Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Vše o mé matce (1999) 

Hezké to bylo :) Smutný, ale zároveň optimistický a motivující příběh plný pozitivního přístupu k životu navzdory starostem. Těžko říci, co bylo hlavním sdělením. Prolínání více příběhů a životních osudů, velmi lidský náhled do života prostitutek a transsexuálů. Připomnělo mi to Snídani na Plutu. Hezky ukázané jak i lidé z různých sociálních skupin a různé charaktery si k sobě můžou najít cestu díky souhře náhod, společnému pojítku (pohnutý osud) a otevřenosti a nezaujatosti vůči ostatním. Malý spoiler... - zajímavý byl i způsob vyrovnání se (i když neplánovaný a nezáměrný) Manuely se smrtí syna - cestou pomoci ostatním.

plakát

Sagrada Familia: Gaudího výzva (2022) (TV film) 

Sagrada Família mi vždycky přišla zajímavá, ale bláznivá. Naživo jsem ji viděla jednou, ale až teď díky dokumentu jsem pochopila, jak je promyšlená a propracovaná a kolik práce, myšlenek a odhodlání se za ní skrývá. Navíc skvělé záběry na detaily.

plakát

Srdce na dlani (2022) 

Netradičně optimistický, pozitivní, milý a pohodový film. Je to trošku pohádka, ale není to kýčovité či přehnané. Kdykoli si na film vzpomenu, vyvolává ve mně dobrý pocit a úsměv na tváři :)

plakát

Cesta do lesa (2012) 

Za mě lepší než první díl - lépe natočené, lépe zahrané, více romantické, méně "civilizace", více lesa, méně "divné" a na rozdíl od prvního dílu mi tu žádná postava nelezla na nervy... 3+

plakát

Bezva zuby na zásnuby (2022) (TV film) 

Mně se to líbilo :) Všeho s mírou - akorát vtipné i dlouhé. Milé, originální, hezky natočené, dobře zahrané. Nebylo to trapné, jen ten otec byl na zabití :D

plakát

Bratři jak se patří (2003) 

Já nevím, nejdřív jsem tomu dala jen tři hvězdičky... Ale viděla jsem to už před několika měsíci a pokaždé, když si na ten film vzpomenu a vybavím si některé scény, tak se musím smát. Zkrátka mě ten film baví a plus navíc za originalitu a Matta Damona, takže své hodnocení zvedám na 4 :)

plakát

Spitfire Grill (1996) 

Krásný film. Dojemný, smutný, ale zároveň moc milý. O hledání nového začátku, o závisti, nenávisti a předsudcích, ale také o přátelství, dobrotě, sounáležitosti a loajalitě. Nevím přesně čím si mě film získal, ale podařilo se mu to hned v prvních minutách a vydrželo až do konce. Také se mi moc líbila atmosféra malého městečka uprostřed přírody. Ukázka a připomenutí toho, jak se dá žít skromně a spíše monotónně, ale přesto (nebo právě proto?) spokojeně. Lidí je tam sice míň, ale zase se všichni znají a o to víc se musí snažit spolu vycházet, aby byli šťastní - "You could say there's enough country around it to lose yourself in, but not so many people you'd ever feel lost. (...) And customers so loyal they'll keep coming back even if your cooking stinks." :)

plakát

tick, tick...BOOM! (2021) 

Za mě super! :) Asi i díky mé vlastní aktuální situaci, kterou skvěle vystihuje text od kapely Iné Kafe "život neběží jak by si chcel...", jsem se zvládla ztotožnit s pocity hlavních postav a pochopit jejich myšlenky i texty písní. Okamžiky v životě, kdy člověk není spokojený se situací, ve které se nachází, a těší se na změnu, ve kterou pevně věří a doufá... Každopádně díky způsobu zpracování mi připadalo, že se dívám spíše na divadlo než na film, což byl zřejmě i záměr. Pro mě to byla osvěžující změna, ale pro někoho to asi může být rušivé. Písně jsou rozhodně originální a netradiční, ale mě moc bavily. Mimo jiné zajímavý pohled na období, kdy AIDS už byl obecně známý, ale ještě neexistovala léčba... No a neuvěřitelně skvělý Andrew Garfield :)

plakát

Vesmír mezi námi (2017) 

Samozřejmě většinu situací, které se dějí na Marsu, na Zemi i mezi nimi, nelze brát vážně, ale tento film se o to ani nesnaží. Jeho cílem není podat dokonalé vědecké a lékařské informace, ale potěšit diváka. A u mě se mu to podařilo :) Má originální myšlenku, je milý, dojemný, veselý, odpočinkový s nádechem road-movie... A také maličké připomenutí toho, jak je Země krásná, ale my jsme na ni tak zvyklí, že vše bereme jako samozřejmost a nevážíme si toho, co máme. Ať už jde o déšť, housenky či lidi kolem nás :)

plakát

Švýcarák (2016) 

Ano, některé scény jsou poměrně nechutné a chápu, že to může diváka odradit. Není to pro každého. Mě ale bavilo sledovat, jaké další šílenosti tvůrci ještě vymyslí. Především si mě však film získal tím hlubším příběhem, myšlenkami a pointou. Za mě se rozhodně vyplatí vydržet až do konce - poslední půl hodina mě donutila k zvednutí hodnocení ze 3 na 4 :) Je třeba brát film s nadsázkou a ne všechno doslova. Není to úplně typ komedie, kdy by se divák pořád něčemu smál. Dívá-li se na to s tímto očekáváním, bude asi zklamaný. Je-li však ochotný se zamyslet, vnímat dialogy a skryté metafory, tak získá dojemný film o životě, kritice zaběhlých stereotypů, předsudků a (ne)komunikace mezi lidmi. O tom, že by spolu lidi měli mluvit a vzájemně si naslouchat. Častěji však mlčí, omezí komunikaci na nejnutnější a nechají čas plynout, protože je to jednodušší... (a litují až když je pozdě). Výstižný komentář - Djkoma