Reklama

Reklama

Bohouš

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1968, 25 min

Obsahy(1)

Správce horského hotýlku Alois Randa (Jiří Sovák) má starostí nad hlavu: očekává početný zájezd turistů, nestíhá vařit a jeho jediná zaměstnankyně, pokojská Miluška (Zdena Hadrbolcová), si balí kufry. S Bohoušem už tady nezůstane ani minutu. Bohouš je Randův obrovský bernardýn, který odmítá respektovat Miluščino soukromí. Pokojská je tedy pryč, zato přichází první host (Vladimír Menšík) a má hlad jako bernardýn. Hrdý majitel bernardýna s ním tedy uzavře bizarní sázku - jestliže host dokáže sníst na posezení víc chodů než Bohouš, bude mít zajištěn bezplatný týdenní pobyt. Pokud se mu to nepodaří, týden bude u Randy zastávat místo pokojské. (Oskar)

(více)

Recenze (245)

Zeek 

všechny recenze uživatele

Tři herci, jeden pes, 25 minut a je z toho výborná podívaná. Když se sejde Jiří Sovák a Vladimír Menšík, tak to stojí opravdu za to. Přitom to začíná takovou nevinnou hláškou, "Já mám hlad jako bernardýn". Pokud by chtěl někdo shlédnout tuhle skvělou mikrokomedii, tak má možnost každý silvestr. Moje hodnocení: 80% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto je fakt roztomile nádherné i když tak kraťoučké. Takového psa mít, já vám nevím, tak se snad raději dobrovolně oběsím ! Ne, teď vážně, kdepak nikdy se do ničeho podobného, tedy do žádné takové sázky bez rozumu radši nepouštět a to už vůbec s něčím podobným, i když třeba nakonec vyhrajete! Hergot, co je todleto? – No, co je to, to je Bohoušek. – Děte se vycpat, prosim vás, tohleto přece není Bohoušek, to je kredenc ! Opravdu jedinečná a dnes už kultovní záležitost v podání dvou hereckých mistrů (častých hereckých partnerů). Záležitost, která by se dala doporučit takhle těsně před štědrovečerní večeří, nebo na Silvestrovský večer. Za 5* jednoznačně. ()

Reklama

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: Alois Randa: - "Kdyby nebyl on, nebyl bych ani já. Jen si vzpomeňte na tu příhodu, jak jsem tehdy spadl do toho..." Miluška Metelková: - "Do té rokle. To už zná každá veverka! Nejdojemnější na tom je, že zá váma skočil a pak jste nemohli ven oba!" Alois Randa: - "On mě hřál! Hřál mě vlastním tělem, abych nezmrzl!" ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že tuhle takzvanou "silvestrovskou televizní tradici" jsem tento Silvestr viděla vlastně poprvé v životě, protože (oproti třeba Mrazíkovi) mě to nějak zázračně minulo. Musím ale říct, že na to, jak mi o tom okolní lidé u televize básnili, a na to, jaké to tady na CSFD má hodnocení, mě to ve skutečnosti nijak neohromilo. Ano, Menšík i Sovák byli výborní herci, ale dějově to u mě jako krátkometrážní film neobstálo. Pořád jsem čekala, co se z toho vyvrbí a jestli se vůbec zasměju, a ono nic, a najednou byl konec. ~(3,2)~ ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Jak je to krátké, tak je to výborné. Pár skvělých herců, primitivní zápletka vycucaná na místě z prstu a vznikne z toho kratičký snímeček pořízený kdesi v horském hotelu - natočen za málo peněz, za malo času, ale nemálo dobrý. Menšík se všemožně snaží psa "porazit", zkouší různé finty.. jestli se mu to povede, uvidíte sami, ale závěrečné rozuzlení je opravdu překvapivé.... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (17)

  • Inspirací ke žravému bernardýnovi byl scenáristovi Františkovi Vlčkovi st. bernardýn herce Saši Rašilova st., kterému jednou hodil k vylízání plechovku od olejovek a on ji spolkl a za pár dnů z něj vyšla vyleštěná a placatá. (sator)
  • Pes Bohouš se ve skutečnosti jmenoval Baldur a tento svět opustil v necelých deseti letech na následky otravy z přípravku proti blechám. (carott)

Reklama

Reklama