Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (103)

plakát

Pomoc!!! Já mám rande (2002) 

Fyzická krása Denise Richards stojí za námahavou výdrž u snímku, ale co bych pro potěchu svého ducha neudělal. Jsem prostě romantik každým coulem.

plakát

Bláznivá svatba (2004) (TV film) 

To jsem se takhle jednoho bláznivého zasněženého dne nudil a podíval se co je v televizi a hle, Bláznivá svatba:D Nemůžete čekat, že se budete popadat smíchy za břicho a že vám ukápne sem a tam slza, ale tento film je taková lehká odreagovačka. Denise Richards byla obdařena krásou nebeskou, a myslím si, že v osobním životě bude velký blázen. Děj je jednoduchý, romantická komedie se zde nezapře, samozřejmě je zde někdo, kdo vztah ničí, nějaký ten zvířecí miláček a zkouška vztahu, obvinění z nevěry. No prostě klasika. Světoborné to není, ale musím uznat, že ten hasič je velkej fešák:D

plakát

Anděl smrti (1998) 

I když jsem u tohoto filmu usínal, protože již bylo velice pozdě, dlouho po půlnoci, donutil jsem se dodívat. Třeba u Křižovatky smrti jsem to zabalil asi po 20 minutách. Já jak si lehnu k televizi, no znáte to všichni. Ale zaujala mě náboženská problematika. Teorie, že démon se může převtělovat a pronásleduje někoho, ničí mu život, protože je mu to příjemné a je to jeho životní úděl, je zajímavá. Skoro bych si až troufal věřit v to, že je to opravdu možné. Denzel Washington je velká ikona černých herců, vážné role speciálně policisty, zabijáky a podobné potvůrky má pod palcem a vyloženě mu sedí. Azazela začnete nenávidět a jste veliký fanda detektiva. Nebýt satanismu a toho mystična kolem, byla by to průměrná krimi, ale nápad se počítá jak nic jiného. Nižší rozpočet až tak nevadí, i když šlo to samozřejmě natočit i lépe. A chvilku jsem se i bál, z jaké skříně na mě vybafne Azazel. Dávám 3,75 * Čas Denzela Washingtona přišel později, viz. American Gangster atd. Je z čeho vybírat.

plakát

U2 3D (2007) (koncert) 

Všichni říkali: "Je to úúúžasný, tam musíš jít." A já říkal: "Jo jasně, průměrný, známe." Po předchozí zkušenosti s úplně prvním filmem natočeným technikou 3D jsem čekal dobrý zvuk, po vizuální stránce průměr, spíše ještě horší. Jakýsi podvodní svět, který byl ještě horší jak v normální televizi. Jenže to, co mě v kině čekalo bylo neskutečné. Přijdete tam, nasadíte ty brýle a čekáte. Tedy musím uznat, že uvaděč měl velkou trému a tak koktal, že jsem se musel hodně smát, ale zpět k filmu. Už z prnvích titulek poznáte, že to bude výjimečný zážitek. Zazní řada, celá plejáda hitů. Bono vás vtáhne do děje, je to neskutečné, jak reálně si můžete připadat, sice víte, že tam nejste, ale tak trochu si v koutku duše představujete, že je to opravdu skutečné. Při záběru na bicí soupravu, která se jeví opravdu asi nejreálněji ze všeho, se mi zatajil dech. Co všechno už technika dokáže, je neskutečné. Jediné co bych vytknul je, že každý záběr na Adama Claytona byl takový divný a neostrý. Jinak fantazie. A to neskutečné publikum, které v Argentinské republice je, ten desetitisícový kotel vás pohltí a nepustí. V ten moment kdybych chtěl někde být a mohl si to přát, měl jedno přání od zlaté rybičky, bylo by to právě být tam, s nimi na pódiu. A na to bych do smrti smrťoucí nezapomněl. Bylo vidět, že to celé partičce U2 a Bonovi dalo pěkně zabrat, takový koncert je lepší jak posilovna a běh jak vidím. Tohle je opravdu jediný film, na který skutečně stojí do toho IMAX zajít a obětovat pár kaček, zážitek je to velice silný a vzrušující! A na závěr With Or Without You, to nejlepší, co mají. Směle do toho:) Zaslouží to plnou nálož hvězdiček.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Jména Brad Pitt a George Clooney, to je pojem, neskutečný tahák pro diváky, filmoví producenti si mnou ruce a stodolarovky se sypou a sypou. Už byli tak dobří, že každý čeká zázrak. Ovšem musím vás zklamat, ten se opravdu nekonal. Film je velice chaotický, komplikovaný děj, kterému nerozumíte. Vůbec netušíte, proč tam ti lidi jsou, jaký příběh vám vypráví. Komedie bez humoru, maximálně špetka černého se najde. Brad Pitt se sice předvedl v roli hloupého, nešikovného a relativně zábavného chlapíka, ale toť jediný můj dojem. PRostě to čím dál více nedávalo smysl a jak jsem se těšil, tak se mi postupem času vše hnusilo víc a víc. Bratři Joel a Ethan Coenovi již předvedli lepší práci, ne že by chtěli, ale tohle natočili opravdu prachmizerně, možná i kvůli scénáři, který zrovna neoplývá genialitou. Jediné, co se mi líbí je přístup CIA, jestli to fakt takhle chodí, naverbuju se do CIA. Tam musí být zábava.....Tohle sice nespálím, ale hodím do koše a smažu z harddisku a ani se neohlídnu.... Zklamání roku..

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

Po filmu 300: Bitva u Thermopyl, který mě zrovna nenadchnul, jsem čekal, že tohle bude něco podobného, jen před 10 tisíci lety. Přemáhal jsem se na to podívat, ale zdolal jsem svou bázeň a zkouknul to. I když je to přiběh čisté lásky, odehrává se kdesi mezi dobou ledovou a egyptskou civilizací a je jistě plný dobových nesmyslů, myslím, že je natočen relativně slušně. Sice nevěřím, že před 10 000 lety už stavěli vesele pyramidy, uctívali bohy a ještě jim tam chodili mamuti a tak vlastně Roland Emmerich vysvětluje celý vznik pyramid. V dobách šavlozubých tygrů neskutečné stavby a koráby plující po Nilu, to mu nežeru, ale když odhlédnu od těchto nesrovnalostí, po grafické stránce se příběh povedl ... snažili se ;) Trošku moc mírumilovné a nelogické, v těchto dobách lidi jednali ne rozumem, ale instinkty. I když, kdoví..

plakát

Hvězdná brána: Návrat (2008) 

I když můžu čestně prohlásit, že jsem velký fanda Hvězdné brány a celého kultu kolem, tohle se nepovedlo. Tak krásně nám celý seriál začínal, Ra byl zabit, rozběhl se program v čele s nezapomenutelným Jackem O'Neillem a vzrušení z každé další epizody nabíralo na obrátkách. Až do 9. řady, kdy se do děje jaksi znenadání připletli Oriové mi připomíná, že se taky klidně mohlo stát, že přijedou Wrightové na svých vesmírných korábech a roztrhají svět na kusy. Nestalo se. Od 9. řady si troufám tvrdit, že propracovanost a obliba SGC klesla. Hrozba Goa'uldů byla zažehnána a přece o tom tenhle seriál byl. O těchhle potvůrkách v hlavě. Později už to nemělo takový šmrnc. Punc jedinečnosti byl fuč, přestávalo být co vymýšlet. To byl takový rychlý přehled. Bohužel Stargate: Continuum je dějově slabý, vrací se do dob boje s Baalem, což je krásné. Neznám nic fantastičtějšího než svítící oči goa'ulda. Ale celé to s časovou linií, s posunem a zmizením všech. Zdá se mi, že takový konec si Hvězdná brána nezasloužila. Mohlo to být víc akčnější, nějaké akce na lodích, výbuchy, zbraně, bombardéry, Jaffové, prostě napráskané dějem, jako dřív. Film již nedosahuje kvalit SGC a nejlepší časy jsou dávno pryč. Teal'ca přesvědčili, zachránil planetu, ale já jim to nežral. Už to nebylo ono. Jediný Jack si samozřejmě držel svou úroveň a hláškami zasypával Baala, na toho jsem se vážně těšil. Pohled na partu Goau'ldů a stará dobrá garda, to stálo za zhlédnutí. Děj má občas trhliny, viz. Mitchellův děd a celé je to takové divné. Archa pravdy byla kvalitativně na lepší úrovni. Ale nechme to být, svět jde dál, tohle je definitivní konec. Všichni se naposled sešli, aby se rozloučili. Sbohem Fantastic Four.

plakát

Kung Fu Panda (2008) 

Obézní panda se valí a valí a valí. Po grafické stránce velice dokonalé dílo, skládám kompliment DreamWorks, po scénáristické stránce a po stránce zpracování už to tak dokonalé není. Začíná to efektně, ale děj se ztrácí někde za půlkou filmu, ztratíte tu nit a těžko se hledá, už to není tak dobré. Dokud byla Panda neohrabaný tajtrlík, sumo akorát v tibetském stylu, všechno bylo vtipné, ale jak se z ní stává mrštná laň, ztrácí to kouzlo. A když se štěstím vše dobře dopadne, musím si říct, že je to pro děti a ti se na to museli neuvěřitelně moc těšit, protože ta Panda je sice velká a tlustá, ale roztomilá. Umění kung fu je tajemství vesmíru. Sympatická pětice různorodých bojovníků a vyžraný zástupce ohroženého druhu a skvělá grafika, to je Kung Fu Panda.

plakát

Určitě, možná (2008) 

Krásná výprava, kterákoliv může být ta pravá, VV=VyVolená. Vyprávění netradiční formou pro dceru Mayu. Schválně komu fandíte nejvíc?Já samozřejmě ryze pravé lásce, tedy holce od kopírky. Holky od kopírky jsou tradičně osudové v amerických filmech, jen si vzpomeňte na Rosse a Rachel z Přátel, za rozpad jejich vztahu taky mohla holka od kopírky, když si dala Rachel pauzu. Je zajímavé, jak se čas od času objeví opravdu kvalitní romantická komedie. Od P.S. I Love You první taková. Kdo zná Ryana Reynoldse ze Sexy párty, má poněkud problém srovnat se s tím, že je zodpovědný otec, úspěšný politik a ne bláznivý odrostlý student a organizátor nejlepších párty ve městě X. Film je plný zvratů, po prvním už tušíte, to je ona a opět se stane něco nečekaného jako v pravém životě, to se mi líbí. Je to věrohodné. A častokrát se tu objevuje srovnání s How I Met Your Mother a když přivřu oči, odmyslím si Barneyho a plno jeho vtípků, musím souhlasit.

plakát

Klíče od pevnosti Boyard (1990) (pořad) 

Nápady, akce, peníze, tajemno ... kvůli téhle soutěži jsem proseděl celé dětství u TV:D UŽ jen ta znělka vás navnadí, jak jedou tím člunem na opuštěnou pevnost, dokonalost. Takové soutěže by měli dávat, ne nudné 5 proti 5 a Riskuj.