Reklama

Reklama

The Hire: The Follow

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční / Mysteriózní / Romantický
USA, 2001, 8 min

Obsahy(1)

Clive Owen hrá nájomného šoféra, ktorý dováža ľudí na miesta, na ktoré sa potrebujú zúfale dostať. Často sú tieto práce označované ako „Prísne tajné“ a poskytnuté môžu byť len základné informácie. V tejto epizóde, režírovanej Kar-wai Wongom, je náš hrdina najatý klientom (Forest Whitaker) na sledovanie priateľky jednej celebrity (Mickey Rourke) podozrievanej z cudzoložstva. (genetique)

(více)

Recenze (123)

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 9/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +příjemná melodická hudba, obsazení -málo akční, trošku nudné/// Kar-wai Wong tak jak ho známe. Naštěstí to není 90ti minutový film aby člověk u něj umřel, takže se to dá přežít. Myslím si však, že jiné díly budou zajímavější a akčnější. Tenhle mě zas tolik nebavil./// Celkem 57%/// ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to podpásovka ale tohle mi prostě sedlo. Nálada a hudba je prostě super a je to až takové "Jarmuschovsky" meditativní. Ta herečka co hrála tu manželku je fakt nádherná. Další podpásovskej vrchol jsou herci Owen, Whitaker a Rourke no ty já prostě můžu. Hire bez jediného výstřelu a jízdy nad 400km/h a přitom super nestačím se divit. ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Najpoetickejší, to rozhodne. KWW magicky pracuje so scenárom a zhmotňuje krehkosť, nežnosť, vrúcnosť, ale i neporozumenie, melanchóliu a závan tajomstva do jednej úchvatnej nálady. Nádherná hudba podmaňuje. Pre niekoho taká poetickosť nepatrí do Hire, sčasti to i môže byť pravda- ide o atypickú kombináciu. Podľa mňa je to skôr sviežy vietor, ktorý svoj účel spĺňa. Civalovo trefné prirovnanie k Lost in Translation sa mi páči...... Najmilovanejší Hire. :) ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak nepředpokládám, že Wongovi u BMW za tuhle poetickou romanci nějak extra poděkovali, ale tak asi do toho šli s tím, že on jen těžko udělá akční automobilovou honičku. Adriana je prostě kus a Mickey Rourke musel mít saakra velký... charisma aby jí mohl sbalit. Nejtajemnější ze všech Hire, možná proto tak působivý. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh o sledovaní z podmanivou atmosférou. Wong Kar - Wai znova brnkol na emotívnu strunu a je veľmi príjemné vidieť že lyrickosť jeho ponímania nie je zničená medzinárodnou hereckou elitou. Dokonca sú to práve oni, ktorý mu k tomu skvelému výsledku dopomáhajú. Jeden z najlepších filmov The hire série. ()

Zajímavosti (2)

  • Vozidla, která v tomto díle Clive Owen řídí, jsou BMW 330i Coupé a Z3 Roadster. (Listeroman)
  • Krátkometrážní snímek byl  natočený v rámci reklamní série pro jistou automobilku. [Zdroj: časopis Cinema 10/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama