Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (565)

plakát

A co Bob? (1991) 

Fajnová komedie s výborným Billem Murrayem na pomezí tří a čtyř hvězdiček. Vtipných situací je zde opravdu hodně. A ve všech je právě Bill Murray, resp. postava, kterou hraje. Čtyři hvězdičky nakonec nedávám, protože je to přece jenom až moc americká (tuctová) šablona.

plakát

Afrika uprostřed Evropy (2010) (TV film) 

Pěkný pohled pod pokličku královédvorské zoo, ze kterého čiší taková pohoda, lidský přístup a "rodinná" atmosféra. Zajímavé informace o tom, kdo kolik sežere :) (člověk si pak uvědomí, proč musí být vstupné do zoo na určité výši - s takovými náklady).

plakát

Alaska.de (2000) 

Zajímavý film o životních hodnotách mladých ve městě. Pohled pod pokličku německých "jugendklubů". Celkově stylově natočeno. Akorát ta TV-kamera při vražedné scéně mi nesedla a působila dost rušivě. Vůbec do filmu nezapadala. Hodně povedený je i hubební doprovod filmu. Pokud srovnám s podobně laděnými českými filmy (Perníková věž, Anděl Exit, Post Coitum), tak musím konstatovat, že stejně jako u Das Experiment mají němci Vorsprung. Otázkou je, jestli je to "durch Technik" :)

plakát

Albánec (2010) 

Německá produkce mě opět nezklamala. Už si na to zvykám, že od našich západních sousedů dostávám dobře zpracované reálné příběhy reálných lidí.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Film se jen pomalu dostává do tempa a je otázkou, zda se do tempa vůbec někdy dostane. Místama je zdlouhavý. Zajímavý je určitě z hlediska historie. Ale náboj (jako třeba Gladiátor) rozhodně nemá. Hodnocení někde na hranici 3.5 hvězdiček.

plakát

Alice Cooper v Basileji 2012 (2012) (koncert) 

I přes svůj rok vzniku (2012) si člověk při tomto návratu do minulosti uvědomí, jak úplně jinde dneska provedení hudebního koncertu a jeho zachycení kamerami je. Takový koncert Placebo z Paris-Bercy (2003) nebo Chemical Brothers s Japonska působí jako epileptický záchvat vedle tohoto záznamu koncertu Alice Coopera :)

plakát

Americká kletba (2005) 

Jak dlouho budu muset zase čekat na horor, který má nějakou myšlenku a něco (nového) do sebe?

plakát

Americký gangster (2007) 

Musí to být fuška, umět natočit 3hodinový film, který ani chvilku nenudí. Zde se to podařilo. Americký gangster diváka vcucne a po třech hodinách vyplivne, bez šance mrknout na hodinky. Pěkně natočené. Leč v tomto oboru gangsterských filmů je tak velká konkurence, že je třeba trochu rozlišovat. A Americký gangster jako kdyby byl chladnější než top pecky s Robertem de Nirem a Al Pacinem. Jako kdyby šel míň do hloubky a zkoumal celou věc jenom na povrchu. Nevím, jak jinak to popsat. Každopádně film, který rozhodně stojí za vidění.

plakát

Americký zločin (2007) 

Silný příběh, jehož perfektní komorní ztvárnění spolu s výborným hereckým výkonem Ellen Page mi vzalo dech. Na film jsem se musel podívat znovu a ve svém přesvědčení se utvrdit. Čin Gertrude Baniszewski a její bandy spratků, která měla hranici normálu hodně posunutou, je otřesný. Stejně tak otřesné je přehlížející chování okolí, které dopustilo, aby k něčemu takovému došlo. Shluk malých monster (jemuž se ve filmu říkalo "rodinná rada") - jejich pohledy, chování, pohyby a spolupráce s matkou - si budu ještě dlouho pamatovat. O to víc, když vím, že šlo o skutečnou událost.

plakát

Apokalypsa Stalin (2015) (seriál) 

Nejcennější na celém výborném dokumentu je to, že celé jeho téměř tři hodiny jsou složeny z autentických záběrů. Co mi ale celkem dost vadilo, je jeho nechronologičnost. Skoky v čase mi vůbec neseděly, působily rušivě při snaze udržet pozornost na tak velké ploše.