Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Rodinný
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (19)

plakát

Bažanti jdou do boje (1974) 

Jako dítě jsem si to užil více. Však i teď si to pustím kdykoli to jde v tv. Takže 5*. P.S. Tenkrát fakt moc neřešili zacházení se zvířaty, dnes by se ochránci zvířat z toho zjevili.

plakát

Blázniví bažanti (1971) 

Dal jsem za 5, ale proti Bláznům ze stadionu a Velkému bazaru to je slabší. Jsem však ochotný se na to koukat kdykoli to jde v televizi, takže 5 hvězd.

plakát

Velký bazar (1973) 

Za mě 5 hvězd. Krásný pohled na Francii před 50 lety. Tehdy ještě bílou. Myslím, ze jsem tam viděl jen dva černý.  Geniální skrýš v supermarketu nebo honička na motorkách nemá chybu. V české verzi je skvělý dabing Michela Galabru i ostatních. "Na mazutu ..., na mazutu.

plakát

Stav ztroskotání (1983) 

Za Zounarův zpěv, Blánu rovičovou a nechutnou Jílkovou hvězdu dolu. Za hlášky typu bakelit, Sandokan, šmírování cigošky, uklidni se chcípáku a vzpomínky na dobu mého mládí zase jednu nahoru. Vladimír Hrubý hvězda + Buchtič -. Pípák (RIP) Hofbauer +, Pindejová +,  Brožová -. Atd.

plakát

Bohouš (1968) (TV film) 

Za málo peněz, hodně muziky. Kulisy, 3 herci a čokl. Výborní chlapy a skvělá Hadrbolcová. Rád se podívám, kdykoli to jen budou vysílat. Nejen kvůli vtipnému scénáři a improvizaci obou hlavních herců. Když si člověk stopne obraz při detailu na jídelní lístek, tak to je i sonda do toho, co se v 70-tých letech podávalo v restauracích a kolik to stálo. Myslím si, že leckterá dnešní restaurace nebo jiný pajzl by se mohla inspirovat. Namátkou si pamatuji na játra s rýží, roštěnou a kompot míchaný či jednodruhový.

plakát

Indiánské léto (1968) 

Je to už dlouho, co jsem pozdě v noci viděl tento dokumentární film. Toto spolu se Zemí svatého Patrika a Mlýnu na konci cesty, by měli povinně sledovat dnešní tvůrci doku filmů. Tohle je pravá filmařina, ne ty splašky, co vytváří dnešní rychlokvašky z FAMU Klusák a spol. Best of je ten století švec.

plakát

Stíny v mlze - Hlasy (2022) (epizoda) 

Další zbytečný seriál. Co je platné slušné herecké obsazení, když scénář a provedení stojí za h****. Naprosto zbytečné ukazování rodiny, ještě k tomu prvoplánové. Hraju s bývalým kriminalista v důchodu v jednom týmu a jeho synové nejsou rozmazlení, nefetujou, nepijou a podobně. On sám není alkoholik, neurotik ani cholerik. Naopak je to takový obyčejný strejda s velmi dobrými nervy a taktikou. Umí soupeře rozhodit správně načasovanými protesty nebo hádáním.

plakát

DREAM TEAM – Mistři dílny (2022) (pořad) odpad!

Promarněná šance. Tvůrci nepochopili, že diváka zajímá dílenská část nikoli to onanování, předvádění soutěžících. Příkladem by mohla být upadající sledovanost Anerického čopru v okamžiku, kdy tam přestali vyrábět a místo toho začali předvádět hysterické rodinné vztahy. Anebo proč u publika neuspěli Američtí sběratelé oproti Mistrům renovaci. Rozdíl je právě v té předvedené práci.

plakát

Rozpuštěný a vypuštěný (1984) 

Dal jsem plný počet Smoljaksvěrákovic filmu hlavně proto, že tam S+S nebyli. Resp. Svěrák se krotil a Smoljak při jediném výstupu držel hubu. Hraní z jazykem a slovíčky tady funguje jak má. Neherci M. Brodský, lepší než M. Čepelka na divadle. Ostatní z DJC v pohodě zvládají, Weigel je ve své roli tak přirozený, že se vyrovná profesionálním hercům. Nádherná hudba, kulisy a lokality. Vše dotažené do skvělého výsledku.

plakát

Muž z Ria (1964) 

Absolutní jednička mezi všemi filmy se začátkem Muž. Zajímavé lokace staré Paříže a rozestavěného Ria. Záběr na Copacabanu s minimem turistů. Jednoduchý situační vtípky. "Je to daleko? Moc ne, asi 1000 km. Tak to budeme potřebovat auto. Jaký chceš? Růžový se zelenýma hvězdičkama.