Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Recenze (631)

plakát

Bez kalhot XXL (2015) 

O nic horší než jednička, přesto dost jiná. Tam, kde se předchůdce snažil o nějaký ucelený, relativně vážný příběh, tam se dvojka rozhodla jít cestou odlehčené letní road-movie. Více humoru, hlášek - podstatně méně drama. A to se povedlo. Dámy jistě ocení vypracovaná těla hlavních postav, slušné choreografie (ač ne tak propracované jako v jedničce) a pestrý výběr doprovodné muziky. Čekal snad někdo něco víc? I jako "necílovka" jsem se u překladu dobře bavil po celou stopáž filmu a mohu ho s čistým svědomím doporučit.

plakát

Bejvalka ze záhrobí (2014) 

Joe Dante "vstal z hrobu" a natočil si film, který se nejvíc blíží stylu jeho Gremlinů. Logické lapsy? Pche, vezmi čert. Vše je zde podřízeno tomu, aby film rychle odsýpal a bavil. Ale to se bohužel děje jen chvílemi. Přesto jsem rád, že se Dante vrátil mezi živé a doufám, že se od něj ještě dočkáme i lepších snímků než průměrného Burying the Ex.

plakát

Aquarius (2015) (seriál) 

Jsem velmi mile překvapen. Po skončení Californication jsem se na další velkou roli Davida Duchovnyho těšil a rozhodně mě nezklamal. Ostatně celé obsazení této kriminálky z prostředí Ameriky v době hippies a hlavně Charlese Mansona se mi hodně líbilo. Komentář KevSpy mé pocity poměrně přesně vystihuje, ale prozatím si absolutní hodnocení šetřím. Hlavně proto, že děj je občas až příliš roztříštěný a je rozjeto moc vedlejších linek (i když zábavných a napínavých). Každopádně bych to ani netipoval na produkci NBC, ale nějaké placené kabelovky. Rozhodně se vyplatí sledovat!

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Mám pro Matthewa Vaughna slabost. Alespoň tedy pro jeho režijní styl. Žádnému z jeho pěti filmů jsem nedal pod čtyři hvězdičky a tento rozhodně nebude výjimkou. Vlastně se v mém osobním žebříčku vyšplhal těsně pod Kick-Ass, který mi přišel ještě o něco bližší a šílenější (Hit-Girl byla jazýčkem na vahách). Každopádně tato dvouhodinová jízda je zřejmě nejvypiplanějším Vaughnovým dílem a vysněným projektem. Neskutečná spousta odkazů na špiónské filmy, opět libový soundtrack (možná ještě lepší než v Kick-Ass) a dokonalý Colin Firth. Uvidíme, zda se ještě někdy dočkáme pokračování, ale rozhodně bych se nezlobil. Pokud by tedy nedošlo ke změně na režijní stoličce.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Heisenberg a jeho proměna z milujícího otce v... inu, co bych vám to tu rozepisoval. Nejkvalitnější seriál poslední dekády, který si své kvality udržel od pilotního dílu až do závěrečné epizody prakticky bez výkyvů.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Neuvěřitelný akční nářez, obzvláště v dnešní době. Mnozí se při prvních zmínkách o novém Maxovi ušklíbali, ale trailery první pochyby vyvrátily a finální majstrštyk dílo dokonal. Ještě nikdy se mi nestalo, abych si po hotovém překladu pustil film ze záměrně nevalné pracovní kopie ještě jednou. Prozatím film roku a bude hodně těžké jej překonat. Kdo můžete, běžte do kina. Tyto vizuální orgie vám nějaký monitor rozhodně nevynahradí...

plakát

Noční běžec (2015) 

Liam Neeson hraje Liama Neesona v novém filmu s Liamem Neesonem. Noční běžec nepřináší do žánru pranic nového, ale Collet-Sera akční scény zvládá na jedničku a myslím, že i tato jeho třetí spolupráce s Liamem (po Neznámém a NON-STOPu) skončí v červených číslech. Velkým plusem je také účast Eda Harrise a poměrně slušný scénář. Filmu kupodivu neuškodila ani lehce přepálená stopáž. Pokud máte po smršti oscarových filmů náladu na přímočarou akční podívanou, Noční běžec je solidní volba.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Na Jupiter vychází jsem se těšil. Dokonce tak moc, že jsem si zkusil požádat, zda bych jej nemohl dostat k překladu. Ovšem o to bylo mé zklamání větší. Vizuální orgie Wachowským vždycky šly a nejinak je tomu i zde. Bohužel veškerou opulentní podívanou podrývá neuvěřitelně klišoidní a naivní příběh. Kdesi jsem četl, že scénář pro Jupiter měli (tehdy) bratři napsaný ještě před Matrixem, ale čekali, až budou triky na takové úrovni, aby jejich vizi dělaly čest. Tomu bych rozhodně věřil. Tipoval bych to na období puberty. Protože snaha nacpat do filmu co nejvíc "cool" nápadů z filmu úplně srší, nicméně tato taktika se minula účinkem a vzniklo jakési beztvaré nic. Poslední snímek Andyho a Lany stojí za to vidět na velkém plátně čistě kvůli obrazové stránce věci. A užijte si ji, protože další monsterprodukce se od nich nejspíš nějakou dobu nedočkáme... P.S.: Redmayne se svým výkonem zařadil mezi Top 5 nejsměšnějších záporáků minimálně po roce 2000.

plakát

Galavant (2015) (seriál) 

Po prvním (dvoj)dílu zatím 4/5. Výborně zvolené obsazení, velký palec nahoru za Timothy Omundsona alias Lassitera z Agentury Jasno, písničky chytlavé, až to hezké není a správná míra infantilního humoru, který k trapnosti zatím sklouzává jen zřídka. Uvidíme, co budu říkat po osmi epizodách, ale Gááááálaváááánt má zatím nakročeno velmi slušně.