Reklama

Reklama

Rozvedený se závazky

(seriál)
  • USA Louie
USA, (2010–2015), 22 h 42 min (Minutáž: 19–42 min)

Tvůrci:

Louis C.K.

Režie:

Louis C.K.

Scénář:

Louis C.K., Pamela Adlon

Kamera:

Paul Koestner

Hrají:

Louis C.K., Amy Landecker, Nick Di Paolo, Danny Burstein, Stephen Root, Hadley Delany, Christine Donlon, Pamela Adlon, Joan Rivers, Jim Norton, Megan Hilty (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Výrazný stand-up komik Louis C.K., známy predovšetkým zo seriálu Lucky Louie sa znovu vracia so svojou postavou Louieho do televíznych obrazoviek. Tentokrát však nevsadil na žáner rodinného sitcomu, snaží sa skôr čo najviac priblížiť svojim stand-up vystúpeniam. Rozprávanie deja tak strieda hrané príbehy so samotným pódiovým vystupovaním Louieho. Ten vám vyrozpráva, ako vyzerá svet rozvedeného štyridsiatnika s dvoma deťmi. (BigDeal)

(více)

Recenze (89)

honzii 

všechny recenze uživatele

Výborná věc. Louis C.K. šel konečně pořádně do hloubky a humor odsunul na vedlejší kolej. Vytvořil velmi netypický žánrově prazvláštní seriál, který skvěle pracuje se symboly, dramatem, situačním humorem, nadsázkou i melancholií a dává tak připomenout jeden ze svých vzorů - Woodyho Allena. Postřehy Louise C.K., ať už o rodičovství, o vztazích nebo o životě jako takovém, jsou trefné už na pódiu, kde se jim smějeme. Když jsou ale dramaticky a filmově ztvárněné, obrané o neustálý humor, najednou konečně vyniká ta observační hodnota a síla jednotlivých témat. Jeden z nejzajímavějších televizních projektů, který se netváří, že je o životě, ale skutečně o něm je. Vtipný, břitký i dojemný. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Veľmi iný a netradičný seriál, snáď jediný svojho druhu. Teda aspoň ja som takéto skĺbenie sitcomu s vystúpeniami "na stojáka" nevidel. A práve ony tématicky plynule nadväzujúce stand-up vsuvky (s parádnou klubovou komornou atmosférou) dodávajú už tak veľmi osobným a úprimne vyznievajúcim hraným epizódkam ešte intímnejšiu príchuť. Louis C.K. síce pointu svojich úvah nad všemožnými detailami každodenného života často utopí v záplave väčšieho množstva vulgarizmov, než sa mi občas zdalo príhodné, no v podstate z toho vždy vyjde ako sympoš, ktorý vie o čom hovorí a ktorému by ste ťažko oponovali. A tie (občas zľahka absurdné) hrané epizódky sú tak parádne napísané a zahrané, že z toho máte dojem, že "to nevymyslíš, to je život" :-) ...pred druhou sériou rezervované štyry hviezdy, ale s bohovým nábehom na piatu...... edit: po druhej sérii zvyšujem na päť a s bohovým nábehom na šiestu. Niektoré epizódky človeka vyslovene emočne požujú, vypľujú a nechajú ho v takom zvláštnom rozpoložení ešte niekoľko minút po skončení. Louis C.K., poklona! ()

Reklama

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je dar od vesmíru. Louis C.K. měl téměř absolutní tvůrčí svobodu a tak si dělá co chce, vypráví svoje příběhy svým vlastním způsobem, a nedůležité věci neřeší. Např. si vůbec nedělá hlavu s kontinuitou - stejní herci někdy hrají různé postavy a stejné postavy někdy hrají různí herci. Seriál přesto působí autenticky, protože zmiňuje pozitivní i negativní stránky života. Tvůrce je stejně jako ve svých stand-upech k divákovi brutálně upřímný, říká na sebe vše a také se spolu s divákem směje sám sobě. Seriál doprovází zvláštní a skvělá jazzová hudba. Groteskní scény se střídají s těmi temnějšími. Možná to není pro každého, některé díly nejsou vůbec žádný relax / únik. Ale nejsou typické americké sitcomy, které ukazují jen pozitivitu a nic jiného, trochu prolhané? ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když komik udělá vlastní dílo, bez kontroly, bez limitů. Chvílemi skvěle absurdní stand-up výstupy, chvílemi dobrá ukázka pošahané Ameriky, chvíli existenciální dramatické výstupy, chvílemi nicneříkající nudné výjevy ze života a zbytek jsou jen přehnaně vulgární vtipy o sexu. A celé to tak nějak nesedí dohromady. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Divák do světa Louieho strašně rychle spadne :) . Ve druhé řadě solidně přitvrdil v humoru. Třetí série je více smutnější. Čtvrtá série - Neustálá marnost, plahočení ve vztazích, vnitřní nespokojenost a touha po lásce dostala Louise do více melancholické roviny. Snaží se dělat správná rozhodnutí, ale v marasmu všedního dne je vše tak omšelé. Oproti 3. sérii došlo ke změnám (závěr a vyznění je jiné), oproti začátkům mám pocit, jako by humor byl vedlejším produktem. Z druhé strany chápu vývoj. Má to zase jiné klady - hlavně v hlubších niterných výpovědích. Pátá série - Louis C.K. opět a zas výtečně balancuje na hraně tragédie, frašky a komedie. Stírá hranice jednotlivých škatulek do němé výčitky (v očích se zračí zmar). Nepatřičnost, nepochopení, niterná neuspokojenost ze stavu věcí okolních devastuje "komikovu" duši. (Vy)chování ostatních lidí jako ústřední problém, který zabraňuje člověku ve spokojeném fungování. Na konci série dochází ke konfrontaci s humorem jako takovým. Je prd vtipný? Co je snobské a co ne? Může fekální legrace být spojená se složitým filosofickým uvažováním? Jednoznačně ano! :) 1. série - 76%, 2. série - 82%, 3. série - 85%, 4. série - 76%, 5. série - 83%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (3)

  • V úvodní sekvenci lze vidět, jak náhodný kolemjdoucí ukáže na kameru prostředníček. Gesto nebylo plánováno, ale Louis C.K. toto viděl jako scénu, která dobře vystihuje obraz seriálu, který chtěl vytvořit, a scénu tak v seriálu ponechal. (ČSFD)
  • Louis C.K. přijal malý rozpočet čítající 200 000 amerických dolarů (250 000 pro druhou sezonu) za absolutní kreativní volnost. Stanice FX nijak nezasahovala do vývoje seriálu a nepožadovala ani testovací epizodu, dokud jim Louis nepřinese dokončené kopie. (ČSFD)
  • Louis C.K. stříhá a upravuje každou epizodu sám na svém MacBooku Pro. (ČSFD)

Reklama

Reklama