Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (141)

plakát

Satan přichází (2006) 

Při scéně na hřbitově sebou celé kino trhlo tak že málem se málem vyvrátily sedačky - a osobně s tím filmem vůbec nemám problém - ani s herci, ani s hudbou, vlastně s ničím - v čem je problém?

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Komentář může obsahovat pár spoilerů: První díl mě nadchl - sešli se můj nejoblíbenější herec a jedna z největších zrůd filmového plátna - navíc vychází z událostí v mých oblíbených kniháh. Děsivější než záběry na zohavené mrtvoly je pohled na vařícího ci obědvajícího Madse Mikkelsena, který je přestně takovým dr. Lecterem, jakého jsem si při čtení knih představoval (pan Hopkins promine ale TSOTL ani v Red Dragon na 43 lel prostě nevypadal). Hugh Dancy je Grahamem trochu (víc) jiným než v knize, ale jeho monkovská ustrašenost a hausovská protivnost je možná lepší než aby z něho byl tuctový přemoralizovaný spravedlivý polda (boom doby je dnes totiž hrdina který je alespoň trochu magor). Jen se obavám že pokud bude mít seriál nadále to sympaticky pomalejší tempo - které mě osobně sice vyhovuje ale pro tuctového diváka chtivého výplachu mozku může být nudou - nevydrží nám na obrazovkách dlouho. SEASON I (80%): Hannibal ... kanibal SEASON 2 (100%) Mason Verger, psychouš non plus ultra. Dr. Chilton se vrátí ... SEASON 3 (?%) Mason Verger je pořád psychouš ale už není tak hravě roztomilý, Dr. Chilton je Silva, Alana Bloom je blbka, Abigail je doufám už nadobro mrtvá, Bedelie mě baví/nebaví, Dr. Gideona na(ne)štěstí nezachránili včas, v druhém díle skoro žádný Mads ... A nějaká, slušně řečeno, píča tento seriál po třetí sezóně zrušila. Zabít, sežrat, vyplivnout.

plakát

Posel z Liptákova (1997) (divadelní záznam) 

Záznam představení jsem sledoval jako velmi zanícený divák ... Ani šachová literatura neuznala za vhodné zařadit Cimrmana do seznamu světových velmistrů, ačkoli jedině on dokázal vyvést z rovnováhy tak neotřesitelného šachistu, jakým byl Capablanka, když mu při jeho simultánce v Madridu hrozil dvojitým šachem, což velmistra znervóznilo natolik, že ohlásil tah na G 12, čímž se ocitl zcela mimo šachovnici, a zaznamenal tak vlastně první aut v dějinách šachu.

plakát

Colegas (1982) 

Skoro všechny filmy které za svůj kátký život stihl José Luis Manzano natočit se zabývají tématikou která ho nakonec stála život. Protloukání se Madridem kde se velmi těžko shání práce nakonec končí u prostituce a drog ... atmosférou snímek připomíná české filmy s Vaculíkem a Tofim (Láska z pasáže, Vítr v kapse), jen je syrovější a dvě třídy výš -

plakát

I miserabili (1948) 

Les Miserables made in Italy. (Natočeno 1947) Komentář obsahuje spoilery od začátku až do konce: Protože se k tomuto filmu asi pravděpodobně málokdo dostane musím ho náležitě popsat. Jean Valjean ukradne z pekárny chleba a jakmile se otočí a dá na útěk střelí ho pekař do zad. Valjean je na galejích a pokouší se o útěk na důlním vozíčku (ala Indiana Jones a chrám zkázy) ale vykolejí - a je střelen do zad. Valjean je na galejích 18 let. Pustí ho. Stává se starostou městečka. Nezachrání nikoho z pod vozu, nejede se udat do soudní síně v Arasu. Javert který ve městě vede gestapo ho nikdy nepodezříval. Valjean se ale přesto poradí s jeptiškou a udá se. Javert ho jde s gestapem zatknout. Jakýsi slévač však považuje za nutné Valjeana ochránit a rozpoutá požár při nemž evidentně uhoří mnoho dělníků - Javert slévače zastřelí a Valjean může uniknout. Vyškubne Cossetu Thenardierovým a tadá do paříže - bla bla bla. Revoluce - nejenže se Javert nikdy neobtěžuje jít na barikádu, takže ho Valjen nemohl zachránit, ale Marius je synem barona Gillenormanda (jakého-si tajného prefekta policie nebo co?), tudíž je jeho účast na revoluci beztrestná, a to už Javert nevydržel a došel k nejbližšímu mostu. V den svadby Mariuse a Cossety se Valjean setká s Thenardierem - ten na Valjeana vystřelí a sám pak spadne skrz padací dveře a prosklené okno kamsi úplně do prdele a zabije se. Valjean se pak chytne za hruď s výrazem člověka majícího zácpu a sotva přiběhne Marius a Cosseta tak zvesela zemře. The end. BTW jednoho z revolucionářů hraje mladičký Marcello Mastroianni , je tam cca 30 sekund :-) Zhodnocení: Kdyby to neneslo název Les Miserables byl by to vcelku průměrný film (na tehdejší dobu) pro znalce předlohy jasný odpad - ale pro to že jsem nikdy nic podobného neviděl a po celý film nevěřícně zíral musím tomu dvě hvězdičky dát. Javert již od začátku vypadá jako kdyby mu někdo nadloubal a sebevražda na mostě při které se v každém záběru střídá noc a den byla nevyhnutelná.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Super. Už dlouho jsem neviděl tak roztomilý, dojemný, vtipný a akční film (a zřejmě jediný který bych si přál vidět ve 3D). A to jsem málem dal na svůj důvodný předsudek nesledovat animáky se zvířátky v hlavních rolích.

plakát

Moby Dick (1998) (TV film) 

Velmi levné, velmi ukecané a natahované. Před patnácti lety mě zlákal obal na VHS se jménem F. F. Coppoola, a tak jsem si to koupil - takovou chybu už bych dnes neudělal. Ta noční scéna se žralokem byla dobrá - ale na tříhodinový film je to sakra málo. Bylo to zřejmě poprvé a naposledy co jsem poplival dokonce i herecký výkon Patricka Stewarta. BTW - Tento film měl mít stejný závěr jako měla kniha, bezděčná Achabova smrt tak jak je popsána ve velmi ne/záživném Melvillově románu by se sem hodila mnohem líp ...

plakát

Bílá velryba (1956) 

Oceán za oceánem brázdí jednonohý kapitán Achab v podání démonického Gregoryho Pecka v honbě za Bílou velrybou. A když jí v závěru dostihne, je finální souboj za burácivé hudby Philipa Saintona naprosto dokonalý a strhující. Závěrečná sebevražedná jízda na velrybě nemá chybu. Film zestárl a dnešního diváka bude první půlka spíše nudit, některé postavy jsou protivné (Stubb, Flask), některé naprosto nezajímavé (to se týká zejména hlavního hrdiny Ishmaela). Je třeba spravedlivě upravit hodnocení na tři hvězdičky.