsem neviděl seriál který je tak nemilosrdný k postavám i divákům :-) (možná La Piovra ale to bylo o něčem jiném :-) Propracovaný děj který do sebe s každým dalším dílem zapadá, mysterie, trocha hororu, trocha humoru a naprosto bezchybné obsazení i herecké výkony. Seriál u kterého se myslím nemusíte bát jen toho, že bude další a další serií rozmělňován ... ,,Nejsem rasistka, jsem jenom hrdá jižanka"

plakát

Amputace (2012) 

"I kiss dead people, walking around like ordinary people..." Undergroundový filmeček je docela slušný úlet a AnnaLynne McCord pasuji na nejodpudivější anti/hrdinku roku. A Jeremy Sumpter měl fakt smůlu .. :-) Čekám že zde na CSFD budou převažovat jen dvě hodnocení - čtyřhvězdičkové a odpad! - neb toto opravdu nebude film pro každého - to svoje hodnocení možná změním až poberu co to vlastně bylo :-)

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Tento film se mi brutálně nelíbil. Byl ne/mocně brutální (oči venku / krysy v puse), rádoby akční (se spoustou akčních záběrů na kostel a sochy), ne moc kontroverzní a v hlavních rolích měl prapodivného Toma Hankse a podivnou Ayelet Zurer. Z naprostého opovržení vůči tomuto ,,snímku" mě občas vytrhávali Thure Lindhardt, Armin Mueller-Stahl, Stellan Skarsgård, Nikolaj Lie Kaas v roli bezejmeného zabijáka a božan Ewan McGregor (který se do své role sice vůbec nehodí ale byl jednou z těch zajímavějších postav - na jeho místo by pasoval někdo ve stylu Adriena Brodyho). Bez hudby Hanse Zimmera a výše jmenovaných pánů by to byl odpadní film, který by ze stoky nevytáhl ani Ron Howard. Panebože :-(

plakát

Asterix a Obelix (1999) 

Caesar : ,,V naší rodině nesnášíme pohled na zrádce, Brutus by ti mohl vyprávět ... viď, Brute."

plakát

Ave, Caesar! (2016) 

,,Kéž by kobylo tak jednoduchý." To hodnotit.

plakát

Bídníci (2012) 

Za scénu kdy Gavroche dostane od Javerta medaili bych dal ještě hvězdičku navíc, kdyby to jen šlo ...Do you hear the people sing lost in the valley of the night? (PS: České titulky jsou v některých místech docela hrůza, ale dá se to.)

plakát

Bílá velryba (1956) 

Oceán za oceánem brázdí jednonohý kapitán Achab v podání démonického Gregoryho Pecka v honbě za Bílou velrybou. A když jí v závěru dostihne, je finální souboj za burácivé hudby Philipa Saintona naprosto dokonalý a strhující. Závěrečná sebevražedná jízda na velrybě nemá chybu. Film zestárl a dnešního diváka bude první půlka spíše nudit, některé postavy jsou protivné (Stubb, Flask), některé naprosto nezajímavé (to se týká zejména hlavního hrdiny Ishmaela). Je třeba spravedlivě upravit hodnocení na tři hvězdičky.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Jeden z nevtipnějších seriálů, jaký jsem měl kdy možnost shlédnout – s typickým britským humorem, kde se sklouznutí k trapnosti naštěstí téměř nekonalo. Dylan Moran coby obsedantně protivný majitel knihkupectví Bernard Black, se stal mojí nejoblíbenější seriálovou postavou.

plakát

Blikající světla (2000) 

Hele jelen. Blikající světla a Adamova jablka od Anderse Thomase Jensena patří ke dvěma nejlepším filmům co jsem kdy viděl. Film určitě není komedií, ale spíše gangsterkou s netypickými gangstery, přesto vyfukování vajíček je nejvtipnější scéna ze všech a nezapomenutelná je rovněž Mikkelsenova etuda s blbě čumící krávou. Proč proboha tento režisér od roku 2005 nic nenatočil?