Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (577)

plakát

Imaginární přátelé (2024) 

No, bylo to zajímavý, to bezesporu. Já jsem na to prostě musel vyrazit, jednak tam hrál Ryan Reynolds a druhak nic jinýho v daný čas nedávali. Navíc v minulosti jsem přemýšlel, zda na to půjdu, a tak se dnes stalo. Herecký výkony jsou v pohodě, je to většinou kvalitní, takže já si nemůžu stěžovat. Soundtrack je perfektní. Výběr songů je slabší, ale pořád to není nic neposlouchatelného. Postavy jsou sympatický. Finální scéna v nemocnici vás nenechá vydechnout, je to totiž herecký koncert nadané mladé herečky Cailey Fleming, která tady podává jeden z nejlepších výkonů, který jsem zatím na velkém plátně letos viděl. No, trochu přehráním, ale byla opravdu přesvědčivá. To byl nebyl rodinný film, kdyby to neskončilo happyendem a to se stalo i zde. 8/10 Velmi přesvědčivý výkon Cailey Fleming! (Velký Špalíček - 20.6.2024)

plakát

Byl jednou jeden polda (1995) 

Sakra, sice si ty mizerný filmy užívám, ale tohle bylo šílený. Tento film jsem viděl podruhé a napoprvé to bylo teda lepší. Ale jen o pár bodů lepší. Tentokrát to bylo teda slabý. Tohle je prostě česká parodie na perfektní americkou filmovou sérii Policejní akademie v čele s Lassardem. Tady je však major Maisner a to je docela rozdíl. Děj je velice slabej, ničím zajímavej. Herci jsou slabí, možná jen Kuře nebo agentka FBI se jako jediní dají. Náměstek je katastrofální a velice nesympatickej. Hrubec je ten samej případ. Patolog Slavíček je taky jedna z těch dobrých postav. No, ale velkej výběr tady stejně není. No, finální přestřelka se dá, ale nic extra to taky není. 6,5/10 Parodie na policejní akademii.

plakát

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec (2006) 

Když se někde objeví Will Farrell, nikdy to nemůže být film, který se myslí vážně. Teď k němu přidejte ještě Sachu Barona Cohena a máte na světě další ironickou šílenost jako je tohle. Je to velice šílený film , plný závodů, ironie a černého humoru. Tito dva šílenci se přehrávají jak jen to jde a je to strašná prdel. Bavil jsem se celým filmem. Závody jsou fajne. No a celý ten finální závod, kdy vylezou z aut a běží do cíle je tak šílenej, vtipnej a ironickej, až jsem málem ztratil dech. Je to šílenost a proto vám to doporučuji. 9/10 Dejte dohromady Willa Farrella a Sachu Barona Cohena a dostanete tuto šílenost!

plakát

Formule! (2001) 

Sylvester Stallone bezesporu patří k těm nejlepším hercům Hollywoodu společně s The Rockem a Arnoldem. Tento film nepobral moc kladných hodnocení, já si však stojím za tím, že to je naprosto perfektní a perfektní film se solidními herci, atmosférou a perfektními závody. Tento film vidím už potřetí a musím říct, nezhoršilo se to, je to pořád perfektní, jen scéna, kdy se závodníci chystají na závod, už nemá takový koule a grády jako když jsem to viděl poprvé. Herci jsou sympatičtí. Sylvester si kradl každou scénu pro sebe, jako závodník, který má už nejlepší léta za sebou a vrací se jen tak z nutnosti. Jeho postava mi tu přišla nejsympatičtější. Dokázal jsem se s ní nejlíp ztotožnit, to u ostatních úplně nejde. Soundtrack je naprosto skvělej, má to grády, má to napětí, má to vše. Era se sem prostě hodila. Závody jsou skvělý, jen to CGI není většinou perfektní. Je to jeden z těch nejlepších filmů o formulích a závodech jako takových! 10/10 S postavou Stalloneho jsem se dokázal nejlíp ztotožnit!

plakát

Soumrak mrtvých (2004) 

No jo hororový parodie jsou a vždycky byly vtipný a nepostradatelný ve filmovém světě. Simon Pegg si to tu vyloženě užívá a krade si většinu scén pro sebe. Je to sympatickej film, jen mi k dokonalosti něco chybělo. Boj o přežití je tu zahrán a natočen velice dobře, kolikrát se i dobře zasmějete. To by nebyly parodie, kdyby se tady neřešili vztahy rozhádaných dvojic, kdy stejně většina zemře a přežije jenom Pegg a jeho ex. Samozřejmě, že se dají opět dohromady. Vymýšlení strategie jak přežít je dost vtipný a následná realita je taky k popukání. Je to sympatický a vtipný film, takže se na něj podívejte. 8/10 Parodie rozhodně patří do filmového světa!

plakát

Rivalové (2013) 

Když se na jednom plátně sejde Chris Hemsworth a Daniel Brühl, dostanete masterpiece. Tento film vidím už podruhé, musím však konstatovat, že to je lepší než napoprvé. Miluju sportovní filmy a tento mě taky nezklamal. Na ČSFD má tato šílenost 90% a to je za mě zasloužený, protože je to opravdu prvotřídní počin. Niki Lauda mě vždycky fascinoval a vidět jeho příběh a rivalitu s Jamesem Huntem pro mě byl splněnej sen. Taky jsme viděli podrobnější detaily jeho zranění a jeho následků. Je to perfektní výkon a Daniel Brühl si zaslouží moje uznání. Závody jsou perfektně natočeny a kamera je božská! Konec je docela smutnej, ale to je hold život. Sakra, tohle bylo něco! 10/10 Tak jsme viděli detaily zranění Niki Laudy a jejich následků!

plakát

Dobré ráno, Vietname (1987) 

Robin Williams v jeho nejlegendárnější roli. Good Morning, Vietnam je velice sympatický film se skvělými herci, kamerou, soundtrackem, vlastně vším. Hltal jsem scénu za scénou. Je to strašně milý film a já jsem se do něj asi zamiloval. Je to perfektní od začátku do konce, nemá to jedinou slabou scénu a zvrat je velice emotivní. Postavy jsou sympatický, kamera je fajn. Konec dopadne docela smutně, ale velitel dostane, co si zasloužil. Pokud chcete vidět z části komediální válečný film, tohle je to pravé. Navíc tady dostanete velice sympatické herce a krása je na světě. 10/10 Robin Williams v jeho nejlegendárnější roli!

plakát

Slotherhouse (2023) 

Já si v těch mizerných filmech libuju. Já si takovýto filmy dokážu většinou užít víc než nějaký vysoko rozpočtový velkofilmy jako byly posledně třeba The Marvels. Samozřejmě najdou se tu i ty sračky všech sraček. Krásným příkladem je Madame Web, Dragon, Atlantis nebo nejhorší film, který jsem měl tu čest vidět, Hvězdné války podle Turka. Tyto čtyři skvosty nikdy neměly spatřit světlo světa, protože tohle si už užít nejde. Slotherhouse je bizár, ale krásnej bizár. Najde se zde plno chyb, nesmyslností a šíleností a to já právě na takových filmech mám rád. O tomto filmu se nelze dlouho bavit o kladech, těch totiž film moc neobsahuje. Je tu dobrá kamera, jsou tu hezký herečky, sice úplně blbý, ale hezký. A tím bych mohl klady ukončit. Záporů je tady razantně víc. Špatný rozhodnutí, civění na oběť aniž by pomohli, špatný triky, podivnej soundtrack, velice nesympatický postavy a do toho je tu vraždící lenochod. No, já mám po tomhle filmu dost. 8/10 Je to bizár, ale krásnej bizár!

plakát

Tajemné okno (2004) 

No, co si budeme nalhávat, já si myslím, že tohle byl ten nejslabší film Johnnyho Deppa. Prostě strašná blbost. Většinu děje jsem už zapomněl, takže tu recenzi musím napsat co nejdřív. Děj je strašně slabej a nudnej, no a Johnny taky moc nevynikal. Soundtrack pomalu nezazněl. Herecký výkony taky nejsou dvakrát přesvědčivý. Zvrat filmu je tak nějak OK, ale to tomu filmu už úplně nepomůže. Sice je to od Stephena Kinga, ale je to dost na prd film. Nedoporučoval bych, jen na vlastní nebezpečí. 5/10 Zřejmě nejslabší film Johnnyho Deppa.

plakát

Ip Man 2 (2010) 

No, co si budeme nalhávat, bylo to o něco lepší než první díl. Když spojíte box s bojovým uměním, dostanete IP Mana 2. Jo, tohle bylo o dost jiný než v předchozím díle, jen je to jiný v tom, že v předchozím díle nikdo nezemřel, tady je tomu bohužel bohužel jinak. Donnie Yen je opět skvělej a kradl si každou scénu pro sebe. Nejlepší scénou filmu je boj na stole a finále. Jo, tady těch soubojů už moc nebylo, ale za to tu byla velice nepříjemná a napjatá atmosféra, až jsem lapal po dechu. Je to velice sympatický film, tak se na něj běžte podívat! 9/10 Potyčka v prodejně ryb byla perfektní!