Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Brilantní film, po jehož shlédnutí jsem si ještě dlouhou chvíli vychutnával pocity, které mi poskytnul. Miloš Forman dokazuje, že je pan režisér. Silná atmosféra psychiatrické léčebny, která měla být pro Jacka Nickolsna osvobozením od běžného života a starostí se mu stane osudným jeho činem nenechat despotickou sestru (Louise Fletcher) psychicky utýrat svého pacienta. Nelidskost, která z ní v tu chvíli čiší je opravdu hlubokým zážitkem, stejně jako závěrečná “cesta“ ke svobodě. Děkuji.

Podraz

Podraz (1973)

Určitě jeden z mých nejoblíbenějších filmů a nejlepší film na dané téma. Bavil jsem se a vychutnával každou minutu. Jasných 5*.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Klasický problém drog, se v tomto filmu, díky Darrenu Arofonskemu, v neuvěřitelně depresivní zážitek a skutečně odstrašující případ. Věrně zachycuje, že cesta narkomana má jen jeden směr a to nejen pro ty, kteří drogy brali vědomě bez ohledu na následky, ale žel i pro ty, jež měli jen sen být a dobře vypadat v televizi. Herecké výkony dokázaly z filmu udělat nezapomenutelný zážitek, i když skličující.