Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční

Oblíbené filmy (6)

Vřískot

Vřískot (1996)

Vřískot byl pro mě TÍM filmem, který mě dostal k hororům a tím pádem k mé životní lásce. Kdyby to nebyl Vřískot, byl by to nakonec film nějaký jiný, ale shodou šťastných náhod jsem si v devadesátkách půjčil ve videopůjčovně zrovna tento snímek a tím odstartovala moje posedlost. Jednička Vřískotu je ale nepřekonatelná - znovuoživila zájem o slashery, přivedla na scénu ikonického vraha (resp. ikonický kostým), udělal hvězdu z pár béčkových herců a dokázal, že Courtney Cox umí hrát i vážnější role. Z Kevina Williamsona udělal hvězdu, Wes Craven si připsal ke svému jménu další klasiku. Prakticky se nedá skoro nic vytknout. Nejlepší scéna: rozhodně úvodních deset minut s Drew Barrymore patří bezesporu mezi nejlepší otvíráky hororů (ne-li všech filmů vůbec) a finální scéna po odhalení, kdo za maskou stál (najednou se film hezky zvrtne v krvavou řežbu). Film, který ani po 25 letech nezestárl a patří pořád mezi moje top 5.

V zajetí démonů

V zajetí démonů (2013)

Takhle se má točit moderní horor. Nejhrůznější kinozážitek mého života, a ani po letech to nic neztratilo nic ze své působivosti. Nemá smysl psát víc, na tomto filmu není nic špatně.

Halloween

Halloween (1978)

Klasika žánru a nejlepší film Johna Carpentera. Minimalistická režie, úchvatný minimalistický soundtrack a nejlepší záporák historie slasher žánru. Jamie Lee navíc excelentní. I po čtyřech dekádách stále atmosferický film, který nemá konkurenci.