Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (193)

plakát

Černá labuť (2010) 

Aronofsky mi dal presne to, co jsem od nej cekal jako od rezisera - vyborne uchopenou latku, skvele umoznene vciteni se do postav, dockame se i pro nej typickych detailnich zaberu.. ale Natalie... Natalie, Natalie... jsi uzasna!!! Dostavas ve filmu nejvic prostoru, dokonale ho vyuzivas a naprosto zastinujes ostatni, zde opravdu vedlejsi, herce. Nikde jinde nenajdete tolik promen na tak malem prostoru, tolik emoci vyjadrenych jen mimikou nebo tancem. Film plyne zpocatku pomalu a nikam se nezene, pak ale zjistite, ze se neco zacina dit, a zadny jiny reziser nez Aronofsky vas neumi dovest tak uzasnym zpusobem do velkolepeho finale tak, jako to ukazal zatim ve vsech svych filmech. Skoda, ze Mansell neni tolik vyrazny jako jindy, jinak by se jednalo o dokonaly filmovy pocin. 90% a tesim se na Noah!

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Toto je... parada... takovou pointu jsem snad naposledy zazil u Shawshanku....

plakát

Memento (2000) 

Tohle clovek MUSI videt vicekrat uz z principu!

plakát

Expres (2008) 

Mam rad filmy podle skutecne udalosti. Mam rad sportovni filmy. Mam rad kvalitni filmy s vyborne budovanou atmosferou, prijemnou hudbou a sympatickymi herci. The Express vam nabizi vse. Pokud byste se divili tak jako ja, proc se takovy film jmenuje The Express - je to proto, ze film je natoceny podle knihy Ernie Davis: The Elmira Express od Roberta C. Gallaghera.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Christopher Nolan a Christian Bale udelali pro filmovou sagu Batmana to same, co pro komiksoveho Batmana udelali v osmdesatych letech Frank Miller a Alan Moore. Po barevnych silenostech, do kterych Schumacher Batmana zahalil a pohrbil Batmana vzkrisili v jeho temne, pesimisticke podobe. Nolan naznacil svuj potencial v Batman Begins, ktery v Dark Knightovi vyuzil takrka naplno. Oba "zaporaci" jsou mnohem presvedcivejsi nez jejich predchudci (to plati hlavne o Eckhartovi, Two-Face v podani Tommy Lee Jonese byl spise k smichu), ze Ledger prekona Nicholsona cekal urcite malokdo. Technicke vychytavky jsou skvele, dialogy ostre jako Jokerovy noze, semtam i nejaka vtipna scenka nebo narazka, ktera ovsem nijak nenarusuje atmosferu filmu. Hudba je o chlup lepsi nez minule, lepe graduje a Zimmer s Howardem dokazuji, ze jsou v branzi proste nejlepsi. Jako moji prvni pulnicni premieru jsem si letos nemohl vybrat lepsi film.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Zrozeni nejvetsiho ze zaporaku (potazmo dvou, pokud pocitame i Imperatora) je zde tak precizne vykreslene, ze vam na konci zustane celist videt nekde u zeme.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Strhujici zazitek z nadherneho, ale kruteho pohadkoveho sveta, zvyrazneny dechberoucim motivem od Javiera Navarreta. Del Torova fantazie nezna mezi.