Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (235)

plakát

Birdman (2014) 

Báječně jsem si užila film, hlavně herecké výkony Edwarda Nortona především, pak Michaela Keatona a Zacha Galifianakise. Hodně fungovala hudba, bicí při chůzi nebo běhu postav. A další výborné prvky formy, hlavně ten dojem, že je skoro vše na jediný záběr. Nicméně po skončení filmu už si skoro nic nepamatuju, hlavně ty emoce byly vlastně docela povrchní a klišé.

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Jako programový anti-křesťan jsem se vydala jen na zážitek a sociální událost. O to víc mě dostalo, jak moc jsem si film užila, a to dokonce s nečekaným dabingem. Fungovala pro mě výprava, kostýmy, masky. Veškeré herecké obsazení (kromě Aarona Paula, což je prostě Jesse a hotovo). Mile mě překvapila absence velkých proslovů a vyznávání víry a pochyb, velkých gest. Ta se prostě děla sama tou akcí. Byla pro mě příjemná i absence krve a brutality. Možná bych to místy ještě prostříhala, tak o patnáct dvacet minut. Třeba egyptské rány byly po čase trochu monotónní. Ale celkově jsem nezažila jediný wtf moment, pocit nesouladu, zbytečnosti, což se mi nestalo už věky.

plakát

Perverzní průvodce filmem (2006) 

Prostě Žižek: spousta interpretací bez společné logiky, různé psychoanalytické konstrukce, které nesmíte brát absolutně nebo nekriticky, ale pokud vás to stimuluje k dalším úvahám a donutí vidět věci v nových souvislostech, má to smysl a hodnotu.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

No teda. Už dlouho se film podle knihy takhle nepovedl. Pořád jsem čekala slabší scénu a ta nepřicházela. Děj zběsile utíká, spousta věcí se jen naznačí, tak je asi dobře, že bude třetí díl na dvě části.

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Vizuálně zajímavé, obsahově trochu povrchní. Jakože spoiler - odmítám zjednodušení náboženství jako pěkného příběhu, který nám ulehčí život a kdo nějaké nemá, je suchopárný racionalista.

plakát

Rozvedený se závazky (2010) (seriál) 

Po čtyřech dílech, tohle prostě není můj šálek kávy. Není to vtipné, a občas je to příliš vulgární.

plakát

Terapie láskou (2012) 

Takhle špatný film už jsem dlouho neviděla. Tragický plochý a plytký scénář. Režisér má sice osobní zkušenost s bipolární poruchou a ta může nabírat různých podob, jeho postava ale působí spíš jako rozmazlený fracek. Kde jsou jeho depresivní stavy? Nepřirozené vykonstruované dialogy, nulové emoce nebo chemie mezi hlavními hrdiny. Osm nominací? A za co Jacki Weaver, za minimalistické stání u skříně?

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Není to špatné. Herecky skvělé trio Waltz - DiCaprio - Jackson, líbila se mi výprava, kostýmy, stylizace s krví. Ale nic, co by mě vtáhlo, napínalo, nutilo zajímat se, jak to s postavami dopadne, a skoro nic, co bych si pamatovala druhý den. 40. nejlepší film ever?

plakát

Život podle Dana (2007) 

Jejda, výborné tři čtvrtiny filmu, ale katarze a finále pro mě nebylo dostatečné, abych si odnesla silnější emoce. Ale Steve Carell je pro mě v civilních rolích úplně skvělý.