Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Sonda do světa samurajů z doby těsně před jejich zánikem. Samotné prostředí filmu je dovedeno téměr k dokonalosti. Životní styl, zbraně, oblečení i mravy a chování těchto lidí je historicky asi nejpřesnější jaké jsem kdy ve filmu viděl. Perfektní pocit dokresluje herecký výkon Toma Cruise a Kena Watanabeho, dokonalá hudba Hanse Zimmera i perfektní děj. Závěrečná bitva velice pěkně zpracována, dokonce dělaná podle průběhu bitvy o Širojamu, což byla skutečně poslední historická bitva samurajů, závěr Sacumského povstání proti zrusění samurajské třídy. Bez váhání tento film zařazuju na 1.místo mojeho žebříčku filmů. Všem vřele doporučuji.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Hodne nerad radim svoje nejoblibenejsi filmy/herecky/serialy atd do rady, protoze se malokdy dokazu rozhodnout, ktery je opravdu lepsi nez jiny, vetsinou je obdivuji vsechny. V pripade hercu tomu tak ale neni, tam Tom Hanks jednoznacne dominuje a ma velky naskok pred vsemi ostatnimi. Jednim z duvodu pro tohle je prave film Forrest Gump. Film od sveho vzniku stal, stoji a bude stat jako jiz nikdy nesmazatelny dukaz o absolutne nikdy nekoncicim hereckem umeni Toma Hankse. Krom samotne kvality, dojemnosti a dokonce i vernosti samotneho scenare, ktery lici ze i clovek jednoduchy muze dokazat diky sile vule, svoji dusevni cistote a oddanosti nevedomky mnohe zmenit, vas dostane neuveritelna vernost s jakou Tom Hanks tuhle roli zahral. Kdybych opravdu nevedel predem, ze se jedna o nejlepsiho herce na Zemi, asi bych si myslel, ze film jsou autenticke zabery ze zivota nejakeho opravdoveho Forresta Gumpa......tenhle film jsem hltal od zacatku do konce a Tomovi jsem vsechno jeho hrani nekompromisne bastil. Jeden z nejlepsich filmu vubec a dost mozna nejlepsi herecky vykon vsech dob :)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Nezapomenutelná, velmi emotivní podívaná. Tom Hanks opět potvrdil svoje nekonečné herecké umění. Je jen málo filmů zasluhujících si 5 hvězdiček tak jako Green Mile.

Ponorka

Ponorka (1981)

Tenhle film je neco neuveritelne vyjimecneho. O nemeckych ponorkach druhe svetove valky toho vim celkem hodne. Presne proto nemuzu ustat film U-571, protoze je to nechutny akcnak bez naznaku reality. Vlastne filmu o ponorkach neni nijak moc a pokud ja vim, tak Das Boot je opravdu jediny z nich, kteremu muzu vytknout jen pramalo. Realita s jakou Petersen ukazuje zivot na nemecke ponorce je neuveritelna. Z pocatku vam vtipy namorniku, specialne Pilgrima, prijdou drobek nechutne, na nekolikate podivani ale na tom nevidite nic tak hrozneho a nutno priznat, ze u lidi, co delali tuhle praci, se ani trochu nedivim. Jedina vec, co mi trochu vadila bylo opakovani stejneho zaberu na vybuchujici hlubine naloze pokazde, kdyz byla ponorka napadena - bodlo by natocit par ruznych zaberu at se to prostrida :-) . A pak bohuzel i tech par drobnych nerealisticnosti, ktere proklouzly i do tohoto vyjimecneho snimku. Jednou z nich je teda scena, kdy se ponorka na Gibraltaru potopi az na dno, ktere je zaprve ve filmu "pouhych" 280 metru hluboko a zadruhe si na nej sedne ponorka, ktera predchozich par tydnu byla zbita jak pes. Typ ponorky VII-C (ktery mezi nami ve filmu vypada jako VII-B) mel maximalni hloubku ponoru 220m, jakkoliv hloub hrozilo kazdou vterinou fatalni protrzeni trupu. Poskozena "sedmičková" ponorka by se do 280 metru metru nepotopila ani ve snu a uz vubec by neprezila naraz na dno. Dalsi vec, ktera me trochu prudila byla presnost britskych torpedoborcu pri shazovani hlubinnych nalozi, v roce 1941 to jeste tak ostre nebylo, kdyz se ponorka potopila do 160-180 metru a naridil se tichy chod, torpedoborec hazel prakticky naslepo. Tehdy jeste aktivni sonary nebyly tak ucinne a navic typ VII byl celkem stihly, takze kdyz se ponorka spravne otacela vuci torpedoborci, byl unik temer jisty. Tenhle film ale i pres tyto drobne vady, ktere musi slouzit hold nejakemu tomu napeti filmu muzu vsem jedine doporucit. Pouze bych jeste poznamenal, ze filmy tohohle kalibru by mel prekladat nekdo, kdo o tematu neco vi. Na Das Boot se musim koukat v nemcine, protoze preklady nekterych veci, zvlaste teda preklady rozkazu pri zamerovani torped me tahaly za usi....

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Musím přiznat, že jsem od filmu moc nečekal. Ani jsem o něm neslyšel nic krom toho, že se v něm nekomu rozdupává hlava o obrubník. Musím ale říct, že mě film velmi rychle vcucnul a ještě po jeho skončení jsem byl ohromen, jak realisticky zde byl rasový problém vykreslen. Film není jen řadovým snímkem antirasistických idealistů. Z filmu je jasně cítit, že ač rasismus jako takový není správný, problém s nepřizpůsobivými menšinami tu je a spousta lidí má tak trochu nárok se rasistou stát. Nádherná práce scénáristlů i obou Edwardů...

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Kevin Costner tohle zvládl na jedničku a to jako režisér i jako herec. Jeho indiánští kolegové byli také velmi přesvědčivý. Finální scény jsou velmi dojemné a perfektně dokreslují atmosféru filmu.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Romantiku v TV moc nemusim. Asi je to tim, jak jsem presycen tech naprosto prisernych, stale stejnych a bezduchych hruz z nemecka. No kazdopadne tenhle film me zasahl uz pri uvodni reci Hugh Granta pri zaberech z Heathrow Airport. Kazda srandovni scena byla opravdu srandovni, a pribehy vsech mnoha dejovych linii byly vyborne vykreslene, kazdou z nich divak opravdu spise zil nez sledoval. Vyborna prace vsech akteru i rezisera.