Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (9)

plakát

Plastic Memories (2015) (seriál) 

Ze začátku působí jako celkem zajímavé romance anime, s unikátní zápletkou. Ale vyklube se z toho nejvíc normie show kterou jsem viděl. Hned po druhé epizodě šlo prediktnout co se bude dít. Tak zvané "Giftias", což jsou roboti kteří mají perfektní lidskou mysl a emoce, jsou vlastně jenom náhražky za normální lidi. Umřela vám dcera? Kupte si novou, tahle vám umře jenom za 9 let!! Ano, giftiím, for some reason po 9 letech totálně mrdne, a jsou OP (protože se jim vypnou limitry nebo něco takovýho, nevím proč tady prostě není nějaká funkce na shutdown, i dementní PC minulosti se umělo samo vypnout přes CMD command). A proto, aby se tomu předešlo, tak existuje práce která se stará otyto dosluhující roboty (tohle mi trošku připomělo Violet Evergarden, tím jak chodí k různým lidem a řeší emoční problémy, ale Violet měla actually dobrej příběh a character development). Připadá mi, že tenhle důvod proč se sami nevypnou po své lhůtě, je jen aby náš protagonista měl práci, a vytvářelo to zbytečný drama. Ale to se dá říct o celém seriálu. Drama stylu: Teď musíte bydlet spolu protože...prostě. Mi přijdou trošku stupidní. Co se týče komedie...achjo. Máme tady klasickou tsundere, drunk strong female character, a šéfa kterého nesnáší dcera. Drama - neúspěšný, zbytečně forcovaný, Komedie - lítostivá/cringe a strašně out of nowhere, tak co ta romance? Jelikož je mezi člověkem a androidem, tak už asi všichni víme kam to čpe. Androidovy dochází lhůta ale oni jsou zamilovaný, blah blah, tohle už jsem věděl od prvního dílu. Takže romance - predictable AF. Co se týče charakterů. Tsukasa jako protagonista, je tak... strašně hloupá postava. On už i vzhledem vypadá jak z továrny na protagonisty. Já prostě nemám co oněm říct, protože je tak plain až to bolí. Isla, love partner pro Tsukasu. Je shy, introvertní a depressed. Podél anime se trošku otevře, a je víc cheerfull. Až na to že je to lolina tak je to OK postava, ale nic speciální na ní není. Co se týče side-characterů... když dáte postavě smutnou minulost, tak to tu postavu neudělá dobrou. Celé story...je tak... strašně straight-foward. Normálně se podívejte na první epizodu, a začněte hrát bingo, protože proč ne, třeba vás to i zabaví. Poté tady máme spoustu fan servicu, protože proč ne, nahý holky jsou sranda ne? Když se něco začíná dít, tak tam najebou scénku kde se sprchuje, proč? Well, aspoň ta scénka vypadal dobře... Animace je celkem dobrá, klasické 2015 anime. Anime které mě má rozbrečet, mi přišlo k smíchu.

plakát

Persona 4 The Animation (2011) (seriál) 

Další adaptace skvělého JRPG. Jelikož jsem hru hrál tak budu asi trošku biased. Jak to bývá u těhle adaptací, tak spoustu kontentu se do anime nedostalo. Hra má určitě víc obsáhlé charaktery a příběh probíhá pomalu a podrobně. Při anime mi přišli nějaké věci urychlené, ale to může být jenom pocit, páč jsem zvyklej na herní průchod. Ale musím říct, že tahle adaptace se hodně povedla. Spousta kontentu, né jenom pro lidi kteří o Personě ještě neslyšeli ale taky pro těžké fanoušky. Místo toho abyste spamovali jeden "S. link", poznali jednu postavu a už sní nikdy nepromluvit. Tak anime progresuje všechny charaktery postupně s příběhem, kde dávají důležité momenty do různých situací a trošku je i změní od originálu aby to bylo více přirozené a žádná postava není vynechaná. Co se týče postav... wow. Náš protagonista Yuu (což je pěkně dementní v anglickém dabingu) má úplně skvělou osobnost. Ve hře kde vlastně za něj hrajete a všechny rozhodnutí jsou na vás, tak působí jakou hodně tichej charakter ale v adaptaci jde krásně vidět jak se mění jeho chování, a celá jeho "persona". Nanako dostavá extra kontent, a to je přesně to co všichni potřebujem. Ostatní postavy zůstávají věrný hře společně s dabéry (btw Chie je tak o 120% víc sexy) . Mluvě o dabingu, jelikož jsem zvyklej ze hry na anglický, tak jsem to zkouknul vněm a řekl bych že určitě lepší než poslouchat japonskej dabing pro Rise. A co se týče hudby, tak je hodně braná ze hry, což vůbec nevadí protože Persona jako franchise má super soundtracky. Chvilky kde tráví čas jsou detailní a zábavné ale co se týče progresu, tak mi příjde trošku zrychlený a nepřehledný. "Persony" nejsou moc vysvětlené, a tzv. "fusovaní" je zcela jiné oproti hře. Jelikož Persona je klasické tahové JRPG tak všechno probíhá klasickým vybráním skillu a poté odečtení HP. Jelikož tohle asi těžko dáte do seriálu, tak boje jsou chytře vymyšleny, a někdy tleskám producentům. Overall adaptace je 5/5, ale jako standalone anime bych řekl 4/5. Když tohle srovnám s adaptací Persony 5....tak je to zkurvenej masterpiece.

plakát

Aiura (2013) (seriál) 

Občas za nějakou dobu si prostě pustim nějakou Slice of life / komedii jentak na odlehčení od všeho, a jentak jsem narazil na tuhle krátkou show a řekl jsem si proč sakra ne. Aiura je hodně krátký seriál, každá epizoda má 5:30 min i s endingem a openingem. Postavy jsou jednoduché, ale na 3 min epizody to sedí akorát. Po většinu času vlastně nic nedělaj, a celé epizody jsou vlastně jenom komedy sketche. Ale i přesto to byla super podívaná a určitě bych se nezlobil kdyby ztoho bylo plné anime.

plakát

Danganronpa: Kibó no gakuen to zecubó no kókósei – The Animation (2013) (seriál) 

Danganronpa, moje nejoblíbenější VN a franchise. Bohužel tohle anime nemůžu doporučit, když stojí samo o sobě, tak je to dost slabé. Ale vůbec dělat ztéhle hry anime nebyl dobrý nápad, ve hře máte spoustu možností trávit svůj "free time" kterej je v animaci úplně odstřiženej. Ale zase, hra je 30hodin dlouhá a anime má 4hodiny na všechno. Některé scény jsou úplně cutlé, chybí budování vztahu s postavami a scénaristé místo toho aby přidali scény, tak vidíte asi 5min Monokumu tančit. Božemůj, jestli tě tenhle koncept zájímá, najdi si ten čas a přečti/zahraj si VN, zkouknutím tohodle anime si akorát zkurvíte tu nejlepší murder mystery na světě. A jestli vás to chytne, jsou tady další: Dangaronpa 2, Danganronpa V3 a Despair girls. A tím že se podíváte na tenhle "recap", hodíte stovky hodin SUPER kontentu z okna. Ktomu je spoustu side-storýček, if-storýček. Celej svět Danganronpy je obsáhlí a dokonce se z části odehrává v Česku. Tohle anime doporučuju až po přečtení VN, poté je celkem nice vidět postavy v pohybu. Fakt, ser na to a jdi si to zahrát.

plakát

Kaifuku džucuši no jarinaoši (2021) (seriál) 

Redo of Healer   Tohle opravdu neni pro káždého. Redo of Healer je tak zatraceně blízko být hentaiem, obzvlášť verze bez cenzury kterou jsem samozřejmě viděl. Chápu proč tohle dostalo takovej hate a vůbec se tomu nedivim, ale pro mě, kdo je znuděnej průměrem je to perfektní.   Keyaru je náhodnej týpek kterej umí dobře healovat, sice jeho schopnost je nefér jako svině a nedává moc smysl ale to je vedlejší. Byl tedy vyvolený jako jeden z hrdinů králoství. Ale Keyaru byl využit, chovali se k němu jak k otrokovy a možná ještě hůř. Při boji proti nějaké démon královně zradil své spolubojovníky, protože abilita "heal" jako uzdravit zřejmě dokáže víc než cokoliv na světě a bez problému zabije všechno. Poté co zabije královnu, a vrátí se v čase, tím začne jeho cesta za pomstou. Sice nechápu jak dostal zpátky vzpomínky, který tim ztratil, ale to je asi jedno.   Jeho cesta je plná znásilňování, vymývání mozků a brutálních poprav. Keyaru působí jako velkej antagonista i přesto že se k němu chovali jak k otrokovy. Ale poté co jsou ukázané flashbacky o hrdinech a otom jak celé království funguje, jsem změnil názor. Keyaru si sám prošel znásilňováním a celá minulost je dost krutá. Keyaru se postupně stává čím dál tím víc OP a zjišťuje jak celé království je zkažené.    Jelikož hlavní postavy jsou všechny vymleté a slouží Keyarovy jako sexualní potěšení tak nemaj moc charakter. Sám Keyaru není zas takovej zmrd, jednoduše si jde jenom pro pomstu a ostatní co jsou mu v cestě vynechá a chová se i ke svým partnerkám hodně. Samozřejmě mu už úplně jeblo a nemá to v hlavě v pořádku, ale potom co si prošel to dává smysl. Celej příběh jede na stejným goalu, až na pár vyjímek.    Postavy nemaj žádnou váhu, příběh se moc neposouvá a vlastně furt jebou. Ale i přesto je to originální zážitek a úplně jinej pohled na anime. Neřekl bych že doporučuju ale jestli už jste znudění jak já, tak to určitě zkoukněte

plakát

Isekai Quartet (2019) (seriál) 

Isekai Quartet   Cross-over mezi čtyřma anime (Overlord, KonoSuba, Re:Zero, Youjo Senki). Který se klasicky odehrává ve škole. Já jako fanda Isekai "žánru", a velký fanda Re:zera jsem tohle musel zkouknout. Viděl jsem všechny anime co jsou zmíněny a ty bys měl taky, neříkám že je to nutnost ale bude to prázdné, protože tahle show neukazuje na samostatné postavy a počítá stim že je znáte.   Roswaal jako učitel a zbytek main postav jako třída je genialní nápad. Epizody jsou trošku kratší než klasické anime, což je trošku škoda ale tak nedá se nic dělat. Komedie různých zážitků mezi postavami z jiných světů, koho by to nebavilo. Samozřejmě hlavní protagonsti/protagonistky jsou ze stejných světů ale to přece nemůžou vědět. Taky nemůže chybět poměřování explozí, boj mezi svými a vzájemná spolupráce při aktivitách. Dále jsou ukázané ostatní třídy, kde jsou další postavy z isekaiů, bohužel jsou hodně v pozadí a tolik lásky nedostávaj.   Jako cross-over anime v nejvíc klasickém prostředí se ukáže jako velice vtipný zážitek a pokud jste viděly předešlé isekaie nevidím důvod proč se na to nepodívat.

plakát

Strašidelné historky (2000) (seriál) 

Ghost stories   Nikdy jsem neviděl lepší anglickej dabing u anime, pokud rozumíte dobře angličtině tak nevidím důvod proč si tohle nepustit. Originalní japonskej jsem neslyšel ale pochybuju že něco topne anglickej. Určitě znáte pojem "abriged" v anime komunitě. Jestli ne tak to zkráceně znamená "totálně překopeme příběh a uděláme z toho shitfest", nebo něco takovýho.   Ghost stories je "vážné" anime které se odehrává na základní škole, ve městě kam se hlavní protagonistka Satsuki, a její bratříček Keiichirou přestěhují. Originalně tohle komedie nebyla a bylo to klasické 4/10 anime, kde příběh ani postavy nemaj moc váhu. To že postavy a příběh váhu nemaj, se nemění ani po pře-dabování ale je ztoho top tier komedie. Co jsem slyšel tak dabéři dostali největší volnost si dělat co chtěj. A tak z nudné podprůměrné "mystery" show, udělali jednu z nejlepších komedii co jsem kdy viděl. "Vtipy" nejsou v klasickém Japonském stylu "UR USELESS HAHAH" a jsou spíše do Amerického, tím nechci hejtit Japonskej humor ale prostě je to jinej pohled na anime který jinde nenajdeš. A taky potkáte spoustu narážek na Americké i ne-Americké herce, který jsem sám často nepochopil.   Jestli hledáte něco na co koukat jentak pro zábavu, a nic neřešit tak doporučuju. Nemusíte číst titulky a ani brečet při úmrtí postavy. Určitě doporučuju i lidem co nekoukaj na anime, konec konců nemusíte poslouchat otravnou japonštinu.

plakát

Koe no katači (2016) 

A Silent Voice   Dvou hodinový film od Kyoto Animation, kterej patří do skupiny asi těch nejznámějších anime filmů (Jakou jsou "Your Name", "Weathering with you" a "I Want to Eat Your Pancreas")   I přesto že jsem si tento film užil, tak mi přijde celkem stupidní, nechci tady nic spoilovat ale prostě občas na něco budu referovat, pokud se vám líbily filmy co jsou nahoře zmíněny, tak neváhejte a koukněte se i na tenhle, určitě to zato stojí.   Příběh začíná v minulosti, ve škole do které hlavní protagonista Ishida chodí, a do jeho třídy přijde nová holčina Nishimiya která je hluchá. Tenhle film chtěl asi ukázat jak to hluchý lidé mají, ale moc mu to nejde. Ishida začne Nishimiyu šikanovat, jí to je asi jedno protože je hluchá nebo já nevim, ukázaný to nebylo. Možna to bude tim že ho potají miluje? Co já vim, ukázaný to nebylo. Byloje tam pár scének kde se snim chtěla spřátelit ale potom co jí skoro utopil tak nechápu proč furt něco zkouší. Ishida je zmrd a nikde nebylo řečeno jinak, žádnej důvod neměl až na to že se chtěl předvádět, ale i přesto že to několikrát přehnal tak mu prostě nedošlo že to doprdele stačí. To až poté co se na to přijde a až začne ztrácet kamarády, tak mu začíná docházet že je zmrd? Je čas na to aby se jí omluvil a konečně pochopil? Víceméně ano, ale pořádně mu to došlo až dál v příběhu a začne taková ta "depressed" část, kde se chce zabít atd. Ishida je dobrá postava ale film je až moc zaměřenej na něj   Nishimiya jako hluchej main charakter je strašně málo ukázanej. Co jsem ztoho pochopil tak jediný co umí je "I AM SORRY I AM SORRY", romance která prostě tady musí bejt, mezi Ishidou a Nishimiyou vlastně vůbec nikam nevede, takže jestli hledáte nějaké love story, tak hledejte dál. Možná by mě to tak nesralo kdyby tam necpali scénky který nato ukazujou. Teďka asi zbytečně moc hejtim ale VŠEM postavám chybí development. Její matka je svině, ok? Ale proč? Ueno (jedna se spolužaček ze zakládky) je celkem svině, ale proč? Jsou to všichni tsundere který milujou Ishidu? To samý s Kawai, ubrečená svině která dělá Ishidovy problémy. A místo toho aby Kawai byla friendly a nemluvila o minulosti, tak ta svině to řekne všem, týpek se snaží všechno napravit a začít se bavit se starými "friends" ale proč by se někdo chtěl bavit s bandou toxických idiotů. Jejich vztah skáče jak fkn klokan ale nikdo znich nemá development. Takže asi 30m filmu strávíte nad tím jak si užívá čas s kamarádama a dalších 30m jak TI SAMÝ LIDI jsou na něj hnusný. Pak je tam nějakej random týpek kterej je tak random že to ani nechápu, jediný co je oněm řečeno je že nemá rád šikanu, A SAMOZŘEJMĚ se snim začne bavit, a on pak NEČEKANĚ zjistí jeho minulost a přestane se snim bavit a nakonec se snim zase NĚČEKANĚ začne bavit. Třeba další postava je jeho sestřenka a teta. Jeho teta si vzala nějakýho černýho borce a jejich děcko tam běhá po baráku, to dítě je jak Oblivion NPC. Jeho teta tam byla jednou a ani jí nešlo vidět do obličeje. Jednoduše, postavy jsou strašně slabá stránka, i přesto že by měli být ta největší. Pak je tam Nagatsuka, to je celkem frajer ale příjde mi jako "fill" postava aby zvedla Ishidovy trošku náladu, ale tuhle postavu respektuju asi protože dostala největší screentime.   Já jenom doufám že manga, což je originalní source, neni tak špatná a že anime to prostě cutlo.   Mluvit o prostředí asi nemusím, dyť se to odehrává klasicky v Japonské škole. Nakreslený to je pěkně, dyť je to Kyoto Animation. Zvuky a hudba jsou klasický, hodí se do toho a nemam asi co vytknout.   Jak už jsem řekl, film kterej má narážet na to jak se asi cejtí hluchý lidé, tak naráží na to jak se cejtí lidi co šikanujou. Romance kvůli který jsem na to koukal, tak mě zklamala a působí to prázdně. Ale i přesto všechno, jsem si ten film užil a dopuručuju lidem který mají rádi takovéto depresivní prostředí.

plakát

Danganronpa 3: The End of Kibógamine gakuen: Zecubó hen (2016) (seriál) 

Danganronpa 3: The End of Hope's Peak High School: Despair Arc   Danganronpa je moje asi nejoblibenější vizualní novela, všechny 3 VN byli super a určitě dopuručuju si je přečíst.   Na tohle anime byste se měli dívat společne s "Future Arc" na přeskáčku, podle mě je to jedno ale na "Hope Arc" se určitě podívejte co jste viděli oboje. A URČITĚ se na tohle nedívejte pokud jste nehráli/nečetli Danganronpu 1 a 2 ani tuhle recenzi nečtěte. Jednička má anime, takže můžete jít nejdřív na to anime a pak si zahrát VN ale to silně nedopuručuju. Jak to bývá s každou adaptací z her tak prostě do 4h nedáte hru která má 30h, ten pocit je jinej i kdyby to anime bylo dlouhý 50h. Ale jestli se vám nechce do těch 30 hodin tak zkuste aspoň to anime, tahle franchise je fakt super a lituju vás kdo jí neviděl.    Despair arc se odehrává v minulosti, a celých těch 11 epizod ukazuje na minulost třídy 77-B aka třída z Dangaronpy 2.   Jak už víme ze hry, tak tahle třída byla ukázaná jako "Remnants of Despair" na konci dvojky. A jejich účel byl šířit "Despair" po světě. I přestože postavy známe, tak dostávají dost screentimu, což je pochopitelný když ve dvojce všichni chcípaj :). Prvních pár dílu jsou fakt super, přesně to co mi chybělo, jsou to ty časy co trávily ve škole. Čím se bavily a jak trávili svůj volný čas, a všichni si pamatujete jak Chiaki neni real? HA, samozřejmě že naše oblíbené waifu žije. Tyhle první epizody byli fakt super, jenom je škoda že tam neni třída z první Danganronpy. Ale poté co všechny ty dobré časy skonči tak hádejte kdo příjde, samozřejmě Junko. Tahle samozvaná "Despair" vám přinese všechnu despair co má. Na scénu se taky vrací Mukuro Ikusaba, The sixteenth student, lying hi.... Ehm. Z jedničky kde vlastně vůbec nebyla, tak tady je vlastně furt. Hodně se tady ukáže "Ultimate Impostor" který taky nebyl ve dvojce moc ukázanej, všichni víme proč ;). To jak Junko udělá znaší oblíbené třidy despair kretény je fakt drsnej a přívádí mě to samo do velkého zoufalství. Taky se dozvíme jak dopadl Hajime a jak se odehrával "The Biggest, Most Awful, Most Tragic Event in Human History". A další věci které byli zmíněny v předešlích hrách.   Všechno se odehrává na "Hope's Peak Academy", a na vedlejší škole kam chodí Hajime. Opening je super, a snad 4x se mění podle stavu v kterým je anime. Nakreslené to je v pohodě víc ani míň nechci.   Tohle anime je tak underrated. Pro lidi co nehráli ani jednu Dangaronpu je tohle zbytečný, ale hamba na ně. Přesně tohle všichni fanoušci Danganropy chtěli a je to perfektně ukázaný. Jako dodatek je "Despair Arc" perfektní a slibuju že jestli se ti líbí Danganronpa tak tohle anime, bude ta nejlepší "ova" cos viděl.