Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (98)

plakát

5 centimetrů za sekundu (2007) 

Efektní západy slunce pro mě bohužel nejsou dostatečnou náhradou za postavy, jejichž pocity a osudy by mě zajímaly. Sterilní nuda.

plakát

Černá díra (1979) 

Nepříliš originální mix Zakázané planety, Star Wars a Vesmírné odysey s neuvěřitelně otravnými roboty (očividná úlitba dětským divákům). Na druhou stranu musím říct, že se mi hodně líbil hlavní hudební motiv.

plakát

Ong-Bak 2 (2005) 

Tři fenomenální akční sekvence vs. hodina a půl nudného balastu

plakát

Mumie: Hrob Dračího císaře (2008) 

Třetí Mumie má opačný problém jako dvojka - zatímco ta byla šíleně přeplácaná, tady se v podstatě nic zajímavého neděje. Zase se nějaký nudný a nechutně digitální záporák (má to Jet Li vůbec zapotřebí?) snaží ovládnout svět a naši hrdinové se mu v tom snaží zabránit, Jsou tam neustále nějaké honičky, přestřelky, rodinné roztržky, yettiové (ehm)... a já u toho zívám, stejně jako to očividně odzíval i režisér. Z toho filmu prostě tvůrčí nemohoucnost přímo sálá. A měl by se na to podívat každy, kdo odstřelil nového Indiana Jonese, protože TAKTO vypadá špatný dobrodružný film.

plakát

Pečeť vraha (2003) 

Škoda té prapodivné první půlhodiny, protože s přibývající stopáží je to čím dál lepší a má to jeden z nejlepších konců, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl.

plakát

JFK (1991) 

Fascinuje mě ta doba a téma ještě víc. Není se proto co divit, že mě filmuž od prvních minut strhnul a po celou tříhodinovou stopáž nepustil. I když nemůžu říct, že bych stoneově verzi bezvýdradně věřil, rád se někdy zamyslím "a co kdyby přece..."

plakát

Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku rómantan – Cuioku hen (1999) 

Už od prvních minut strhující, dynamické, brutální a bez zbytečného okecávání či odboček. V druhé polovině zvolní tempo a na řadu přijde neméně působivá a přitom velice subtilní romance s nevyhnutelným koncem. Jedno z nejlepších anime, s kterými jsem měl doposud tu čest.

plakát

Hancock (2008) 

Odstrašující případ filmu, který neví kam směřuje nebo o čem má vlastně být.

plakát

Kongo (1995) 

Druhá hvězdička je za Tima Curryho a scénu na letišti. Jinak to je nebetyčná hovadina.

plakát

2010: Druhá vesmírná odysea (1984) 

S Kubrickem prosím nesrovnávat, tohle je úplně o něčem jiném. Navíc si toho filmu musím vážit jako jediné adaptace knihy A. C. Clarka a jako jednoho z mála zástupců filmové hard sci-fi.