Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 593)

plakát

Absolvent (1967) 

Opět se mi stalo, že jsem hudbu slyšel dříve než viděl samotný film. Stalo se mi to např. při filmu Mission. Absolvent má sice jednodušší děj, ale je velice kvalitně zvládnutý. Je výborný jak po režijní stránce, tak i hereckých výkonů a já se ani na chvilku nenudil. [7,5/10] (Embassy, Lawrence Turman) (Technicolor /// Produkce: Joseph E. Levine, Lawrence Turman /// Scénář: Buck Henry, Calder Willingham podle románu Charlese Webba /// Kamera: Robert Surtees /// Hudba: Dave Grusin, Paul Simon /// Oscar: Mike Nichols (režie) /// Nominace na Oscara: Lawrence Turman (nejlepší film), Calder Willingham, Buck Henry (scénář), Dustin Hoffman (herec), Anne Bancroft (herečka), Katharine Ross (herečka ve vedlejší roli), Robert Surtees (kamera)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Střeštěná komedie s Jimem Carreym v roli zvířecího magora, který pátrá po delfínovi. Párkrát jsem se zasmál v první půli filmu. Škoda té druhé části, přišla mi že jede akorát na setrvačník.

plakát

Acid House (1998) 

Snímek co se snaží šokovat ale moc mu to teda nejde. Potápí ho špatné zpracování a poslední půl hodina scénáře už ho nadobro utopila. Slabé dvě hvězdy, 35%

plakát

Action Jackson (1988) 

Pohodová podívaná s Carlem Weathersem, Sharon Stone a Billem Dukem s dnes již legendárními hláškami. JAK SE ŘÍKÁ CHLÁPKOVI BEZ RUKOU A NOHOU POD HROMADOU LISTÍ? VYRVU TI TO TVOJE SKURVENÝ SRDCE A NARVU TI HO DO PRDELE TY ŠMEJDE!!! DELLAPLANE!!!! TY MĚ CHCEŠ DOOPRAVDY NAMÍCHNOUT!!!!

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Film to není špatný, ale raději mám ten starší černobílý seriál.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Kvalitní zábavná parodie která nikdy neomrzí s výborným hereckým obsazením, skvěle zahraným a výtečným krimi příběhem. Líbilo se mi to ještě více než Tajemství hradu v Karpatech.

plakát

Adelheid (1969) 

Perfektní film o osudech dvou lidí, jenž je válka připravila o jejich duševní život. Fungují jen ve fyzické rovině jako loutky, zbavené lidství, neschopné partnerského, harmonického sblížení. Dokonáno jest, nápis pod křížem, jenž je klíčové vodítko provázejicí celý film, symbolicky spojené s přechodem minového pole na začátku a konci filmu. Obrazně se nacházejicí i ve snaze sblížení Chotovickýho s Adelheid. Vláčilova kvalitní režie s kamerou Františka Uldricha, Bachovým Motetem 'Jesu, meine Freude' i hudebním doprovodem Zdeňka Lišky vytváří u snímku velmi specifickou atmosféru. Petr Čepek skutečně patří mezi výborné herce ještě z dob, kdy herectví bylo na vysoké úrovni a tady znovu exceluje společně s charismatickou sekundantkou Emmou Černou.

plakát

Adios Django (1966) 

Ač to podle názvu vypadá na pokračování Djanga, není tomu tak. Jedná se o úplně jiný příběh ale zabavit se u toho i tak dalo dobře a to i přes to, že Django ze stejného roku se mi líbil o něco více.

plakát

After Launching (1898) 

Odplouvání bílé lodi s lidma na palubě, kterou také pozoruje černá loďka vedle. Celkový čas 30 vteřin.

plakát

Agent bez jména (2010) 

Okopírovaný příběh s děravým scénářem, který dělá z diváků blbce. Špatná kamera a mizerné zpracování, které k dobru rozhodně nepřidá. Akční stránka, jak už je u filmů se Stevem Austinem zvykem, tak je i tady velice žalostná. Stranger ovšem úplně nepotopim jen z jednoho prostého důvodu, velká část Lundgrenovek či Seagalovek je na tom ještě hůře.