Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spojení Serra-Neeson pro mě začíná být až útrpné. Po hodně kravském letadlovém dobrodružství ze sebe tentokráte Liam nechá udělat mafiánského zabijáka ve výslužbě, který ještě jednou naposledy povstane, aby splatil své dávné dluhy. Liam tyhle role docela zvládlá, někdy lépe (první díl 96 hodin, Mezi náhrobními kameny), někdy hůře (všechny další díly 96 hodin). Run All Night nezačíná vůbec beznadějně, stačí ovšem první automobilová honička a jde celá akce do kytek. Ani dialogově se nejedná o žádné umění. Například motivace Kinnamanovy postavy je uvěřitelná asi jako že by se divák dokázal zabavit u Babovřesek. Silně přemýšlím že příští Serrův film vynechám, protože na to prostě se*u. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O vánočních svátcích jsou všichni v New Yorku tlustí a bez pohybu. Liam Neeson odhazuje nedopitou láhev kořalky a vychází do nočních ulic a přilehlých lesů, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, domluvil počínající prostatě a neslyšel vrzat své klouby. Heslo v alkoholickém těle, (z)dravý duch, plní do puntíku. A že těch (černých) puntíků má ohledně své temné minulosti nepočítaně. Příběh začíná v momentě, kdy jej vidíme postřeleného bezvládně ležet a pronášet poslední slova (pravděpodobně) před smrtí. Musíme se v příběhu vrátit o 16 hodin zpátky, abychom zjistili, co tomuhle osudovému okamžiku předcházelo. A celé to bude bohaté na události. Jimmy Conlon je totiž odpadlík, který je v područí místního mafiánského bosse, s nímž ho pojí pradávné a do jisté míry nedotknutelné přátelství. Důležitý je ten termín "do jisté míry", protože až mafián přijde Jimmyho rukou o svého milovaného syna, už se nebude nadále chtít kamarádit. A rovnou uspořádá na Jimmyho a jeho syna hon. Oba totiž mohou za synovu smrt, i když to byl všivák jak se patří. Od té doby bude divák testovat Neesonovu fyzičku, neboť za dvojkou na útěku vysílá rozezlený mafián svoje nohsledy, zkorumpované policisty i nájemného zabijáka. A nebohý Jimmy musí rychle vystřízlivět, mít precizní mušku, tvrdé pěsti a svatou trpělivost se svým synem, se kterým se léta nestýkal. A co ta jeho temná minulost? Ale no tak, i kdyby kruťák Neeson povraždil půlku zeměkoule, stejně je to kabrňák, co své akční postavy hraje stále velmi uvěřitelně a sympaticky. Takže, i když se film snaží namluvit, že to byl v minulosti parchant, divák na tuhle informaci sere. Celý film je svižně a dynamicky akčně natočen. Režisér Jaume Collet-Serra umí efektní akci. S Neesonem už natočil třetí film, takže přesně věděl, jaké požadavky si žádá film s nálepkou akčňák, který nebude stavět na dialozích, a bude mít jednoduchou příběhovou kostru. Akce neutuchá do poslední chvíle. Ed Harris je docela zajímavý boss, i když už vyšší věk nenahradí zlým pohledem, fyzičku měl horší, sebranka kolem něj je pestrá, nájemný zabiják, kterého ztvárnil Common, má nečekaně zásadní prostor, pokud jde o ty nejnapínavější scény filmu. Celé to drží pohromadě. Vynechal bych třeba postavu neúplatného policisty, která je ve filmu nadbytečná a zavání seriálovým původem. A není to jen "seriálově" disponovaným Vincentem D´Onofriem. Denního světla si ve filmu moc neužijete. Scény jsou však kvalitně nasvícené, skutečně tmavých scén je ve filmu minimum. Máte-li rádi Liama Neesona a osamělost jeho hrdinů, kteří se pohybují v dynamicky nasnímaném filmu, s velkou porcí akce, tenhle film je dobrou volbou. A to Liama Neesona nijak nežeru. 100% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Keď ťa nočné mory dostanú tak, že sa ani nedokážeš pozrieť do zrkadla, zavolaj mi." Bavilo ma to a to tak, že dosť. Nočný bežec ponúka kvalitné postavy s tomu odpovedajúcimi silnými hereckými výkonmi, príjemne nejednoznačné (reálne komplikované) medziľudské vzťahy a akcie minimum, ale o to lepšia je vo výsledku. Je to dosť napínavé, vizuálne sympaticky temné a má to veľmi pekný koniec. Scenár je navyše plný osviežujúcich, nečakaných a originálnych riešení (postava zavolá inej postave, aby sa jej ospravedlnila za to, že jej zabila dieťa). Diváci v kinách film potopili (rozpočet 50, celosvetová tržba 71), čo je škoda. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najslabší film kooperácie Neeson - Serra. Na rozdiel od Non-stop, kde scenáristi skvelý triler absolútne pochovali ku koncu sa tentokrát jedná tak trochu o scenáristický "prúser" od začiatku...Klišé na klišé, ementálová logika plná dier a barličiek...Film typu "toto som už niekde videl a v oveľa lepšom vydaní". Začínam mať nepríjemný pocit, že Neeson hrá stále tú istú postavu, len prechádza z filmu do filmu a už je z toho tak trochu trápny stereotyp... A všetky tie kamerové nájazdy a filtre to naozaj nezachánia. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Neeson je prostě sázka na jistotu. A i když začíná mít stále více kůže v porovnání s obličejem (o Edovi ani nemluvě), tyhle role mu sedí. Nebudeme zastírat, že oba výše zmínění staroušci Nočního běžce táhnou a jsou hlavním důvodem, proč na film jít, ale krom nich je poměrně dobrá i akce a hudba. Ano, scénář moc duchaplnosti nepobral, ke konci stopáže už spíše nebyl než byl (obzvláště, když kvůli úvodu bylo jasné, co se stane), ale i tak jsem byl rád, že jsem za těch sedmdesát korun vyrazil. Těžko říci, jestli bych byl spokojen i za plnou palbu... 70% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Vydanie novín The New York Post  je datované na štvrtok, 23. septembra 1996. 23. september 1996 však vyšiel na pondelok. (beso74)
  • Liam Neeson má dvoch synov, Micháela a Daniela (Danny). Aj dvaja chlapci vo filme sa volajú rovnako. (beso74)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama