Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (193)

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Takovouhle jizdu bych cekal spise od nekoho "umelecky blaznivejsiho," treba Tima Burtona. Mista, kam me Gilliam vzal, jsou ale krasnejsi a blaznivejsi. Promeny naseho pruvodce po ruznych fantaziich jsou vybornym prinosem jak pro film, tak pro kinematografii, cekam, ze tento (ac nestastnou nahodou vzniknuvsi) napad budou napodobovat nekteri dalsi filmari - situace, alespon u mne, vyvolala prijemne pocity, ze se v jednom filmu seslo tolik dobrych hercu a predvedli sve skvele vykony. Skoda jen, ze pribeh malinko pokulhava...

plakát

Happy Feet (2006) 

Naprosto prumerny film s NADHERNOU animaci - skoda jen, ze ta animace zrovna na tucnacich nevynikne tolik, jako na tulenich nebo na rypousich...

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Naprosto souhlasim s komentarem Djkomy, ackoliv se klonim spise ke ctyrem z peti. Postavy sice nejsou tak vyrazne, jak jsme zvykli, jedina postava, ktera mi po patem dilu prijde zajimava, je dr. Rush, a po patem dilu se vlastne serial vratil tam, kde zacal, nicmene se tesim na to, co se dozvim noveho o Anticich a o hvezdnych branach. Ale to nejlepsi, co tento serial dela vyjimecnym, je ohromujici a nevidana hudba.

plakát

District 9 (2009) 

V prvnich deseti minutach se dozvime, co se v Johannesburgu stalo za poslednich dvacet let. Spousta osob, hodnosti, zamestnani a divak si ani nestiha zapamatovat vsechna jmena, natoz aby si uvedomil, ktere postavy jsou ci nejsou dulezite pro dalsi dej a co ze se to vlastne stalo. Nasledne se ale dej ustali a zacne se odehravat netradicni socialni sci-fi, abychom skoncili akcnim finale ve stylu megalomanskych prestrelek, jake zname napr. z Transformers - ackoliv zde jsou takove komornejsi, digitalni triky a jejich kvalita jsou na stejne urovni. Dej jako takovy mi zajimavy neprisel, narozdil od vlastni situace vetrelcu a v jakem postaveni se ocitli. Toto tema ma velky potencial, scenariste ho z velke casti vyuzili a v D10 se urcite dockame dalsich konfliktu - pokud se ho dockame.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Je to neco jineho, nez jsem ocekaval, ale bavil jsem se dobre, hlavne u vyborne napsanych dialogu. Sice uz to nejsou rozhovory "o beznych vecech" jako treba v Gaunerech nebo PF, i tak to ale rychle utika a nenudite se. Po zanrovem ukroku vedle pro vyvolene, jimz byl Death Proof, jde o film bez historickych detailu pro masy lidi, kteremu porozumi kazdy a Tarantinuv pohled, jak to mohlo dopadnout, se jim libit urcite bude.

plakát

The Hire: The Follow (2001) 

Tezko rict, jestli jsem spravne pochopil tu pointu, doufam vsak, ze ano...

plakát

G. I. Joe (2009) 

Sel jsem na to s tim, ze jdu na uplnou blbost, a uplnou blbost jsem dostal. Tatum si az na jedno "woohoo" udrzuje kamennou tvar pokeroveho hrace, flashbacky jsou ve filmu navic jak pro debily, strihac ujizdel na drogach a scenar asi napsalo dvanactilete decko. Ale prave pro ty je film asi urcen - pro americka decka, a je udelan tak, aby ho pochopila. Moc krve ve filmu taky neni a tak se jedna pouze o "produkt," ktery ma Hasbru prinest dalsi penize. Kdyby nebylo Wayansovych hlasek, ktere kupodivu nejsou tak trapne, byl by to nehorazny shit.

plakát

Znamení draka (1982) 

Jako dite jsem to miloval, navzdory silenemu dabingu :)

plakát

Bojovník (1997) 

Pokud prekousnete nekolikaminutovy monolog Marlona Branda, ktery sice do snimku zapada, ale pauzy mezi vetami ma az moc dlouhe, dostane se vam zajimaveho filmoveho zazitku, ktery byste od hvezdneho herce necekali. Skoda, ze Johnny pro same hrani nema cas na podobne hutne a vazne filmy.