Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (269)

plakát

Hyouka (2012) (seriál) 

7/10. Ačkoliv na MALu tato série sedí u mě na 7/10, zde je asi na 4*, protože to je více odpovídající. Hyouka je takové zvláštní anime, které mi částečně přirostlo k srdci a částečně mi přišlo nudné. Epizody tam jsou občas natahované i na poměry slice of life žánru a některé postavy si jednoduše zasloužily lepší vývoj/character development. Sledovat partu středoškoláků je fajn, hlavní postavy jsou zajímavé, mají vlastní background a ty jednotlivé části, kdy se tam vždy řeší něco jiného, jsou jednoduše zajímavé. Kazí to ovšem fakt, že některé části jsou až brutálně natahované a to především v dialozích, které se dále neposouvají, což je hodně velký přešlap. Natahovat dialog, který nemá vyústění, je docela kreativní prasárna. Příběh je ale nakonec nenáročný a není to vůbec katastrofa. Vlastně pro hardcore fanoušky slice of life bude drtivá většina anime vážně hodně záživná. Nejede se zde žádné fantasy, speciální schopnosti, člověk tu má vážně jen partu kamarádů na střední škole, kteří mají svoje festivaly, zájmy, myšlenkové procesy a volnočasové aktivity. A být to o trochu víc promyšlenější s trochou více práce, je to o dost lepší kousek.

plakát

Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020) (seriál) odpad!

Já nevím, viděl jsem pár epizod a i když jsem se moc moc moc snažil to brát nezaujatě a dát tomu šanci, chápat, že se jedná částečně o komedii, tak to prostě nešlo. Tohle je katastrofa za katastrofou, absolutně mě to nezaujalo a většina epizod se mi už i stihla vytratit z hlavy, jak moc nezajímavé to bylo. Kotek je asi dejme tomu dobrý herec, Polívková taky, ale ten nápad "padá na hubu" už od toho konceptu, který je nezáživný a vlastně částečně intelektuálně zaměřený, ačkoliv pro intelektuálně zaměřeného člověka toho moc nenabízí. Takové "všechno a nic". Možná to je tím, že spojovat Einsteinovo jméno a pokrevní lini s krimi, je trochu ujeté. Co trochu, je to dost mimo. Kdykoliv se někdo snaží dělat humor na základě intelektuálních postav, o kterých toho moc neví, tak to dopadá špatně. A to nejen v české tvorbě ale i v té zahraniční. Nechápu, jak by tohle mohlo bavit průměrného diváka, nechápu, jak by tohle mohlo bavit podprůměrného diváka, nechápu, jak by tohle mohlo bavit nadprůměrného diváka. Vůbec přemýšlím, jestli tenhle seriál má cílovku nebo zadání bylo "tady máte historickou postavu, něco vymyslete", za 2 dny byl scénář a jelo se :)

plakát

Kaos (2024) (seriál) 

Námět skvělý, další provedení řecké mytologie, v čele s Goldblumem, který si jede svoje. Bohužel celé to nepůsobí moc stabilně, seriál má hodně vaty a předně první 3 díly jsou prakticky tak na zavření Netflixu a hození do koše. Problém je, že tenhle seriál dostává hate od lidí, kteří nechápou souvislosti postav, a tak raději hejtí seriál než aby si něco přečetli o pointě. Přitom by seriál měl správně dostávat hate za tu vatu, některé fillerové chvilky a ty první 3 díly. Tohle je prostě pro náročnějšího diváka, který chápe vztahy a souvislosti mezi postavami a kdo je nechápe, tak si to zkrátka ani užít moc nemůže. V téhle rovině dělá seriál výbornou práci a ta hromada narážek, vtipů a jízlivosti některých postav je prostě super. Co naopak kulhá, tak je malý prostor Thewlisovi, který tam mohl rozhodně mít větší kus pro sebe a být trochu rázovitější. Zápletka mezi Riddy a Orpheem ke konci byla taková všelijaká a musím se přiznat, že mě to už ani moc nebavilo. Taky jsem čekal trochu jinačí a lepší způsob interakce mezi Prometheem a Diem. Takže ten konec mě už taky tolik nebral. Obecně mě to zklamalo v několika věcech a čekal jsem od toho víc, ale špatné to zase není. Možná jsem taky jednoduše čekal, že do toho humoru zabrousí tvůrci trochu víc a dovolí si víc. Protože ta linka Riddy a Orphea je konci je vážně tak na polštář a šlofíka, že mi to možná trochu přizabilo tu celkovou náladu z toho, která zas tak špatná nebyla.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Koncept hezký, efekty zajímavé, co z toho, když příběh za moc nestojí a většinu filmu neumí utáhnout ani Keanu? Takový průměr, který si ale zase hned tak nepustím.

plakát

Noční let (2024) (seriál) 

Jajajaj, u tohohle je těžké to nějak celkově zhodnotit. Idea je určitě pěkná, scénáristicky to dává smysl a nese to s sebou dost satisfakce, na druhou stranu bych řekl, že poslední 2 epizody šly určitě vyhnat o několik levelů výš a dát tom víc šťávy. Každá epizoda je časově jako půlka nebo třetina filmu a když to člověk splácá do sebe, tak zjistí, že ve finále by to na ty 2-3 filmy nedalo. Je to hodně natahované a na konci se nedostavil žádný výrazný efekt. Je to docela škoda, vypadalo to slibně.

plakát

Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka? (2015) (seriál) 

Čím déle jsem to sledoval, tím snáze jsem se nudil a tím snáze jsem nacházel/vzpomínal si na podobná anime, která dělala mnohem lepší práci. Danmachi se vede na takové soft ecchi vlně, snaží se zabodovat u lidí s oblibou MMORPG, snaží se zapůsobit na lidi, kteří nedávají složitější příběhy a přitom vypadat spletitě. 1. série byla asi super, solidních 8/10, ale tím to i končilo. Kvalita podle mě upadá každou další sérií a to 4. a 5. zatím vážně nemám v plánu, protože mi zatím to anime neukázalo důvod, tomu dávat další šanci. I když ten koncept je dnes už celkem tradiční lákadlo pro některé skupiny, mně se líbí jen ten koncept a 1. série. Zbytek je tak nějak těžký průměr a už nějakou chvíli sbírám odvahu zkusit i další sérii, ale má to 22 epizod a já se nudil už i u 13. Znám hned několik anime, co dělají lepší práci v MMORPG prvky, taktéž znám hned několik kousků, které dělají lepší práci s určitými isekai prvky, dobrodružnou stránkou a vlastně i komedií. Což když si tam zpětně promítnu, 1. série mě mj. bavila i díky té komedii, která se pak vytratila. Je ale klidně možné, že 4. série je hidden gem a já tomu nechci jednoduše po letech jen dát šanci. Nebo to vážně za moc nestojí a moje intuice má pravdu.

plakát

Tokio ghoul (2014) (seriál) 

Tokyo Ghoul bylo vždy kontroverzní anime, protože kdo četl mangu, tak tvrdil, že se anime nedá sledovat, přišel často od těchto lidí hate na 2. sérii a další lidé to už hejtili jen protože to hejtil někdo jiný. Tokyo Ghoul to neměl jednoduché v těchto 2 sériích a to i kvůli tomu, že se snažil tehdy podat temnější drama míchaný s akcí, který ne vždy v té době fungoval. Co se tomuhle anime prostě nedá upřít, tak je fantastická hudba a atmosféra. Dokážu si představit, že kdyby na tomhle projektu padlo trochu více práce, kvalita mohla být diametrálně jinde. Anime tahají dolů ale některé nudné epizody nebo některé nesmyslné detaily, které spíše kazí zážitek. Osobně mi ale 1. i 2. série přišly super hlavně skrz právě tu atmosféru, hudbu a některé postavy, které měly vážně bohatou osobnost (u některých to naopak zas tak bohaté nebylo). Obecně bych dal těmto 2 sériím 7/10, protože mi to tak sedí v konstrastu s tím, co v tomto žánru existuje a co TG nabízí.

plakát

Deadpool & Wolverine (2024) 

Po hodně dlouhé době jsem měl radost, že jsem šel na Marvelovku do kina. Klasický zavádějící trailer, tuna dalších postav o kterých se moc nemluvilo, cameo jak Evanse, tak Favreau bylo fantastické, nemluvě o vážně tuně narážek zleva zprava, ať už typicky na další projekty mimo Marvel, nebo i přímo na MCU, X-Meny, apod. Osobně jsem se dost bál, že přivést zpět Jackmana bude chyba, která bude bolet, nakonec ale bylo skvělé ho vidět na plátně a zakončení bylo ve stylu, že pokud ho už znovu neuvidíme, vlastně to vadit nebude. Vstup do MCU vážně nezklamal, pohráli si dost s TVA, snažili se tam hodit dost odkazů na další filmy, hned na začátku je dána postava, kterou může nesnášet a užít si pochod Deadpoola vůči jeho vizi o to víc. Když to shrnu, mělo to pár hluchých míst, ale to člověk hodně rád a rychle odpustí za úvod, který byl prostě bezchybný a úžasný a který doplňovala pak později nerdovská omáčka kolem. Jednoduše řečeno, komu se líbily předchozí filmy, nemá důvod nemilovat i tento. A vzhledem k pár narážkám od Reynoldse přímo na stav MCU, jsem zvědavý, jestli se do budoucna s filmy někam pohne nebo se Marvel bude držet na současné lince (což by byla definitivně chyba).

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

2. Thor pro mě bude už asi navždy ten nejhorší film z MCU období do Endgame. Nenadchnul mě poprvé a ani nikdy poté. Film je dost utahaný, nudný, celá dějová linka s temnými elfy není moc záživná a ani to moc neláká diváka chtít více informací. Některé ty scenérie a lokace jsou docela dost nudné a obecně tohle nemělo nikdy takovou jiskru, jako zbytek MCU filmů. Naštěstí tam nebyly nějaké bůh ví jak velké blbosti, takže se to dalo nějak překousnout. Ze židle mě to ale nezvedlo.

plakát

Podfukáři 2 (2016) 

Pokračování má svoje silné a slabé momenty. Ty slabé jsou bohužel důvodem, proč je film často mdlý a nemá hlubší příběh a pointu. Některé triky tam byly fajn, ovšem nejzáživnější a nejzábavnější je asi scénka s čipem a jeho krádeží. Zbytek se tak nějak veze a je to spíše průměr. Ale zase to není špatné, že by se tomu nedala dát šance.

Časové pásmo bylo změněno