Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (26)

plakát

Princ a Večernice (1978) 

"Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se proti tomu dá dělat" říká klasik. A tak nemá smysl, abych pohádku Boženky pod taktovkou Vorlíčka a za působení Libušky natočenou v roce 1978 kritizovala. Dávám 3 hvězdy poté, co jsem ji viděla do třetice všeho dobrého.

plakát

Sezení (2012) 

Téma sex koučů je klíčové - nejen pro postižené. "Hlad kůže" /jak nazývám absenci dotyků/ i u seniorů či dětí je pekelný - všude kolem mě. Hluboce se skláním za odvahu natočit snímek, ze kterého obě tato témata přímo stříkají. Hluboce se skláním i před výkony obou hlavních představitelů - intimní scény zvládli na 1* Současně tento snímek není relaxační ani nevyvolává salvy smíchu, aby si jej člověk pouštěl opakovaně. Holt má smůlu, že již tak byl stvořen od začátku - ať pojednává o kvadruplegikovi jako Nedotknutelní, neměl nikdy šanci jeho síly a oblíbenosti dosáhnout. Po bitvě může být každý generál - možná hudbu maličko upravit, možná střih..., ale opakuji že hluboce smekám.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Možná je to tím, že jsem čerstvě pokřtěná a na projekci jsem byla se svým kmotrem... Možná je to tím, že jsem v krizemi zmítaným světem nesmírně vděčná za každou příležitost se zasmát... Každopádně je to tím, že miluju Svěráka. Zde tedy odůvodnění, proč dávám 4**** a neohroženě doporučuji snímek ke skouknutí. Již jen scéna s večeří a názornou ukázkou jak rozdílně pracují mozky muže a ženy stojí za to!

plakát

Nevinné lži - Druhý dech (2013) (epizoda) 

Moje gusto - materialni facka do tvare manazerskyho floutka. Doma silna a verna zena, ktera je ta prava opora pro celou rodinu - ktera je ten pravy zaklad statu. Za me jasne nejsilnejsi pribeh Nevinných lzi, ktere mi jeste lepe sedly nez Soukrome pasti (z let 2008-2010). Dekuji tvurcum za prinosny pocin.

plakát

Kukačky - Epizoda 13 (2021) (epizoda) 

Zajimavy finale. Priznavam ze me nenadchlo a volila bych jine. Na druhou stranu rozumim tahu tvurcu vcetne jejich pripravy na II. radu... David v dalsich pokracovanich snad jiz bude schopen zit sympaticky jako do posl. dilu a dostane do sveho tymu posilu - novou pi ucitelkou Terezu. Lubos v dalsich dilech snad nebude schopen ziskat silnou zenskou hrdinku tehulky (Marcelu). A zaletny, prolhany a srabacky porodnik snad dostane kopacky od sve kvalitni manzelky Kamily. SILA ZENY!!!

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Jak dlouho uz jste mrtvy? Unesete vlastni vahu - nepoustejte toho cloveka pri vetru ven... Na vasem vhledu mi neco nesedi - mate nuz v noze, to je ono... Obvykle z techto duvodu davam 2** ovsem ta krvava kase, ohnostroj strev a utrzenych koncetin... zvladla jsem to v polovine nevzdat ze dvou duvodu: dat Gibsenovi sanci (kdyz uz Utrpeni Krista jsem vsak nedala) a kvalitni doporuceni svateho muze behem me predkrestni pripravy... Nemam rada valecne filmy asi tak jako horory. Ovsem behem let hledani jsem nakonec nasla kvalitniho zastupce hororu (Devatou brana), verim v nalezeni i takoveho valecneho zastupce. Bible zde hraje klicovou roli, zazrak se v druhe polovine kona a jeho intenzita mi vehnala slzy do oci. Videt ve finale prave zastupce hercu me vedlo k hodnoceni 4**** a konecne nalezeni valecneho filmu na doporucovani. Amen!

plakát

Záskok (1997) (divadelní záznam) 

Hodnotit Cimrmany neni o poctu hvezdicek, protoze 5***** maji u me jisty skoro vsechny divadelni hry oblibene trojky Smoljak&lCIMRMAN&Sverak. Ja jen zarazuji do skupiny: 1, 2 ci 3 kdy Sk. 1 = absolutne nej, Sk 2 = nej a Cimrman v risi hudby, kteremu ne a ne prijit na notu... Zaskok patri je absolutne nej, coz znamena masaz branice od uplneho zacatku az do sameho finale. Je to jedna z mych absolutne nej zbrani proti blbcum, kteri si v realite nesedaji jen vlevo (trebas prave v Ceskych Budejovicich, kde by chtel zit kazdy).

plakát

Dobytí severního pólu (2006) (divadelní záznam) 

Hodnotit Cimrmany neni o poctu hvezdicek, protoze 5***** maji u me jisty skoro vsechny divadelni hry oblibene dvojky Smoljak+Sverak. Ja jen zarazuji do skupiny 1 ci 2. Skupina 1 = absolutne nej a skupina 2 = pouze nej. Dobyti severniho polu patri mezi 1. skupinu a to znamena masaz branice od uplneho zacatku az do konce. Je to jedna z mych absolutne nej zbrani proti trudomyslnosti (trebas prave v dobe COVIDi).

plakát

Kukačky - Epizoda 1 (2021) (epizoda) 

Pamatuji tu výměnu holčiček v porodnici a úvahu o natočení seriálu... Klobouk dolů, jak dobře se podařilo tvůrcům zpracovat tuto zápletku a rozjet herecký koncert (zejména v podání Sabiny R. a Davida N.). Nemám moc ráda krimi seriály, ovšem tady mě přitahuje jak předvídatelné se zdá, že to je. Pevně doufám, že ve finále budou MarZe a ostatní, kteří tipují, že vrahem je zahradník, překvapeni. Tipuji, že pan porodník/záletník to nebyl, ač hraje obzvlášť bezcharakterního nevěrníka. Napadá mě ředitelka porodnice ovšem její motivace není úplně jasná. Že by to byl jeden z pánů jejich trojky? Nebo přímo záletná dcerka/budoucí svobodná matka? Je to tak silná (až pohádková) ženská síla, že se mi nechce z té pohádky vypadnout tak nechutným zločinem... Mám ráda pohádky. :)

plakát

Kukačky - Epizoda 9 (2021) (epizoda) 

Jedním výrazem: síla ženy! Velmi podařený počin režiséra Arichtěva (donedávna jsem znala jen jeho ženu) a přímo herecký koncert (zejména Remundová, Novotný) od 1.dílu zraje k lepšímu s každým dalším dílem. Líbí se mi zejména úvodní flashbacky i závěrečné emotivní scény s doprovodem hudby. Těším se na zakončení dekády dílů a přiblížení se rozklíčování toho KDO TY MIMÍKY TEDY VYMĚNIL? ;)