Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (99)

plakát

Král je panna (2011) (divadelní záznam) 

Inscenace je silná zejména ve své první polovině. Ve druhé se režisérka Lída Engelová snaží nastolit atmosféru apokalypsy, což se jí nedaří a inscenaci to snižuje a neuvěřitelně protahuje. Samotný závěr poté působí až pateticky...bohužel. Co je ovšem třeba pochválit jsou herecké výkony Dušana Hřebíčka a zejména Pavlíny Štorkové, které naivního čtrnáctiletého hošíka, který netuší, že je dívka musí zbaštit úplně každý.

plakát

Win Win (2011) 

Příjemné komorní drama, úsměvná komedie, ale hlavně opět skvělý Paul Giamatti...děj je předvídatelný, ale síla tohoto filmu je v jeho jednoduchosti a lehké úsměvnosti, podpořené záběry z wrestlingového prostředí. Pokud hledáte film pro všední den, tak WinWin je ten, u něhož se vám rozhodně nezavaří mozek, ale naopak vypnete a přitom nemáte pocit, že se díváte na bezduchou slátaninu.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Celkově zklamání. Yates je bezpochyby nejhorším ze všech režisérů z celé ságy o HP....vždyť zabil už tři důležité postavy série a pokaždé se tyto scény obešly bez emocí (oprava, v případě tohoto filmu je závěrečná scéna tak patetická a promluvy postav tak nelogické a hloupé, že místo smutku vám cukají koutky). Sedmý díl je navíc rozčleněn do scén, kdy akce střídá nudu....akce použitím roztřesené kamery a střihu nasekaném ani ne po dvou vteřinách jsou neuvěřitelně nepřehledné, chaotické a pro toho, kdo nezná předlohu i velmi těžce pochopitelné. Nudné pasáže s putováním tří kamarádů....Yates docílil opravdu toho, že si myslíte, že putují tak asi deset let (avšak nestárnou :) ). Yates své tři filmy pohřbil v neoriginalitě. Zklamalo mě rovněž to, že Moodyho smrt na počátku filmu byla pouze zmíněna jednou větou Billa Weasleyho (to jsou přesně ty chvíle, kdy by si snad každý měl uvědomit, že kniha a film jsou poněkud odlišná média a jsou vnímána jinak). Dělení na dva filmy byl čistě komerční tah a naprosto nebyl třeba. Vždycky jsem byl fanda filmů o HP, ale od pátého dílu jejich kvalita neuvěřitelně rychle klesá. Jsem zvědavý, co vyčaruje druhá část...

plakát

Karate Kid (2010) 

Větší blbost jsem fakt dlouho neviděl...

plakát

Mamas & Papas (2010) 

Mozaika osudů čtyř příběhů, z nichž jeden je skvělý a zbytek postupně upadá až v zapomnění. Každopádně ale musím zmínit dobré herecké výkony, v čele s manželskou dvojicí Čapkových, kterým je ve filmu dán asi největší prostor, a díky za to, protože jejich příběh je na celém filmu jednoznačně nejlepší. Chválím rovněž i hudbu a kameru.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Na jednu stranu milá retro komedie ve stylu Vyprávěj, kterých se v poslední době objevuje až přespříliš a jíž dominují herecké výkony Martina Myšičky, Ani Geislerové a Kristýny Lišky-Bokové. Na stranu druhou ale neuvěřitelná nuda, ve které je všechno násilně předkládáno divákovi. Trojan (nebo Šabach?) očividně chtěl do Občanského průkazu naroubovat co nejvíce, takže se potkáme s emigranty, vlasatými máničkami, rockovou hudbou Rolling Stones či Plastic People, udavači, STB agenty, květinovou alternativou, ale i se smrtí či prvními láskami. Neuvěřitelné množství témat tak tvoří spíše jakousi uměle vystavěnou mozaiku, jejíž konstrukce je hooodně chatrná. Průkaz tak patří mezi řadu českých ,,retro komedií" které občas vyvolají úsměv, u pamětníků i milou či nemilou vzpomínku, ale tím to hasne. Nebýt celé plejády filmů tohoto typu, které v posledním desetiletí spatřily světlo světa, možná bych hodnotil lépe....takhůe šedivá nuda, zabalená do květinové výzdoby

plakát

Predátoři (2010) 

Je očividné, že Predators točil fanda všech dílů a hodně se snažil své dílo nepokait. Víceméně se mu to podařilo. Predators jsou zdařilým a řekl bych i důstojným pokračováním původního dílu s Arnoldem. Na tento snímek se ve filmu objevuje odkazů až běda (vynecháme-li hudbu Alana Silvestriho či rock ´n roll v závěrečných titulcích, tak především spousta velmi podobných záběrů jako v jedničce - souboj Adriana Brody pomazaného blátem a ve chvíli, kdy Louis Ozawa Changchien jde do souboje s predátorem jen s katanou v ruce, čekáte, kdy si pořeže břicho stejně jako indiánský stopař Billy). Nenazýval bych to však vykrádáním. Jsou to citace, pečlivě a důkladně ocitované a při nichž srdce každého fanouška původního filmu zajásá. Jediným zklamáním je tak pro mne postava Fishburna, která ve filmu zůstává po čertech nevyužitá a navíc i dosti nevěrohodná - na to, že měl na planetě přežít deset sezon, byl docela přizdisráč :) .

plakát

Přemluv bábu (2010) 

Ale tohle video si přeci primárně nedělá legraci ze starých lidí, z Kundery atd. Tohle video je záměrně trapné, pobuřující a parodizační, přičemž o originalitu (Silvermanová) tady rozhodně nejde. Účelem dle mého bylo poukázat na štvavou kampaň některých politických stran, která je už hodně nechutná. A jak to nejlépe dokázat je zcela jasné. Tím, že to vyhrotím do extrému. Jenom potom si toho někdo všimne. Silvermanová potom posloužila jako dobrá a velice vhodná předloha. Je docela zajímavé, jak zde někteří lidi tvrdí, že ona to přeci nemohla myslet vážně a Zelenka ano....vždyť Zelenka je přeci také znám svým mystifikátorstvým a hraním si s publikem a myslím, že Přemluv bábu je přesně tohle.

plakát

Rodinka (2010) odpad!

Bohužel...jedna velká servírovaná reklama firem Bramac či tolik oblíbené koňské masti, u které nám tvůrci dokonce nezapomenou přečíst i příbalový leták...hnůj nejvyššího kalibru

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Souboj titánů se nekonal. Tahle bezduchá ubohá slátanina působí jako velmi špatný vývar z 300: Bitva u Thermopyl, ktere nepomáhají ani skvělá jména jako Ralph Fiennes či Liam Neeson.