Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (26)

Říše slunce

Říše slunce (1987)

Autor literární předlohy James Graham Ballard dostal možnost si zahrát jednoho z hostů na maškarním večírku.

Říše slunce

Říše slunce (1987)

Záběry ze Šanghaje se natáčely přímo ve městě, které si v tu dobu ještě zachovávalo svoji původní architekturu. Jako komparz se zúčastnili tisíce místních obyvatel i vojáci Čínské lidové armády.

Říše slunce

Říše slunce (1987)

Ve filmu se objeví jak skutečné letouny P-51 Mustang a Zero, tak jejich modely včetně bombardéru B-29 v měřítku 1:3 řízené na dálku. Jejich výroba zabrala 4 měsíce a mnohé byly při natáčení zničeny při nehodách.

Wo 11

Wo 11 (2011)

Námět filmu je založen na vlastních režisérových vzpomínkách.

Wo 11

Wo 11 (2011)

Dětští herci nebyli o historii kolem Kulturní revoluce zpraveni, neznali souvislosti, a tak pouze následovali instrukce režiséra a štábu.

Wo 11

Wo 11 (2011)

Důležitým prvkem filmu jsou rozdíly v dialektech, kterými mluví lidé podle oblastí, odkud byli vysláni na venkov. Film se snaží realisticky zachytit, jakým dialektem se mluvilo třeba v soukromí, a jak na veřejnosti.

Wo 11

Wo 11 (2011)

Čínský název v překladu znamená "Bylo mi 11".

Gajokeui tansaeng

Gajokeui tansaeng (2006)

Režisér Tae-Yong Kim se podle svých slov snažil, aby snímek motivoval diváka ne k tomu, aby o filmu přemýšlel, ale aby něco udělal.

Once Upon a Time Proletarian: 12 Tales of a Country

Once Upon a Time Proletarian: 12 Tales of a Country (2009)

Xiaolu Guo si dlouho nevěděla rady, jak film rozčlenit na jednotlivé příběhy, aby nebyly jen postupně za sebou. Poslední den natáčení náhodou narazila na děti, které jí začaly předčítat z knížky do školy. Jejich záběry tvoří předěly mezi příběhy.

Once Upon a Time Proletarian: 12 Tales of a Country

Once Upon a Time Proletarian: 12 Tales of a Country (2009)

S kvalitou některých příběhů není režisérka spokojená, ale zařadila je pro jejich jedinečnost a vypovídací hodnotu. Bylo pro ni velmi těžké získat k natáčení a otevřené výpovědi na kameru bohaté a vlivné osoby.

Japonský příběh lásky a nenávisti

Japonský příběh lásky a nenávisti (2008)

Po skončení natáčení obdržel pár finanční odměnu a přestěhoval se do třípokojového bytu s balkónem. Výrazného zlepšení doznal i jejich vztah.

Futsu no shigoto ga shitai

Futsu no shigoto ga shitai (2009)

Režisér Tokachi Tsuchiya byl původně pouze najat odbory, aby jako kameraman zdokumentoval jejich jednání s jednou ze zúčastněných firem pro pozdější využití jako důkazního materiálu.

Choi voi

Choi voi (2009)

Vietnamský název filmu má několik významů, dá se třeba přeložit jako "stav mysli, kdy je člověk ztracený v životě, plyne v oblacích či je neovládaně unášen po proudu".

Choi voi

Choi voi (2009)

Snímek pojednává o ve Vietnamu stále tabuizovaném tématu sexuality, přesto na jeho vznik komunistická vláda finačně přispěla.

Choi voi

Choi voi (2009)

Natáčelo se převážně v Hanoji (dále třeba v Hue), kde je jednak filmové studio, a také odsud řežisér pochází.

Choi voi

Choi voi (2009)

Přestože se natáčelo ve velmi humidním Vietnamu, déšť byl vytvářen uměle a spolkl značnou část rozpočtu. Záplavy na konci filmu jsou však pravé.

Kakera

Kakera (2009)

Hudbu k filmu složil James Iha, bývalý člen kapely The Smashing Pumpkins.

Reklama