Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (100)

plakát

Anna Karenina (2012) 

Přepísknuté, řekla bych až poměrně dosti brutální představení hlavních postav na začátku a režisérovo orgastické opájení se neustálou změnou scény vede jedině k moc velkému zpomalení tempa po prvních cca dvaceti minutách filmu. Divadelní prkna zde tentokrát opravdu znamenají svět a je jedině škoda, že konec je díky knižní předloze a mnoha dřívějším verzím už známý předem.

plakát

Avatar (2009) 

Svět Pandory vypiplaný do nejmenšího detailu úspěšně skrývá dějovou hovadinu. Milostný příběh silně připomíná červenou knihovnu aneb Jak hloupý voják Jakesully k osvícení a princezně Neytiri přišel. Ekologická agitace řvoucí z téměř každého záběru. Co je přírodní je skvělé. Ale to by nebyl pořádný Avatar, aby nepřišel s nějakou inovací - a rázem nám začne tráva svítit pod nohama. Všichni v přírodě jsou vzájemně propojení hadicema od vysavačů a vůbec nikomu nepřijde divné, že je to evolučně nemožné. Jak může drakoptakoidní hybrid číst myšlenky o několik řádů vyššího živočicha, který ho vlastně za letu ovládá, což je proti (nejen) Cameronovským přírodním zákonům? Navíc, pan režisér je taky pan plagiátor, protože velice podobné poselství spatřilo světlo světa už před pár lety (http://www.youtube.com/watch?v=usUWkIHVzo8). Prostě ekologie teď hrozně frčí. A v kombinaci s romantikou a názorným předvedením "co by se mohlo stát" na plátně se nebudu divit, že Avatar získá nesčetně filmových cen. Ale rozhodně to zamrzí, protože co vůbec udělají diváci pro onen lepší (čistší, zelenější,...) svět po projekci snímku, kromě souhlasného pokývaní hlavou nad špatností lidského chování? (Pro mě nejpřeceňovanější film poslední doby.)

plakát

Big Hit (1998) 

Oddychová komedie s neotřelými akčními záběry, dobrou zápletkou a ukázkovým předvedením rčení: když je něco "velká haluz". Navíc, kdo by řekl, že nadívání kuřete může být tak erotické... :)

plakát

Big Lebowski (1998) 

Těžká pohoda... :) Coen Brothers forever!!!

plakát

Bratříčku, kde jsi? (2000) 

Skvělá kamera, dokonalá atmosféra, originální scénář, božské herecké výkony. Miluju Coenovic bratry!

plakát

Cellular (2004) 

Blbina se spoustou nelogických kiksů. Ale je to akční, sem tam vtipné. Jason Statham mě nezklamal snad ještě v žádném filmu, co jsem s ním viděla. Kim Basinger odvedla taky dobrou práci a pořád vypadá skvěle. Každopádně snímek nevybočuje z průměru...

plakát

Con Air (1997) 

Příjde mi, že Con Air je dost podobný Shoot ´Em Up. V obou filmech je hlavně akce (zábavná akce), hlavní hrdinové jsou neporazitelní, nezničitelní, odhodlaní, pohledem zabíjející mlátiči (Cage) nebo stříleči (Owen). I tady opět platí: Vypnout u toho a nechat se bavit.

plakát

Control (2007) 

Corbijnovi se povedlo neuvěřitelné - dokonale vystihnout okolnosti vzestupu a pádu jedné kultovní kapely. Film s tak hutnou atmosférou jsem už dlouho neviděla. Černobílý obraz dodává ještě větší a naléhavější depresivní pocity, až mi z toho šel mráz po zádech. Přestože vizuální podoba Sama Rileyho s Ianem Curtisem není až tak markantní, gesta a pohyby ji naprosto vynahradily. Kvalitní pocta mladému zpěvákovi, který svůj zápas s démony prohrál. Control je povinnost pro fanoušky a obohacení pro hudební nadšence.

plakát

Čaroděj ze země Oz (1939) 

Za vším hledej psa... Všichni si vyzpěvují do kroku, barevný fantazijní svět kam až kamera (a instalace kulis v interiéru) dosáhne a (skoro)závěrečná scéna s velkým Ozem DJem, který roztáčí svůj mixážní pult a mačká čudlíky. Nemůžu se ubránit dojmu, že tvůrci pravděpodobně požili při tvorbě scénáře nemalé množství psychotropních látek. Proč by použili zrovna Smaragdové království...? Jinak věřím, že děti musí u Čaroděje zírat s pusou dokořán...

plakát

Černá labuť (2010) 

Darrene, Ty víš, co mi nahání husí kůži. Žádná baletně opepřená psycho variace na Dr. Jekylla a Mr. Hydea, ale automobilizace periferních kloubů se zvukovým fenoménem! Bravo, tleskám. Dostals mě.