Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (95)

plakát

Star Wars Povstalci (2014) (seriál) 

Spoilery // Do kosmu, máte tady velice slušně napsané hlavní postavy (Hera, Kanan, Sabine, i ten Ezra), máte tady výborný záporáky (inkvizitoři, Vader, Thrawn), dostanete spoustu známých a oblíbených postav (Ahsoka, Maul, Obi-Wan) a v ne zrovna nedůležitých rolích. Navíc ucházející děj, rozumnou stopáž...tak co ještě chcete? V době, kdy se u nových SW skloňuje "fan service" je tohle nutnost (90 %) // souboj Bena a Maula naprosto top! // střetnutí Ahsoky s Vaderem neméně skvělý // Kanan jeden z nejoblíbenějších rytířů Jedi!

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

Boba má být hajzl! Má to v sobě od chvíle, kdy se k němu přikutálela hlava jeho táty. Transformace v morálního klaďáka v předdůchodovém věku nemůže fungovat. I když se seriál snaží poskládat střípky o tom, jak se mu zachtělo konečně usadit, není to pro mě uvěřitelný...přesto všechno je Temuera sympaťák a bez znalosti jeho minulosti je tohle hledání sebe sama po tom, co vylezl ze sarlacca, koukatelný. Zápletka, ač ne složitá, funguje taky a sama o sobě slibuje akci - co taky čekat, když proti sobě půjdou zločinecký klany z půlky galaxie. Jenže Book of Boba Fett vysává svět Star Wars a servíruje odkazy mnohem méně zručně než Mandalorian. Všechno působí tak nějak uměle, plytce a na sílu a samotné zapojení Manda seriálu spíš uškodilo (vzhledem k tomu, že jeho sólo byl asi nejlepší díl série). S westernovým prostředím a řadou povedených postav (vizuálně, nikoho do hloubky vlastně moc nepoznáme) si měl seriál poradit mnohem líp! // Díky za rancora a Krrsantana.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Dvě hvězdy proto, že jsem byl až moc namlsaný Tanchareonovým kraťasem a zamiloval se do M.J. Whitea v roli Jaxe. Cokoliv jiného je slabá náhražka.

plakát

WandaVision (2021) (seriál) 

Do WandaVision jsem se po první epizodě musel vyloženě nutit, ale jsem rád, že jsem vydržel. Přesto, že někdy trošku laciné a povrchní, "Wanda" má nápad, láká na vizuál a dávkuje překvapivě silné emoce. Navíc několik dobrých postav, výborná Teyonah a satisfakce ve smyslu rozloučení hlavních postav. Velmi silná čtyřka!

plakát

Falcon a Winter Soldier (2021) (seriál) 

[asi sem tam spoiler] Určitě nejslabší ze čtyř sérií uvedených v roce 2021. Nejslabší sdělením, nápady a provedením a zřejmě taky dopadem pro následující dění v univerzu. To, že Mackie, kterého mimochodem považuji za nejméně sympatickou postavu v celém MCU, bude nový Cap, bylo jasné víceméně už po Endgame. Zápletka s teroristy celkem nuda. Takže jediné v čem seriál opravdu zaujal je rozvoj vedlejších postav - ať už jde o Sharon, která předtím moc času nedostala, nebo Johna Walkera jako nového antagonistu. Za tři ale hodnotím především kvůli Zemovi, který byl labužnický.

plakát

Pod vodou (2020) 

Ty vogo! Úplně v pohodě sci-fi low-cost lekačka. Bez zbytečného zdržování, s celkem racionálním chováním postav, dost slušnou Kristen a fajn atmosférou. Absence nějaké hluboké zápletky snad nikoho v takovém survivol hororu nepřekvapí, naopak potěší celkem zdařilé potvory a "kraken". Obešel bych se bez těch zpomalených záběrů a monologů Stewartové. Jinak prima.

plakát

Paterson (2016) 

Milý, lidský příběh o tom, že stereotyp nemusí být nuda a že začít znovu se dá kdykoliv...a vlastně taky o ničem.

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Del Torovu inkarnaci Hellboye zbožňuju, takže jsem kolem tohohle mladšího sourozence našlapoval dost dlouho po špičkách. Až nakonec...a ono...ale jo, proč ne. Jak už tu psali mnozí, sází to na zběsilé tempo a možnost ukázat trošku víc střev a stříkajících tepen než obvykle. A ono to z nějakého paranormálního důvodu funguje. Líbila se mi i Perlmanova náhrada Harbour, beru to jako rozumnou volbu pro zachování značky pro další dekády. Trošku odsuzuju běžný trend ignorovat starší verze a jet si znovu všechno od začátku. Proč prostě neakceptovat, že lepšího Rasputina a Kroenena už mít nebudeme a nejet dál? A ne nutně ve formátu nových filmů...v době Zaklínačů a Mandalorianů bych rád viděl Mignolovy postavičky, klidně i přesně v tomto obsazení, pobíhat v nějakém dobrém seriálu, co?

plakát

Vražedná chapadla (2007) (TV film) odpad!

Co s filmem, kde chapadla olihně vypadají jako obří mužská přirození?

plakát

Fighter (2010) 

S mou extramuší váhou byste mě nikdy v ringu nenašli. Nicméně díky Mickovi a Dickovi teď můžu klidně říct, že box je můj nejoblíbenější sport!