Reklama

Reklama

U2 3D

(koncert)
Trailer

Unikátní projekt – první 3D záznam koncertu na světě. Film byl natočen během jihoamerického turné Vertigo skupiny U2. Neopakovatelnou atmosféru živého vystoupení legendární U2 si mohou diváci vychutnat díky vyspělé digitální technologii 3D, vícekanálovému surround zvuku a v neposlední řadě díky pulzující atmosféře turné Vertigo, které je jedním z neúspěšnějších koncertních šňůr vůbec. Cílem projektu je, jak řekl sám Bono, zprostředkovat jedinečný zážitek z živého vystoupení co nejvíce lidem. Hlavně pak mladým lidem, kteří si nemohou dovolit drahé lístky na koncert. Film slibuje novou dimezi filmového prostoru, kde se divák stane účastníkem vyprodaných koncertů U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 U2 3D slouží těm, kteří se na koncert nedostali (nesehnali lístek, nevyjeli kvůli němu do zahraničí), jako náhražka, která nedovede zprostředkovat atmosféru v publiku, ale umožňuje se téměř dotknout hvězd. 3D efekt je užit velice střídmě a efektivně, slouží celku a nevytrhavá ze sledování (pouze z plátna vystupující nápisy až okázale upozorňují na naivní neoliberalismus); jen zamrzí, že koncert sám o sobě není nikterak výborný a sází se na osvědčené hity, chybí jakákoliv invence, jež je nahrazena pouze velkolepou show a precizní režií. Ze současného modního trendu mi trojrozměrný efekt u záznamu koncertů přijde jako ta nejschůdnější varianta a vidět takové SHINE A LIGHT ve 3D, nejspíš umřu blahem. 8/10 ()

Biggy 

všechny recenze uživatele

Do IMAXu jsem šel se smíšenými pocity a s nimi jsem taky odcházel ... oči mi mnohdy zahltily slzy a smutek, někdy zase radost a senzace, ale určitě jsem se po celou dobu ani chvilku nenudil. Krásná kamera a 3D skororealistický pohled na celou skupinu prokládaný střihy na jásající fanoušky, jindy zase brečící při věhlasném "Hura, hura", byla to senzace. Zazněly skoro všechny nejlepší hity, technika se postarala o skvělé nasvícení a efekty a Bono zpíval pořád stejně dobrým hlasem, který můžeme slyšet i z jeho nahrávek. Škoda, že takových koncertů ve 3D není víc a určitě se přikláním k názoru, že je to něco jedinečného ! Hodnocení 5/5 ()

Reklama

boyd. 

všechny recenze uživatele

U2 je pro mě srdeční záležitost a tak jsem se vypravil do prahy z třince (asi 5hodin vlakem) a rozhodně nelituju! Koncert v Argentině jsem už viděl, tenhle byl hodně pozměněn a zkrácen to je fakt, ale přesto to bylo úžasné a když mi Bono při skladbě sunday bloody sunday natahoval ruku a zpíval přímo do obličeje, tak jsem si jen tak říkal "ty vole tak to je husté" , prostě bomba a možná škoda že takových to momentu tam není ještě více, každopádně doporučuji i těm co U2 zrovna neholdujou ()

L@cy 

všechny recenze uživatele

Do Imaxu sem jel na U2 s velkým očekáváním... A bylo to snad ještě lepší než jsem doufal... I když nejsem nějakej velkej fanda této kapely, tak musím říct že to byl obrovský zážitek, který provázelo pravidelné mrazení v zádech... Doufám že v Imaxu bude brzy promítat podobný projekt a tentokrát třeba s kapelou Linkin Park .... ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Strhující a dechberoucí zážitek. U2 mají divákovi opravdu co nabídnout. Režisér tohoto snímku zvládl dokonale kompozici jednotlivých skladeb. Rychlé a pomalé písně jsou spolu výborně sladěny a tvoří jeden neopakovatelný celek. Při písních One nebo With or Without You mi doslova mrazilo zádech a nevěřícně jsem koukal na plátno. Tohle v běžném kině zkrátka nezažijete. Intenzivní zážitek, který se vyrovná asi jako kdybyste sečetli filmy Transformers a Temný rytíř dohromady. U2 3D je snímek na který se vyplatí zajít víckrát. Stojí to za to. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Tracklist:
    01. Vertigo
    02. New Year's Day
    03. Beautiful Day
    04. Sometimes You Can’t Make It On Your Own
    05. Love And Peace Or Else
    06. Sunday Bloody Sunday
    07. Bullet The Blue Sky
    08. Miss Sarajevo
    09. Pride (In The Name Of Love)
    10. Where The Streets Have No Name
    11. One
    12. The Fly
    13. With Or Without You
    14. Yahweh (Shorty_)
  • Na největším stadionu turné v Buenos Aires, kde proběhlo nejrozsáhlejší natáčení a vzniklo značné množství filmového záznamu, vzrostl počet technických pracovníků na 140. (POMO)
  • Záznam byl pořízen během koncertů pod širým nebem (mimo Severní Ameriku) v Mexiku City v Mexiku, v Sao Paulu v Brazílii, v Santiagu v Chile a v Buenos Aires v Argentině. (POMO)

Reklama

Reklama