Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (156)

plakát

Ragnarök – Konec světa - Série 3 (2023) (série) 

Musím říct, že závěr seriálu mě naprosto dostal. Pokud by to skončilo tak, jak to celou dobu vypadalo, byl by z toho další tuctový (a ne moc dobrý) klon Stranger Things, nebo něčeho podobného. Takhle to ale dostalo úplně nový level, navíc je zpětně zřejmé, že to bylo plánováno od začátku. Dobrá práce, seveřani!

plakát

Speed Racer (2008) 

Tohle je přesně ten film, kterému dám 5 už jenom proto, že ostatní lidi ho budou považovat za odpad. Je to naprostá psychedelická retro šílenost, která zdánlivě postrádá logiku, zato má naivní, lehce předvídatelný příběh. A hraje v tom šimpanz. Vizuální stránka je ale dokonalá, jedna vychytávka střídá druhou. Rozhodně to není film pro každého.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

upřímně musím říct, že se nepamatuju, kdy jsem se naposled v kině takhle skvěle bavil od začátku až do konce filmu. O tom, zda je to dobrý film, by se daly vést spory, ale z mého pohledu to je irelevantní. Hlavní je, že to naprosto organicky zapadlo do trilogie, aniž by šlo o nějakou otrockou kopii, nebo parodii. Jediná scéna, kde přestřelili, je Shia - Tarzan, ale to jim rád odpustím.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Neuvěřitelně napínavé a působivé.

plakát

Denní hlídka (2006) 

Rusové opět ukázali Američanům, jak se točí filmy.

plakát

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka (2005) 

Geniální. Film v nejlepším duchu předešlých Wallace&Gromitovek, přesto snad ještě víc prošpikovaný skvělými nápady, drobnými vtípky, slovními hříčkami a citacemi žánrů i konkrétních filmů. Nemůžu jinak, než znova napsat: geniální! P.S. Pokud můžete, určitě jděte na Králíkodlaka do kina, protože jinak přijdete o předfilm o tučňácích z Madagascaru, který je skoro tak dobrý, jako vlastní film. Rozhodně čtyři * z pěti.