Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (130)

plakát

Reacher - Policajt z New Yorku (2024) (epizoda) 

Smutný kvalitativní propad ke klasickému akčnímu béčku s rádoby drsnými hláškami, kde kulky trefují lidi jen tak, jak se to hodí scenáristům. Po skvělé první sezóně velké zklamaní.

plakát

Reacher - Jedna fotka řekne víc než tisíc slov (2023) (epizoda) 

Alan a jeho Reacher je pořád super, což o to. Je ale nutné rvát do každého druhého dialogu naprosto nerealistické a vyčerpávající vysvětlování všech indukcí a dedukcí jednotlivých členů týmu? Spolu už s trochu přehnaným "machismem" díky vojenské zápletce to mírně kazí dojem.

plakát

Král Tulsy (2022) (seriál) 

Sly to drží nad vodami průměru, ale jinak to zpracováním bohužel působí spíš jako nějaká víkendovka, což umocňuje i celkem střídmá stopáž dílů. Dost věcí se tu děje takovým rychloposuvem a jen se klouže po povrchu, aniž by to mělo - aspoň pro mě - jakýkoliv emoční dopad. Škoda.

plakát

Paralely (2022) (seriál) 

Velmi, velmi light verze Dark, která má mnoho logických děr a zjednodušení, ale při počtu 6 kratších dílů je to v podstatě taková nenáročná jednohubka pro fandy time travel scifi. První půlka určitě funguje lépe.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Také bych si přál mít useklou ruku jako nejlepšího kamaráda, rozhodně nejlepší vedlejší postava. I Jenny Ortega má před sebou nejspíš zářnou budoucnost. Velmi pěkně natočené a celkem funkční i jako detektivka, i když více černohumorná a méně srdceryvná poloha první poloviny série tomu sedí víc. Škoda až přehnaně YA přeslazeného závěru.

plakát

Armáda lupičů (2021) 

Matthias není špatný herec ani režisér, ale béčkový scénář nemá šanci zaujmout. Kromě ústřední dvojice jsou postavy naprosto zapomenutelné a "heisty" mají asi tolik nápadu a napětí jako recept na bábovku - prostě vlezem do banky zadníma dveřma, otočíme párkrat kolečkem a voilà. Za Dieterovy sluchové skills by se nemuseli stydět ani netopýři - odemykání sejfu za jízdy v náklaďáku je někde na úrovni Fast & Furious 9.

plakát

Vlastníci (2019) 

Povinné pro všechny, co mají co do činění s SVJ. Neuvěřitelně trefné, mrazivě vtipné a vtipně mrazivé. 12 rozhněvaných vlastníků je tu (včetně stejné stopáže, náhoda?).

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Funguje to líp než jednička, která musela trochu opatrněji vyšlapat cestičku. Vtipy a narážky jsou vtipnější, ubylo přehnané tlačení na pilu a křečovitá snaha za každou cenu hlásit. Stále by to chtělo někde trochu ubrat a někde naopak popustit uzdu úchylnostem, ale díky potitulkové scéně to z těch cca 3,5 na 4 vytáhnu.

plakát

Baby Driver (2017) 

Děj a postavy se tu podřizují našlapané soundtrackem řízené akci. Už jen za úvodní scénu ty 4* bezostyšně dám. // KVIFF 52

plakát

Dobrý časy (2017) 

Synthwaveová noční jízda, kde se kriminálníčkům sere, co může. Z Pattinsona vyrostl velmi sympatický herec, který mi trochu připomína Timberlakeovu transformaci. // KVIFF 52