Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Poslední recenze (4)

plakát

Hanna (2011) 

Základní téma připomíná Brutální Nikitu, ale v romantičtějším balení. Přímočará akce a tradiční linka spiknutí a pomsty je ozvláštněna Hanniným dospíváním ve světě, který neznala a se kterým se poněkud lopotně seznamuje. Saoirse Ronan v albínském provedení je fajn a uvěřitelná. Některým scénám musí laskavý divák odpustit nelogičnosti či zavlasypřitaženosti. Soundtrack Chemical Brothers mě, přiznám se, většinu filmu rozčiloval a vadil mi. Velkým plusem je dynamická kamera a vůbec obrazová složka. Příjemně mě potěšila absence megavýbuchů a mega srážek, díky čemuž se akce stávají realističtější. Jedno plus je za Cate Blanchett, která dokáže zahrát očima víc než mnozí jiní rozmáchlými gesty. A když se usměje, tak z ní jde opravdu strach. Celkově shrnuto: po druhý už si to asi nepustím, ale jinak nepromarněný večer.

plakát

Stvořitel (2023) 

Klasika. HZ (Hodný Odboj) proti ZV (Zlá Vláda) mnohokrát viděné, stejný mustr, takže musíte přidat více triků, více akčních scén, aby se divák nezačal nudit. VZ jsou stále zlí, HZ stále konají jen dobro, vše k uzoufání nudně přímočaré. A to nemluvím o strachu tvůrců z nařčení z rasové předpojatosti - pro jistotu jsou všichni HZ Afroameričané či Asiaté a ZV běloši. Jako jednohubka, která zaplní večer je to fajn, v kině jsou to vyhozené peníze. A samozřejmě je tam umělá inteligence, protože.... protože.... to je teď dost in, že?

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

To, co by mohlo být obyčejnou autonehodou, se vlivem zkratkovitého myšlení, hlouposti a dost možná i nenaplněných tužeb změní v tragikomickou frašku, která může rozvrátit celou vesnici. Takhle jen pořádně zatočí se vztahy mezi hlavními hrdiny a skončí jakousi dvojitou pointou, jednou předvídatelnou, druhou méně.      Rybanský a Csicsely divákovi předkládají vesnickou krizi, která by mohla být alegorií stavu naší společnosti. Alegorie to je ale hodně zjednodušená a tak trochu barvotisková.  A v okamžiku, kdy by opravdu mohla gradovat až do absurdity, tak jak to dokázali tvůrci Hoří, má panenko, rozjíždějí autoři tohoto snímku trošku sladkobolnou story o chlapovi, který chce něco dokázat a o krizi svědomí... a tak vůbec lidsky hřejivýho. A tak se pro méně chápavého diváka hlavní hrdina v podání M. Krobota vykreslí jako lůzr, co jezdí ve shnilém Favoritovi, zástupce náčelníka hasičů neumí vzít do ruky motorovou pilu a když jeden na kole, tak na dámské skládačce a starosta? No to musí bejt přitroublej kariérista.    M. Krobot je ve své roli obvykle a sympaticky zarputilý a dokonale uvěřitelný, M. Isteník je příjemným překvapením, jen se musí snažit, aby mu ten výraz ublížené pandy nezůstal. A. Polívková ve vedlejší roli Isteníkovi těhotné manželky a jediného hlasu ruzumu je civilní a nepřehrávající, jak se říká, nezklamala, ani nepřekvapila. Herecké výkony ostatních postav nestojí za řeč.    Celkově se dá říci, že samotný námět nabízel víc, než z něj autoři dokázali vytěžit.

Poslední hodnocení (203)

Hanna (2011)

19.02.2024

Stvořitel (2023)

02.12.2023

Kdyby radši hořelo (2022)

10.01.2023

Black Books (2000) (seriál)

26.10.2022

Teorie velkého třesku (2007) (seriál)

26.10.2022

La casa de papel (Antena 3 version) (2017) (seriál)

26.10.2022

Domek z karet (2013) (seriál)

26.10.2022

Dámský gambit (2020) (seriál)

26.10.2022

Stranger Things (2016) (seriál)

26.10.2022

Reklama