Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (299)

plakát

Absolvent (1967) 

ze začátku skvělé (říkáte si, žebydalšíZvětšenina), postupně to ovšemupadádoOskarovýchBanalit...hoffman snadneumí vůbechrát, přesto si v té roli nedokážetepředstavitněkoho jiného...pusťtesiStrašáky...

plakát

Aguirre, hněv Boží (1972) 

(A když řeknu, ptáci začnou padat ze stromů a země se začne chvět). Ano, Apokalypsa je zvrácenější, psychopatičtější, krvavější, depresivnější und so podobně. Hněv boží objímá určitá něha, vtip a sebeparodie. A krev jasnější než extra velká jahoda z odporného jogurtu německé provenience. Abych to shrnul. Herzog z nás dělá tak trochu blbce, ale mně je to sympatické. Vlastně jsem si tento film zamilovala a u všeho, co jen vybočovalo z (buranského) historického spektáklu, poskakovala radostí na sedačce (a zdaleka to nebyla jen loď na stromě, hlava, šíp etc.). Ale abych to spolkla Herzogovi i s navijákem, tak teda nee. Příjemné zakončení projektu 100, pro mě nejlepšího z dosavadních ročníků.

plakát

Airs Above the Ground (2010) 

Na jedné straně máme srandovní filmy s Tomem Hanksem přežvykující moudra pro masy, na druhé pár skorokýčovitých záběrů pelášejících koní a jejich drezury - a výsledek je takřka mystický. Obě strany operují s pojmy jako je krása, vznešenost, etc., a rozdíl je pouze v tom, že zatímco první patří k nejhorším, Airs Above the Ground k nejlepším.

plakát

Anatomie pekla (2004) 

Amira Casar (ach, ten její úsměv) a (doslova) toporný Rocco, kouzlo chtěného (?) i nechtěného (?), pár obrazů Almodóvara, trocha brebentění Rohmera, i scény z pokleslé erotiky na Nově se nám tu vloudily; neuvěřitelné perly ("Žáby mají aspoň tu slušnost, že mají zelená stehna." čicoto...) i jinak zajímavé dialogy o tělesných otvorech a přebytcích, sekretech, lidských vztazích a osamění etc. Na některé scény jen tak nezapomenete (třeba..., anebo raději ne...). Bizarní a zajímavé.

plakát

Andaluský pes (1929) 

Tento krátkofilm nemá šanci dnes již šokovati. Tento film krátký jest čirou komedií a zábavou. Zatímco třeba(že) Caligari jest vizuálně zajímavější, Psa ženou vpřed Wágnerovy kvapíky. A tu oduševnělou dívku, jež si tak roztomile pohrává s utrženou rukou, chci za muže.

plakát

Anděl smrti (1998) 

(Tož to jsem zas jednou příliš nevěřila vlastnímu viděnému a slyšenému.)) A na závěr trochu polemiky: "Příliš mnoho špatných hodnocení v profilu prozrazuje, že si člověk neumí (nebo nemůže) vybrat, na co se bude dívat."(lenus-ka-e; oprava čárky fds) - inu, nejen humrem a šampaňským živ je člověk.

plakát

Antikrist (2009) 

(hahaha, byť toliko legrace nebylo - vyšel jsem z kina následován svým stínem a o kousek dál přecházel frekventovanou komunikaci, tu pouliční osvětlení vytvořilo z mých padlých pěti stínů na neposkvrněném bílém sněhu pentagram. Hádejte, kam směřoval pátý hrot.)

plakát

Ava (2017) 

Bla bla bla . Česká senilní filmová databáze

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) 

Jiřík, toť nový Cagliostro lebo co; v TV nesleduji, ovšem na netu (se všemi komentáři) je Jiříkovo čarování spolehlivým rozmetačem chmur.